סידור משולש - מה חסר?

רומקי

New member
סידור משולש - מה חסר?

בשעה טובה התחלתי ללמוד שזירה, ואתמול היה השיעור השני. הכנו סידור משולש שהפרחים העיקריים בו הם ורד וציפורן. כבר בשלד הסתבכתי, והפרחים לא נעמדו כמו שצריך, ומשם זה רק המשיך והסתבך. בסוף המורה עזרה לי אבל אני עדיין לא מרוצה מהתוצאה (למרות שהיא כן) מה דעתכם?

בועז בר

New member
חסר... ניסיון, ויד מנחה שתתקן,

כי אם המורה שלך מרוצה מהתוצאה, אז היא ... נחמדה מדי
מצד שני גם בשיעור נהיגה ראשון לפעמים נוהגים בזיגזגים. לא נורא. מה שחשוב בשיעורים הראשונים הוא הבנת המבנה והזויות של הפרחים. צמרת שרובה ניצבת לבסיס, תחתיה פרחים בזוית כמעט ישרה, ורק במרכז למטה עוברים ל-45 מעלות. הפרחים האופקיים (והירק) בבסיס צריכים גם הם ליצור צורת משולש כדי שהסידור יראה תלת מימדי ולא שטוח או 'מניפה' כפי שהיו עושים פעם.

רומקי

New member
../images/Emo13.gif

לפחות אני מצליחה לראות שזה לא בסדר
מה הכוונה "הבנת המבנה והזויות של הפרחים"? ולמה כיום לא עושים סידור מניפה?

בועז בר

New member
סידור מניפה הוא מיושן ומשעמם.

מין גובלן של פרחים. ניסיתי לעשות משהו שימחיש את המבנה והזויות בתוכנת הצייר (כישרון עלוב ביותר בתחום...) אבל אני מקווה שאפשר יהיה להבין משהו. בסידור משולש הפרחים צריכים להיות תחומים במסגרת דמיונית בצורת משולש (לגובה) כשהבסיס מצטרף לחגיה וגם הוא נראה מלמעלה בצורת...משולש. ממרכז הספוג עולה ניצב וישר הפרח העליון. לידו וקצת נמוך יותר עוד 2-3 פרחים זהים, עדיין עומדים ב-90 מעלות. קצת נמוך יותר ועם טיפה זוית לצדדים עודפרחים כנ"ל או סוג אחר. נמוך מאוד, כמעט צמוד לספוג, הפרח המרכזי. לידו כבר יוצאים פרחים אופקיים (שוכבים) לצדדים, וממלאים שוב מסגרת בסיס דמיונית של משולש. הירק יבוא בד"כ לפני הפרחים, ובדיוק באותו עיקרון.

רומקי

New member
החלטתי לעשות ניסיון נוסף

אבל אין לי חנות פרחים קרובה
אז יצאתי לשוטט בישוב שלי, ונראה שהפרחים הגדולים העיקריים שיש (ונראו לי מתאימים אחד לשני) הם שום (כדור סגול עגול) וגזר (תפרחת בצורת מצנח בצבע לבן או לבן עם סגלגל במרכז). האם זה שילוב טוב? חשבתי לשים את השומים בתור שלד, ואת הגזר במרכז [צירפתי ציור להדגמה] עלים - יש לי כל סוג וצבע (כמעט) - סגול, אדום, גוונים שונים של ירוק - עד שאני לא יודעת להחליט באיזה צבע לעשות את העלים. ב-2 השיעורים שהיו לי בינתיים ההרכב הבסיסי היה: 2 סוגי פרחים עיקריים, גדולים יחסית 2 סוגי עלים תפרחת בסידור שאני מתכננת נראה לי שעדיף לוותר על התפרחת, כי השום והגזר הם תפרחות בעצמם. האם אני צודקת? חשבתי לשים במקום זה פרח מסוג שלישי, קטן יותר: רוזמרין, יערה צהובה-לבנה, קורנית (או משהו מהמשפחה, בצבע ורוד)

רומקי

New member
והרי התוצאות

בסוף החלפתי בין השומים לגזרים (לא היו לי מספיק שומים). נראה לי שזה יותר טוב מהקודם, אבל עדיין משהו לא מסתדר...

רומקי

New member
ועוד תמונה, על רקע שונה

כשחושבים על זה, שוב עשיתי "מניפה" ולא תלת מימדי

בועז בר

New member
אפשר לבקש ממך טובה? (בעצם שתיים../images/Emo13.gif)

1. תקטיני את התמונות באיזשהי צורה. 2. הזבובים על הפרח גזר
מה נסגר איתם? אי אפשר לגרש אותם? לגבי הצילום האחרון: תוציאי את הפרחים הלבנים... כן. לגמרי. את כולם. עם השום בלבד תראי שהמבנה של הירק, ובכלל כל הסידור, יראה משהו אחר והרבה יותר נכון. בכוונה או לא, יצא לך קו מאוד יפה ומעניין של הירק. תמשיכי! כבר רואים ניצנים של כישרון.

