גבס ? ? ? ! ! ! ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif
מזל שהוא לא המליץ לך להוסיף גם כמה ברגים כדי "לחזק את הלטאה כמו שצריך".... התחליף היחידי שאי פעם שמעתי עליו לפני שנים מפנחס אמיתי כתחליף אפשרי לאבקת סידן המיועדת לזוחלים כתוסף במקרה וכלו כל הקיצים הייתה אבקת 'חיזוקית' לתינוקות המכילה סידן,וגם אז ממש בתור ברירת מחדל אחרונה,לשמחתי אף פעם לא נקלעתי למצב שבו נאלצתי לתת אבקת 'חיזוקית' לזוחלים שלי
,[לא בדקתי אף פעם כמה ויטמין A יש בה,והאם הוא נמצא באבקה בכמות היכולה לפגוע בזוחל]. אני נותן לחומטים כחולי הלשון אצלי
כתוסף לאבקת הסידן ולא במקומה אבקה שאני טוחן מעצמות דיונון [מוכרים כאלו בחנויות לבעלי חיים כמקור לסידן לתוכים וציפורי שיר],קראתי על התוסף הזה במאמר מקצועי בירחון REPTILES שדן בגידול חומטים כחולי לשון וזה באמת עובד נהדר. תרחץ היטב במים בלבד את עצמות הדיונון כדי לנקות מהן מלח ים שנספג בהן [העצמות הללו הרי נפלטות לחוף מהים לאחר והדיונון מת,הן מכילות אחוז לא מבוטל של מלח שצריך לשטוף מהן - למרות שכמה מהחברות המשווקות אותן כותבות על הקופסאות שהעצמות עברו שטיפה עדיף שתשטוף היטב שוב ליתר בטחון,ואז ליבש אותן היטב שוב. קח בחשבון שיש לקלף את "הקליפה" הנוקשה מחלקה ה"אחורי" של עצם הדיונון [ולזרוק אותה] ולטחון רק את החלק הלבן והרך בעזרת מכתש ועלי או 'לגרד' בעזרת סכין\מברג. אני סקרן לדעת איזה פירות מיובשים הציעו לך לטחון... רוב הפירות המיובשים מכילים לחות ואין אפשר בדיוק לטחון אותם לאבקה... טו' בשבט שמח,אופס,סליחה-
חנוכה שמח.