סידורים לפני שעוזבים

שטיבלמן

New member
סידורים לפני שעוזבים

שם כאן שאלה ששאלתי בעבר בפורום ישראלים בחו"ל: אילו עוד סידורים יש לבצע לפני שעוזבים את ישראל? לסדר ביטוח לאומי, לבטל הוראות קבע (כבלים, סלקום) ו... מה עוד??

שטיבלמן

New member
התכוונתי לסידורים כאן בארץ

אני עושה רשימות, ומקווה שלא מפספס כלום. לדוגמה, פתאום נזכרתי שגם את הביטוח הנוסף בכללית (דיקלה) צריך לבטל...

ענת צ

New member
גם אני "אשת רשימות"...

אני אשתף אותך בחלק מרשימותי. אבל, מאוד חשוב האם אתה מתכנן לחזור תוך פרק זמן ידוע או לא. יש דברים שכדאי "לשמור זכויות" בארץ אם תאריך החזרה הוא לא רחוק מדי. אנחנו מתכננים לנסוע ל3 שנים. הרי חלק ממה שמופיע ברשימה שלי: לתרגם פנקסי חיסונים של הילדים (ושלנו) לאנגלית. להביא מכתב מבית הספר על כל ילד. להביא מכתב מהבנק על היתרות בשנה האחרונה. להביא מכתב מסוכן הביטוח על העדר תביעות. להסדיר תשלום ביטוח לאומי(משהו כמו 130 ש"ח לחודש לכל המשפחה). להשאיר הוראת קבע לביטוח "מושלם" לסדר ביטוח רפואי לנוסעים לחו"ל (למשך כחודש עד שהביטוח האמריקאי מתחיל לעבוד). לקנות מילון טוב. לעשות בדיקות רפואיות תקופתיות לפני שנוסעים (רופא נשים, שיניים, עיניים וכו´) ויש עוד, אבל התינוק התחיל לבכות... אז עד לפעם הבאה, ביי, ענת.

שטיבלמן

New member
מצויין, בדיוק לכזו רשימה התכוונתי..

שאלה - מדוע אתם משאירים את "מושלם"? האם גם שם מאבדים זכויות? וכמה עולה לכם לחודש? אצלי קצת בעייתי כי איני יודע לכמה זמן נסע, כנראה 4-5 שנים, אולי יותר. אם תזכרי בעוד דברים אשמח אם תשתפי.

גם אני עדיין משלמת ביטוח משלים

למען האמת אין לי הרבה מושג למה, אבל רוב הסיכויים שאם יקרה משהו רציני בזמן שאני כאן אעדיף לעבור טיפולים/ניתוחים/אשפוזים בארץ, ליד המשפחה, אז כדאי שיהיה לי ביטוח.

roy269

New member
ביטוח לאומי - גזרות חדשות

כידוע לכם ביטוח לאומי גובה כיום גם את ביטוח הבריאות לפני כחודשיים יצאה גזרה חדשה מהביטוח הלאומי לגבי אלה השוהים מעל שנתיים בחו"ל משמעותה - תשלום קנס כבד על השהות בחו"ל בערך 5000 ש"ח לחודש אם אתה רוצה לשמור על זכויות מלאות וזאת במשך שנה לפני שאתה חוזר או לחילופין כאשר תחזור בשעה טובה לארץ ישללו ממך חלק מזכויות ביטוח הבריאות (כמו אשפוז למשל) לפי שווה ערך של חודשיים על כל שנה שלך בחוץ בלינק מצורפת ההודעה של הביטוח הלאומי בסוף הלינק נמצא עדכון אותו צריך לפתוח בהצלחה ושרק תהיו בריאים

שטיבלמן

New member
לכן הכי חשוב

לעשות הוראת קבע בה יורידו סכום מסויים כל חודש, והזכויות נשמרות...

roy269

New member
I don´t know why

it works for me try again or try to begin the search at www.btl.gov.il

roy269

New member
I don´t know why

It works OK for me try again or try to start the search at www.btl.gov.il

למעלה