בועז בר

New member
הערות:

הידד
יצרת.......... מניפה
נסי להפוך את היוצרות, ואל תהססי לקצר את הגבעולים למידה הנדרשת. קחי את הגזר מקמי אותו כמו הנקודות האדומות בציור,(אעלק ציור
, אבל שיהיה...) ואת השום כמו הנקודות הסגולות. הירק יפה ומעניין, אבל הבר-גביע לא קשור. הוא יחיד ובודד ונראה כאילו הוא הגיע בטעות למסיבה של מישהו אחר...

בועז בר

New member
../images/Emo45.gif מעולה!

כל הכבוד על הדמיון והיוזמה. השום הוא פרח מעולה לסידור. צורה יפה ומיוחדת, גבעול ישר ונוח לעבודה, ואם הוא מעוקל, אז בכלל הרווחנו צורה פיסולית... לגבי הגזר אני לא בטוח. תבדקי את עמידות הפרח אחרי קטיף ואם הוא נכנס טוב לספוג, מה שכן יכול להיות מעניין הוא שימוש ב...גזר עצמו כמרכז הסידור. עלים בצבעים שונים זה מצוין ומעניין, ובכלל, לדעתי, סידור פרחים נראה הכי יפה עם סיום שלב הירק... לפני הצטרפות הפרחים. שימי את סוגי הירק שיש לך על השולחן ושחקי איתם. שני מיקומים וכמויות ותראי מה מתחבר הכי יפה. תשתדלי לא להכביר בסוגי פרחים אלא 2-3 סוגים שמשתלבים יפה זה עם זה. אני מציע לך לקחת את הירק והפרחים שרשמת קודם, ופשוט להתאמן עליהם. אם יש לך מצלמה בהישג יד, צלמי כל ניסיון, פרקי את העסק ותתחילי מחדש שוב. עם האימונים בא הניסיון ועם הניסיון העבודות המוצלחות. אני כבר סקרן לראות דוגמה של סידור...

רומקי

New member
כבר העליתי דוגמה

אני מצטערת על זה שבסוף החלפתי ביניהם, אבל זה כבר לא משנה. אולי בפעם אחרת... (אני חוששת לחסל את אוכלוסיית השומים בישוב, וקטפתי בערך את כל אלו שמצאתי)

רומקי

New member
אוף, עכשיו אני מבואסת ../images/Emo10.gif

היה לי רעיון טוב והרסתי אותו בגלל סיבות מטופשות

בועז בר

New member
לא הרסת כלום. ההיפך.

כל אימון וכל נסיון יש לו ערך לימודי מצטבר. אני יכול להעיד על עצמי שבתחילת הדרך זרקתי לפח לא מעט פרחים שעלו לא מעט כסף, כי היה הבדל עצום בין מה שראיתי בדמיון לבין מה שיצא בפועל. גם היום יש לי ביקורת כמעט על כל עבודה שאני עושה, ואם כמה שבועות לא יצא לי לעשות סידורים, אני ממש מרגיש את החלודה... לוקח לי שניים שלושה סידורים עד שהיד מסתנכרנת עם המוח ויוצא מה שרוצה. ממש רואים את ההבדל בין הראשונים לכל השאר. את עושה צעדים ראשונים בעולם חדש ומרתק שאינסוף לאפשרויות ולדמיון שאפשר ליישם בו. נכון, בהתחלה זה מתסכל... אבל כשמתחילים לצאת לך דברים יפים... באה גם ההנאה והחשק לעוד

רומקי

New member
ועו-ד פעם ../images/Emo13.gif

החלפתי את התוכנית בחזרה. היו בבית עוד כמה שומים שנשארו משבועות, אז הוצאתי אותם מהצנצנת והחלפתי בין השומים לגזר עכשיו, שהסידור יצא פחות או יותר כמו שתכננתי, אשמח לקבל הערות נוספות
הפעם גם ניסיתי לעשות אותו יותר תלת מימדי, ואני גם אוסיף תמונה שלו מהצד

רומקי

New member
אררג! רק עכשיו ראיתי את התגובות למעלה

אז כבר שיניתי קצת, אבל נראה לי שאת השאר אני אשנה כבר מחר. כבר מאוחר
(אשמח לשמוע הערות יותר ספציפיות לסידור הנוכחי) מה זה בר גביע? הצמח הירקרק? הוספתי אותו כדי להוסיף בהירות במרכז, אבל זה באמת מיותר עכשיו. כמו שאמרתי קודם - הנה תמונה של הסידור מהצד בקשר לתמונות - התכוונת להקטנה במידות או להקטנת הקובץ? ניסיתי להקטין משתי הבחינות, אבל לא ממש הלך לי מבחינת הגודל בפיקסלים. [אני לא רגילה לפורמט של תפוז] תודה רבה רבה על ההערות עד עכשיו

