סידור אחד ליום + המלצה

בועז בר

New member
סידור אחד ליום + המלצה

עוד מעט, או אולי כבר כעת, מגיעות הקאלות לפריחה ולחנויות. הקאלה היא פרח שיש עליו דעות מנוגדות. יש כאלה שטוענים שהוא פרח של אבל... לעומתם יש כאלה שמקשרים אותו ל...כלה. קאלה, כלה... נשמע דומה. בתור מסדר פרחים, גם לי יש רגשות מעורבים אל הפרח החביב הזה. מצד אחד, אם להכניס אותו בסידור מעורב עם פרחים אחרים, הראש שלו קטן יחסית, והגבעול עבה, כך שנוצר בלגן ביד כשעושים ספירלה, או שהוא עושה בורות ונמעך על הספוג בסידור. מצד שני, הגבעול החלק והעבה שלו ממש פיסולי, ואם הפרח טרי, והיד יודעת מה היא עושה, אז אפשרי בהחלט לעבוד איתו בספוג ולקבל סידור יציב. חלק מהקאלות נקטפות עם גבעול מעוקל, והן חומר גלם מעולה לסידורים מיוחדים, ובנוסף לכך יש לקאלה גמישות שמאפשרת "לשחק" איתה בסידור ולהגיע לתוצאות מעניינות. כאן בתמונה סידור מינימליסטי , או זר למעשה, כי אין שימוש בספוג, אבל פיסולי ומעניין, שמצאתי באתר הזה. אני הייתי מוותר על הצביעה בזהב, ומשאיר את החום הטבעי, או לחלופין מחליף את הואזה לשחורה... אבל זה אני. כל אחד והטעם שלו
מה דעתכם/ן על הקאלה? כן לא שחור לבן תמונות שלכם תמונות מהרשת הכל הולך

didosh3

New member
הסידור מקסים

תודה על הקישור- יש שם סידורים יצירתיים להפליא! אני אוהבת את הקאלה , אבל בקושי משתמשת בה מכל הסיבות שהזכרת. מה שכן- אין על הפיסוליות הנקיה שלה. לעומת הסקאליס שאני מאוד אוהבת, הוא מבולגן יותר. קאלה מעוקלת מספיק יכולה לתת לסידור בנאלי "פוש" רציני...

עד שלא דיברת על אבל, לא חשבתי על זה...

עכשיו זה באמת קצת עושה קונטציה ללוויות... מצד שני, זה פרח מאוד אצילי בעיני שמשדר קלאסיות (כמו הצבעוני למשל). בלי קשר- האתר ששלחת אליו לינק מ-ר-ה-י-ב ביופיו. יש בו סידורים מדהימיםםםםם. כמה יצירתיות יש באנשים, זה מכה בי כל פעם מחדש... תודה. ויש לי שאלה: ביקרתי השבוע בגבעת חן כדי לקבל מושג על מחירים של פרחים (לעסק שלי...) והתשובה שלהם היתה, שעכשיו זה לא זמן טוב לשאול, כי מחירי הפרחים גבוהים מאי פעם (חגים + הקר הגדול). מתי לדעתכם אפשר לקבל מדד על מחירי הפרחים? ואיך עסקים מתמודדים עם המחירים המשתנים האלה (שלא משתנים ב- 10, 20 אגורות, אלא בשקלים רבים)???

בועז בר

New member
המחירים בשוק הפרחים מתנהלים כמו גלים בים...

עולים ויורדים, עולים ויורדים... בהתאם לעונה בשנה ולדרישות השוק. אל החגים שלנו צריך להוסיף את חגי הנוצרים, כי רוב הפרחים הגדלים בארץ מיוצאים לחו"ל (בעיקר לאירופה, אבל גם רחוק יותר), ו"רוב" הכוונה היא כ-80-90%, ככה שיש לדרישות ביצוא השפעה קטלנית על מחירי השוק המקומי. בגדול: אביב-קיץ, אחרי פסח, המחירים יורדים לשפל עד ספטמבר (ראש השנה). אחרי ראש השנה יש ירידה זמנית נוספת עד סילבסטר/ כריסמס, והמחירים נשארים גבוהים יחסית בגלל החורף (חממות מוסקות ונזקי טבע) אח"כ יש את הוואלנטיין ויום האם באירופה.... עד פסח, ובטח פיספתי עוד כמה נקודות ציון, אבל זו בערך ההתנהלות. איך מתמודדים? כמו בשוק הירקות. מעלים ומורידים מחירים לפי העונה ומחירי העלות. זה נכון בעיקר למי שמוכר את הפרחים בצורה גולמית, כלומר עם מינימום השקעה בסידור, עיצוב, אריזה, אביזרים וכו'. ככל שהמוצר הסופי יהיה מושקע יותר, כך מחירו יהיה גבוה יותר, עד כדי כך שלעליות וירידות מחיר הפרחים לא תהיה השפעה על המחיר הסופי. בכל מקרה, תמיד יש פרחים עונתיים זולים יחסית, או עודפי ייצור (שוק מוצף) שיימכרו בזול, לכן צריך גמישות בבחירת הפרחים. מי שרוצה ורדים דוקא בדצמבר או פברואר.... ישלם, וכנ"ל עם טוליפים באוגוסט. כבר ראיתי אירועים שייבאו עבורם פרחים מחו"ל שלא בעונה, ושילמו מחירי עתק.

אני מתחילה להבין את העניין...

ומה שאני עוד מתחילה להבין, הוא שיש לי הרבה חומר למחשבה לפני בניית אתר אינטרנט שבו חשבתי לרשום את המחירים... תודה בכל אופן על התשובה המפורטת.

GALI ED

New member
אני מאוד אוהבת קאלות

לא מתייחסת לכל האמונות הטפלות ד"א החלפתי ניק

בועז בר

New member
את נשואה לצלם או משהו כזה?

צילומים סופניים.... ממש ברמה של קטלוג
עוד זר קאלה
ו...כן! זו שמלת הכלה שלה.

GALI ED

New member
חחחחחחחח

ממש לא הסנדלר הולך יחף. צילומים שאני מקבלת מזוגות וזה חלק המפרזנטציה שלי.

ronaytal

New member
אני באופן אישי לא כל כך אוהבת קלות אבל הסידור

יפה מאוד בעיני עם הזהב ועם הכלי הלבן. והאתר שצרפת מקסים , כל כך הרבה אינפורמציה וסידורים מקסימים. כל הכבוד.

למעלה