סידן במזון!

tali_le

New member
סידן במזון!

אחרי המון שרשורים קצת מחוץ לנושא... ב- ynet פרסמו כתבה על תכולת הסידן במוצרים שונים ועל החריגות בהן כידוע - מיעוט סידן בגוף פוגע בו בהרבה דרכים אך מה שפחות ידוע הוא שעודף סידן פוגע בגוף גם הוא עד מאוד צריכה קבועה של סידן בכמות גדולה מן הרצוי מובילה להאטה בקצב ספיגת הסידן בגוף, פוגעת בכבד ולאנשים בעלי בעיות בריאותיות עלולה לגרום לנזקים חמורים אף יותר... למרבה המזל - בחרו בידיעות אחרונות לבדוק את מוצרי הסויה הנפוצים בשוק בין יתר הבדיקות שלהם ומה גילו? - אלפרו בסטייה חריגה של 55 מ"ג יותר ל-100 גרם (הוצהר 120 מ"ג) - שבבי סויה שביט הצהירו על350 מ"ג ונמצאו רק 311 מ"ג ל- 100 גרם (אך זו סטיה במסגרת התקן המותר של 20% לכל כיוון מההצהרה - משקה סויה צוריאל - עמד בהצהרתו המדוייקת - 132 מ"ג ל- 100 גרם צוריאל שולטים! טלי
 
כמה סידן?

אולי את יכולה לציין את כמות הסידן המומלצת ביום? זה נראה לי די רלוונטי תודה, כינור
 

נטלי666

New member
איזה בלאגן!

קראתי את הכתבה וחוץ מהקטע שאם נצרוך יותר מדי סידן יש חשש שתפגע ספיגת הסידן היה כתוב שם שברזל יכול גם לפגוע בספיגה, מה זה אומר? שצריך לבחור אם אני מעדיפה ברזל או סידן? איך באמת אפשר לדעת כמה סידן לצרוך ביום?!
נטלי
 

דורון ק

New member
הגוף לוקח את המינרלים

שהוא צריך יותר-כלומר באכילה נכונה ולא מופרזת(בתוספי מינרלים בודדים וכו´) הגוף כבר עושה את השיקול הפנימי. הכמות המומלצת(DRI) של סידן לאדם בוגר היא 1200 מ"ג-טבעונים ככל הנראה צריכים הרבה פחות מזה על מנת לשמור על איזון במשק הסידן.
 
למעלה