בועז בר

New member
כן, הירקרק. נראה לי כמו בר-גביע,

אבל קצת קשה לדעת מהתמונה. את מצלמת בסלולרי? הקטנת הקובץ כדי שהתמונה המלאה תהיה על גודל מסך פחות או יותר. בפוטושופ או פוטו-אדיטור יש אפשרות להקטנה (RESIZE) באחוזים. בעיקרון ה"בומבות", האלמנטים הגדולים וכבדי המשקל (בעין וגם פיזית), במקרה הזה פרחי הגזר, צריכים להיות ממורכזים יותר, ולפחות אחד או שניים ממש ממש נמוכים במרכז הספוג. תחשבי עליהם כמשקולת שאת מנסה לאזן בשיווי משקל... אם הוא ממורכז וזקוף הוא נותן הרגשה של יציבות. אם הוא בזוית של נטיה ועל גבעול ארוך, יש הרגשה שהוא הולך ליפול וזה משהו שמטריד את העין וגורע מהשלמות. אני מקווה שהדימויים שלי בשעות האלה מספיק ברורים...

רומקי

New member
פעם שלישית

דבר ראשון - סליחה על הבלגן שעשיתי פה אתמול. לא הייתי כ"כ מפוקסת. אני מקווה שעכשיו, אחרי שישנתי קצת בלילה וקצת נרגעתי מהתסכול, אני אצליח לעבוד יותר מסודר ולא לשכוח לשים לב לתגובות של אנשים נחמדים
דבר שני- שיניתי מעט את הסידור של הפרחים המרכזיים - השתדלתי לעבוד לפי התרשים שלך, אבל בגלל המחסור בשומים לא שיניתי בהרבה את המבנה שלהם, כדי לא לקצר סתם. בהמשך היום אני אולי אעשה עוד סיבוב ביישוב, לבדוק אם יש שומים שנשארו לפליטה... הוספתי עוד 2 גזרים (גרשתי את הזבובים
) והורדתי את הצמח הירקרק (אמא שלי טוענת שזו בלוטה גלונית, ושהבר-גביע הרבה יותר גדול) ניסיתי הפעם להקטין את התמונה. ולא, אני לא מצלמת בפלאפון, אלא במצלמה שוב תודה רבה מקווה שלא נמאסתי עליך

בועז בר

New member
פעם שלישית ../images/Emo135.gif (I'll scream במקור) ../images/Emo2.gif

ממש לא נמאס, וכנראה שאמא שלך צודקת. בצילום זה לא היה כ"כ ברור, ויש איזה דמיון לבר-גביע. אחד הדברים שאת צריכה לעשות הוא כן לקצר את הפרחים למידת האורך הרצויה בסידור. בלי רחמים... החזיקי את השום ביד, מקמי את הראש במקום בו לדעתך הוא צריך להיות בסידור, אמדי את אורך הגבעול ו...תחתכי אותו אפילו אם מה שנשאר זה 5-10 ס"מ. הפרח הוא חומר הגלם ואם תפקידו בסידור להיות נמוך... הוא יהיה נמוך. אגב, ככל שהגבעול קצר יותר, קל יותר לפרח לקבל דרכו מים והוא יחזיק יותר זמן (בד"כ). כדי לתת לסידור האחרון שלך צורת משולש, שלפי את שני הפרחים הקדמיים, מקמי אחד מהם כלפי מעלה ומעט אחורה מקו האמצע, ואת השני שימי ממש במרכז הסידור, הכי נמוך שאפשר, לקבלת תחושת העומק. אח"כ שלפי את השומים. דמייני את מסגרת המשולש העליון, קצרי והכניסי אותם שוב לסידור מבלי שיחרגו מאותה מסגרת דמיונית.

רומקי

New member
סליחה, אבל לא ממש הבנתי

"שלפי את שני הפרחים הקדמיים, מקמי אחד מהם כלפי מעלה ומעט אחורה מקו האמצע" "דמייני את מסגרת המשולש העליון, קצרי והכניסי אותם שוב לסידור מבלי שיחרגו מאותה מסגרת דמיונית." יכול להיות שחוסר ההבנה נובע מהדרך שבה המורה הסבירה לנו את אופן הכנת הזר - כך שיש סוג אחד של פרח שיוצר צורת משולש. האם ההסבר שלך יביא בסופו של דבר לצורה דומה לזו שעשית בתרשים, כך שבעצם הפרח הגבוה ביותר יהיה הגזר? או שאני צריכה להשאיר את השום הגבוה ביותר במקומו?

למעלה