סידן בהנקה

א אוהל

New member
סידן בהנקה

לא בדיוק הרזיה (גם זה יגיע מתישהו) אבל רוצה להתייעץ לגבי סידן בהנקה - אני מניקה תינוקת בת 3 וחצי חודשים ונאלצת להימנע ממוצרי חלב וסויה עקב רגישות של התינוקת דרך החלב שלי. רציתי להתחיל לקחת תוסף סידן. קראתי שסידן קרבונט נספג הכי טוב בגוף (%40) אולם לא מצאתי תוסף כזה רק של סידן שיהיה נטול צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים וחומרים משמרים (אותם איני צורכת). סידן ציטראט למיטב הבנתי יש לקחת עם האוכל והספיגה שלו פחותה בהרבה (18%) כך שאצטרך לקחת יותר כדורים. האם יש לכן המלצה על תוסף סידן שעונה על הצרכים שלי (ללא: חלב, סויה, צבעי מאכל, חומרים משמרים וממתיקים מלאכותיים)?

מעיןבר

New member
אוכל עשיר בסידן

זה התוסף הטוב ביותר
הרבה סידן יש בסרדינים (אוכלים עם האידרה). מעתיקה לך מתוך מאמר בנושא של הנטורופתית ורד לב: ירקות עלים ירוקים (חלקם מכילים חומצה אוקסאלית, שמעכבת חלק מספיגת מינרלים שונים, אך לא את כל הכמות) קטניות אגוזים (במיוחד שקדים) שומשום ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). הוא מצוי גם בכמות יפה במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, דבש, ממרחים, משקאות, שוקולדים ובחרובים עצמם כמובן). העשירי את התזונה שלך במזונות האלה, טלי גם תוסף של סידן ציטראט (אולי נספג פחות אבל עדיין עדיף מכלום) והקפידי על מעט חשיפה לשמש על מנת שיווצר אצלך מספיק ויטמין D (לא ממליצה על תוסף כי זה ויטמין שמצטבר בגוף והוא רעיל ביותר במינונים גבוהים).

א אוהל

New member
תודה מעין

האם אפשר להשיג את כל כמות הסידן הנחוצה (1200 מ"ג) מתזונה שאינה כוללת מוצרי חלב? אני אוכלת די הרבה מוצרי שומשום (חלבה, טחינה, סלט חומוס, ממרח סילאן+טחינה גולמית) וקטניות. ברוקולי ופירות יבשים עושים לזוטא שלי גזים ומוצרי חרובים ניסיתי ואני לא אוהבת
. מאז שהפסקתי מוצרי חלב אני גם מרגישה צורך לאכול כל יום בשר/עוף (לפני הייתי אוכלת פעם-פעמיים בשבוע) והבנתי שהרבה חלבון גם מפריע לספיגת סידן. סרדינים, הא?

מעיןבר

New member
תראי...

גם עם מוצרי חלב קשה להגיע לרמות המומלצות. אני מעריכה שגם אני לא "שם". לא מכירה בדיוק את הגורמים המפריעים לספיגת סידן. מה שכן, לא בטוחה שכמה חודשים של צריכה מופחתת יעשו נזק כ"כ גדול. אני מניחה שכשזטא תתחיל לאכול מוצקים וההנקה לא תהיה כ"כ מרכזית בתזונה שלה וגם שלב הגזים יעבור, תוכלי לחזור לתזונה עשירה יותר בסידן ולמלא שוב מאגרים. אני יודעת שזו לא המלצה מי יודע, אבל לפעמים פשרות זה מה שיש בחיים

שיפסלה

New member
מטפל ברפואה סינית

המליץ לי לאכול חסה כתחליף לסידן, בגלל שהרפואה הסינית לא ממליצה לצרוך מוצרי חלב פרה בכלל. כששאלתי כמה חסה ביום, הוא ענה - לפחות 5 עלים גדולים יחסית. תבדקי אם זה לא עושה גזים לקטנה. וחוץ מזה, כל שמעין רשמה - גם על זה הוא המליץ. ניזונתי ככה תקופה ארוכה מאוד. גם במהלך ההריון וגם במהלך ההנקה - חוסר בסידן לא היה לי

1אורניתה

New member
לפי הגורואית של הדיאטניות

מארינה אורבך שהיא שאקלית ומנהלת מחוז דן בקופ"ח כללית בתחום דיאטה היא אומרת שלא סתם ממליצים לצרוך 1200 מ"ג סידן. הגוף בין כה וכה לוקח מזה רק כ-300 וזה באמת מה שהוא צריך,היא מציינת שיש להקפיד על מינימום 300 מ"ג סידן ביום בנוסף היא אומרת שהגוף הוא מכונה כ"כ שאם תרגילי אותו מלכתחילה ל-300 הוא יסתדר עם זה מצויין,אם תצרכי 1200 בסופו של דבר הוא יתרגל לצריכה גבוה של סידן ואם במצב כזה כאשר תאכלי מעט מזה הוא לא יצליך להטמיע את הכמות המומלצת ואז תהיה בעיה. לכן היא טוענת שיש לצרך כ-4 מנות מוצרי חלב ביום מתוכן לפחות 1 מיוגורט. ולא להשתולל,כי זה מטריף את הגוף ויוצר את החסכים!! בנוסף מניעה של איבוד מסת עצם בגלל מחסור בסידן לא תקרה אם תשמרי על פעילות גופנית מתונה ע"ב קבוע. בנוסף אני מצרפת לינק שעונה לך היטב על כל השאלות!!

מעיןבר

New member
אורנה...

היא כתבה בפירוש שהיא חייבת להמנע ממוצרי חלב וסויה כי כנראה זה גורם לתינוקת שלה לתסמיני אלרגיה (מעבר של חלקי חלבון פרה בחלב אם היוצרים אלרגיה) ולכן היא מחפשת מקור אחר לסידן. חוצמזה - ניסיתי להיכנס לקישור ולא הצלחתי, תנסי להעלות שוב
אני רוצה לבדוק אפשרות להוסיף לקישורי הפורום.

1אורניתה

New member
אוקי

בכל מקרה המסר הוא לא צריך להשתולל עם 1200 מ"ג סידן אני אצרף את הקישור שוב,בים היתר כתוב שם מה יכול להיות מקור טוב לסידן פרט למוצרי חלב. אגב בטחינה מסומסום מלא יש המון סידן.

אתי אתי

New member
ועוד מידע....

בהנקה יש ירידה בצפיפות עצם, בלי קשר לכמות הסידן הנצרכת, יש ירידה בהפרשת סידן בשתן, כך שבסך הכל יש כמות סידן נאותה עבור הפיצפון. הבעיה היא האמא שלו... אבל כמו שאמרה מעין, אם כשתוכלי לחזור למוצרי חלב תקפידי על צריכה מספקת, לא צפויה להיות שום בעיה.

א אוהל

New member
תודה על המידע והעזרה ../images/Emo142.gif

קבעתי לשבוע הבא פגישה עם דיאטנית המתמחה במניקות ואני מקווה שיחד נצליח להרכיב תפריט אופטימלי כך שאצטרך לקחת רק מעט תוספים אם בכלל (אני עדיין לוקחת פרנטל).

למעלה