סידן במזון!
אחרי המון שרשורים קצת מחוץ לנושא... ב- ynet פרסמו כתבה על תכולת הסידן במוצרים שונים ועל החריגות בהן כידוע - מיעוט סידן בגוף פוגע בו בהרבה דרכים אך מה שפחות ידוע הוא שעודף סידן פוגע בגוף גם הוא עד מאוד צריכה קבועה של סידן בכמות גדולה מן הרצוי מובילה להאטה בקצב ספיגת הסידן בגוף, פוגעת בכבד ולאנשים בעלי בעיות בריאותיות עלולה לגרום לנזקים חמורים אף יותר... למרבה המזל - בחרו בידיעות אחרונות לבדוק את מוצרי הסויה הנפוצים בשוק בין יתר הבדיקות שלהם ומה גילו? - אלפרו בסטייה חריגה של 55 מ"ג יותר ל-100 גרם (הוצהר 120 מ"ג) - שבבי סויה שביט הצהירו על350 מ"ג ונמצאו רק 311 מ"ג ל- 100 גרם (אך זו סטיה במסגרת התקן המותר של 20% לכל כיוון מההצהרה - משקה סויה צוריאל - עמד בהצהרתו המדוייקת - 132 מ"ג ל- 100 גרם צוריאל שולטים! טלי
אחרי המון שרשורים קצת מחוץ לנושא... ב- ynet פרסמו כתבה על תכולת הסידן במוצרים שונים ועל החריגות בהן כידוע - מיעוט סידן בגוף פוגע בו בהרבה דרכים אך מה שפחות ידוע הוא שעודף סידן פוגע בגוף גם הוא עד מאוד צריכה קבועה של סידן בכמות גדולה מן הרצוי מובילה להאטה בקצב ספיגת הסידן בגוף, פוגעת בכבד ולאנשים בעלי בעיות בריאותיות עלולה לגרום לנזקים חמורים אף יותר... למרבה המזל - בחרו בידיעות אחרונות לבדוק את מוצרי הסויה הנפוצים בשוק בין יתר הבדיקות שלהם ומה גילו? - אלפרו בסטייה חריגה של 55 מ"ג יותר ל-100 גרם (הוצהר 120 מ"ג) - שבבי סויה שביט הצהירו על350 מ"ג ונמצאו רק 311 מ"ג ל- 100 גרם (אך זו סטיה במסגרת התקן המותר של 20% לכל כיוון מההצהרה - משקה סויה צוריאל - עמד בהצהרתו המדוייקת - 132 מ"ג ל- 100 גרם צוריאל שולטים! טלי