סיגרים מרוקאיים מתכון

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
סיגרים מרוקאיים מתכון

מכיוון שלא יכולה להירדם.השפעת עדיין מתעללת בי קשות. אז הכי קל לי זה לשבת. ואני יושבת לפניכם. אז הנה מתכון שתוכלו להכין לילדים קטנים בלי חריף,ולילדים גדולים חריף לפי הטעם. לכן קחו את כמות הצ'ילי בזהירות. בתאבון סיגרים מרוקאיים לכל אחד יש את הגרסה שלו. אבל אני יכולה להבטיח לכם, שזו גרסה מאד טעימה. והכי קרובה שאפשר למקור. כילדה, נהגנו לעזור לגלגל סיגרים ופסטלים מרוקאיים לאירועים משפחתיים. כמו ברית ,בריתה,בר מצווה,וחתונות שחגגו בבתים בזמנו. ואנחנו הילדות,ישבנו על הרצפה עם סבתה,ועזרנו למלא בהדרכתה. המתכון האוטאנטי,נעשה מבישול גוש בשר שלם,בציר כמו שנכתב למטה,ובחוטי זעפרן,לכבוד הארוע. והבשר אח"כ נטחן פעמיים במכונת בשר ידנית. אבל לקיצור דרך,מציעה את הדרך הקלה,דרך הביניים. בבקשה ותהנו. מצרכים: 1 ק"ג בשר בקר טחון אפשר חצי בקר חצי עוף. 12 שיני שום חצי זר פטרוזיליה מעורבת עם כוסברה. 1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי או יבש-מגולען. 3 כפיות כמון טחון(שקודם קלינו את הגרגרים על מחבת ) חצי כפית אבקת גרגרי כוסברה טחונה.-עד כפית –לפי הטעם. 2 כפות חומץ. קורט סוכר מלח לפי הטעם. לציר המרק שבו תבושלנה הקציצות 2-3 עלי דפנה שני בצלים בינוניים 3-4 מקלות סלרי חתוכים. רבע כפית כורכום. או זעפרן. הכנה: בסיר גדול ממלאים מים שיכסה 3 קציצות גדולות שנכין מכל הבשר הטחון. ולקצוץ למים ,סלרי ,בצל, ועלי דפנה.כורכום. להביא לרתיחה. להכין מהבשר 3 קציצות גדולות ומהודקות. להטיל לתוך המרק הרותח. לבשל,לבדוק שלא אדום בפנים. להוציא את הקציצות מהמרק. לקרר . את כל הכבודה להעביר דרך מכונת בשר,עם הירק לתיבול,והשום והפלפל. לטחון . להעביר לכלי,לתבל בתבלינים. לטעום ולתקן. צריך להרגיש את הכמון הצ'ילי והחומץ.אבל בעדינות. את כל התערובת הזו,יש להעביר למחבת ,ולייבש על חום נמוך,תוך ערבוב. לייבש מנוזלים אם יש. וזה הסוד של התערובת. הייבוש הנכון. לא לשרוף לא לחרוך. לייבש בעדינות לכמה שניות טובות. ולקרר. עובדים עם מלית קרה. מילוי: אפשר למלא כמובן בעלי וורקא הלא הם עלי הסיגר המרוקאיים. או בדפי אגרול. יש להכין נחש מהבשר הטחון,ולגלגל כמו אגרול. לטגן בשמן עמוק. להגשה: [הכי מוצלח זה עם טחינה. ועם תומה-שזה ממרח נפלא . תודה לסבתה סעדה ז"ל שהייתה לה סבלנות אין קץ ללמד . והייתה אלופת הפסטלים והסיגרים. לכל אירוע הוזמנה להכין. מקור:WAN
 

wan

New member
והטחינה שהלכה עם זה מצויין

טחינה בעסיס רימונים טחינה גולמית אהובה עליכם. שום כוסברה טריה מלח עסיס רימונים לבישול(לא הממותק) וזה במקום הלימון. יוצאת טחינה בטעם נפלא ובצבע טיפה שונה מהרגיל. להגשה לקשט בשמן זית מתובל וגרגרי רימון יוצא ממש נהדר. מקור:WAN
 
ותודה לך, על הסבלנות שירשת מסבתא

סעדה ז"ל, וכל פעם מחדש מלמדת אותנו משהו מדהים. איזו ירושה יקרה ירשת.
 

נופר א

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo24.gifהחלמה מהירה ../images/Emo140.gif../images/Emo143.gif

 
למעלה