סידורי פרחים תלויים על חופה

סידורי פרחים תלויים על חופה

בעבר כלה שעיצבתי לה את החתונה ביקשה שכל הקורה הקדמית העליונה של החופה תהיה סידור פרחים אחד גדול. היות וביקרתי במקום קודם, גיליתי שהחופה עשויה מקל במבוק פשוט, עגול ודק וצפיתי בעייה בקשירה של הסידורים. איכשהו, הצלחתי להתגבר על זה בזמן אמת (הכנתי מראש מעין בסיס שאליו קיבעתי את הסידורים), אבל זה לא היה עניין של מה בכך ומאוד הלחיץ אותי. עוד מעט ממש אני אמורה לחזור על העיצוב הנ"ל ורציתי לדעת האם יש איזשהו כלי ייעודי שיכול לסייע לי, או לחילופין איזושהי עצה ממנוסים... תודה מראש!!

hagith1

New member
תשובה לגבי סידורי פרחים תלויים על חופה

ניתן לקנות ספוג מלבני מאורך ועליו את יכולה לעשות את הסידור. את הספוג ניתן לקשור לחופה באמצעות אזיקון. (מאחורי הספוג יש מתלה). אם את רוצה לחפות את כל המוט הקידמי (שבשפה המקצועית נקרא "כותרת") את יכולה להשתמש במס' ספוגים שכאלו, רק קחי בחשבון שהם לא זולים כל כך. ניתן להשיג ברזין. פתרון אחר זול יותר: לקחת מס' ספוגים רגילים ופשוט לחפות אותם ברשת לולים (מצריך הרבה יותר סבלנות, וקשה יחסית להכנה למי שאין לו נסיון), לקשור להם 2 סרטים או חוטי ברזל שייקשרו בהמשך לחופה, אבל כל זה טרם סידרת עליהם פרחים, ואז לסדר עליהם פרחים. בהצלחה, חגית

עדיין לא ברור לי...

תודה חגית אבל עדיין לא הבנתי איך גורמים לזה שהספוג עם הפרחים לא ייטה כלפי מטה בגלל המשקל שלו. דמייני לעצמך מקל של מטאטא שעליו אני צריכה לעשות את הסידור. קשירה של הספוג לא מועילה, הוא מסתובב כלפי מטה (בגלל שאין בסיס). אגב, לאן את קושרת את הסידור? לקורה העליונה האחורית??

hagith1

New member
נכון, זה קצת קשה בגלל שהקורה היא עגולה

לכן אני מציעה אולי להצמיד חתיכת קרש ישרה לכל אורך הקורה (כדי שזה לא ייטה קדימה), או בכל אורך רצוי אחר ע"י אזיקונים ועל זה פשוט לקשור את הסידורים, אבל אני לא בטוחה שזה יתרופף. תנסי לעשות נסיון לפני שאת הולכת על זה. אם זה לא הולך שתפי את הזוג בבעיה הזו ואולי תציעי להם שזירה של פרחים על הקורה העגולה של החופה. לגבי האפשרות הראשונה, אני מציעה לך לעשות בדיקה קטנה אם זה אכן יחזיק, כי קורה עגולה זה בהחלט בעייתי. מקווה שעזרתי, חגית

didosh3

New member
דווקא נתת פתרון לא רע...

הייתי בונה את הספוג על קרש ארוך, מחופה ברשת לול. קושרת אותו עם חוט ברזל לקורה העליונה הקדמית, ובמרכז הסידור, נותנת חוט ארוך אחד עד לגב החופה, לקורה העליונה האחורית( כמובן מעל לפרוכת, ואם זה תלוי בך- תעשי את הפרוכת קצת רפויה, כדי שלא ישימו לב.רק שיתן "קונטרה" לחוקי המשיכה. (הקרש השטוח מההתחלה נועד ליצור אחידות במראה הזר כולו ולא עוזר ליציבות במקרה זה...

בועז בר

New member
קיבלת כאן כמה עצות טובות. אני יכול להוסיף עוד

שיטה שאני משתמש בה במקרים כאלה: טייפ דביק. במקרה הזה הייתי משתמש בצלוטייפ הרחב השקוף. כזה המשמש לאריזות ולהדבקת ארגזים... את לוקחת לייסט ברוחב 4-5 ס"מ ומדביקה אותו עם הטייפ לצד האחורי של הבמבוק. כעת לבמבוק יש צד אחד שטוח שהדבק מונע ממנו להיכנע לכוח המשיכה. אל הלייסט אפשר להבריג בורג ואליו לקשור את הסידור, או, מה שאני מעדיף, אקדח סיכות שיקבע אל הלייסט את חוט הברזל שמחזיק את הסידור. עוד אפשרות, כזו שדורשת קצת יותר הכנה מראש: לוקחים צינור פלסטיק בקוטר 4-5 ס"מ שמשמש ל...ניקוז (אפור כזה, מחומרי בנין) חותכים לאורך, קושרים אליו את הסידור (עם הרשת לול), וכשמגיעים לחופה, פותחים את הצינור כך שיחבוק את הבמבוק ומהדקים באזיקון חזק. אם הסידור ממש גדול וגולש בצורת קשת או "ר" אל העמודים, הבעיה של הקיבוע יותר פשוטה: מתלה קשיח שיחזיק את כל הקונסטרוקציה עליה בנוי הסידור, ומה שמונע את ההחלקה הוא ההשענות של העסק על העמוד עצמו. כך אפשר למשל לתלות סידור גדול כבד ומפואר אפילו על החופות הנוראות שעשויות מפרופיל ברזל דק בלבד. הסידור שבתמונה תלוי על שני מתלי "ח" בלבד שמחוברים לקונטרוקציה של ענפי גפן. לתלות אותו על החופה לוקח בערך אותו הזמן כמו לתלות קולב בארון בגדים...

ילד24

New member
עד עצה...

אני כמעט תמיד מאלתר... קושר תספוג הרגיל למשטח יציב קודם ואז תמשטח היציב לחופה... בספוג אני נועץ שני שיפודים מעץ לאורכו בחלק העליון כדי שגם אם מהדקים חזק הספוג לא נמעך. אני קושר תספוג למשטח בסרט מתנות דק כדי להסתיר מינימום של שטח פנים של הספוג. לגבי ספוגים יש ספוגים זולים יותר ב"דקל מתנות" לא אוזסיס אבל לא פחות טובים.

למעלה