סידן מטופו נספג?

nic nic

New member
סידן מטופו נספג?

מחפשת מידע מהימן או מחקר או מאמר מדעי/רפואי אם סידן מטופו נספג מחפשת תחליף לקוטג' וגבינה לבנה
 

Sun Hello

New member
רק הערה קטנה לגבי השימוש במילה "תחליף"

האם את חושבת שליניקה מפרה בגיל מבוגר צריך תחליף? חלבון מהחי הוא מסרטן לפי תוצאות מחקר סין, בין השאר. (את יכולה לחפש "מחקר סין" בגוגל). אני לא יודעת להגיד אם סידן מטופו נספג. אם הטופו הוא חומצי, אז כנראה שהוא לא ייספג בצורה טובה ממש, אבל אם הוא בסיסי אז הוא אמור להספג טוב. ירקות ופירות למשל, למיטב ידיעתי, הם מזונות שנקראים בסיסיים, והסידן שלהם נספג טוב - זאת אומרת שאין בהם את החומציות שיש במאכלים מהחי, למשל (כמו גבינות...), שגורמת לשחרור הסידן מהעצם (כי אי אפשר לחיות בלי דם אבל אפשר לחיות בלי סידן, ממה שהבנתי כשקראתי בנושא). את יכולה לחפש על זה מידע נוסף בספרים ובאינטרנט לדוגמא.
 
חלב ומוצריו הם בסיסיים ולא חומציים

בין היתר, בשל תכולת הסידן שלהם. שתיית חלב למשל מומלצת במקרה של צרבת קלה, כי החלב בסיסי וסותר את החומציות שעולה מהקיבה.
 

d a p h n a

New member
לגבי הצרבת זה דווקא לא נכון

בתור למודת צרבות קראתי על זה הרבה ושוחחתי על זה עם רופאים, והקטע עם החלב הוא קצת מיתוס. הוא אמנם עוזר ברגע הראשון אבל העיכול של החלב מעודד הווצרות של חומציות בקיבה ולכן מחריף את הצרבת בסופו של דבר.
 
פירות הם בסיסיים?

דוקא רוב הפירות שאני מכיר הם לא כאלה (קיווי, לימון, תפוח, תפוז, אשכולית, משמש ואלה רק פירות שחשבתי עליהם הרגע)
 

TheFinalCut

New member
רוב הפירות חומציים

אבל אין להם כל השפעה שלילת על ספיגת סידן, אלא להפך (בין היתר עקב תכולת אשלגן המסייע בספיגת סידן).
 

TheFinalCut

New member
סידן ממוצרי סויה

לא הצלחתי למצוא מחקר ספציפי לגבי טופו, אבל הודגם מספר פעמים שסידן נספג היטב ממשקאות סויה מועשרים בסידן (בעיקר כאשר התוסף מבוסס על קלציום קרבונאט, המקרה הנפוץ, ולא על טרי-קלציום פוספאט). אני לא מצליח לחשוב על סיבה מדוע תהיה בעיית ספיגה של סידן מטופו (ולא נתקלתי אי פעם בראיות לכך), אך תשובה יותר טובה אין בידי כרגע.
 

TheFinalCut

New member
טופו עני באלו

ר' את הטבלה המצורפת, שמקורה במאמר מ-2005. בטופו יש לרוב פחות מ-0.02 מ"ג אוקסלט לגר' טופו, כאשר רק 10 מ"ג לגר' ומעלה נחשב ריכוז גבוה. כמו כן, יש 1-5 מ"ג חומצה פיטית לגר' טופו, שגם נחשב נמוך יחסית. מאותו המאמר, נראה שכמויות הפיטאט והאוקסלט בטופו דומות לכמויות שניתן למצוא בחלב סויה, שכאמור הודגם כבעל זמינות טובה של סידן. לכן, אם חומרים אלו עוררו את החשד העיקרי לעיכוב ספיגה של סידן, אני מניח שגם הספיגה של סידן תהיה דומה (ויעילה) מטופו.
 

TheFinalCut

New member
תיקון קטן

כפי שניתן לראות בטבלה - ריכוז האוקסלט בטופו אינו גבוה מ-0.13 מ"ג לגר', ועומד בממוצע על 0.06 מ"ג לגר'.
 

nic nic

New member
אז זה אומר שטופו מקור מעולה לסידן לא?

ועדיף על גבינות מוצרי חלב נראה לי לא? לפחות בטופו השומן רוי ממש מזערי וללא לקטוז אז לא יעשה לי צרות בבטן הבעייה שזה יכול להשפיע על בלוטת התריס או מצב הורמונלי לנשיםכמה גרם חלבון סויה מותר לצרוך ליום כל יום?
 

TheFinalCut

New member
מממ...

מבחינת האי סבילות ללקטוז, השומן הרווי והכולסטרול, הנוכחות של ההורמון אסטרוגן עצמו (ולא חומרים צמחיים שרק דומים לו), טופו ומוצרי סויה עדיפים בבירור על פני מוצרי חלב. כמובן שנוסף לכך, ייצורם אינו כרוך בהרג והתעללות שיטתית בפרות. מבחינת סידן ספציפית, ישנם מוצרי חלב שכמות הסידן וספיגת הסידן מהם טובה יותר בהשוואה למוצרי סויה מועשרים, אך האחרונים עדיין מספקים מקור טוב למדי למינרל. לגבי מצב הורמונלי, בלוטת התריס וכו', את מוזמנת להציץ בשרשורים הקודמים שבהם דנו בבטיחות של מוצרי סויה באריכות ובצירוף מאמרים. במשפט אחד, אני לא מכיר ראיות קליניות (מבני-אדם) שקושרות צריכת מוצרי סויה לנזק כלשהו לאדם, אלא רק לתופעות חיוביות (בעיקר במבוגרים, בהקשר של הפחתת הסיכון למחלות לב וסוגי סרטן האופייניים לנשים). במאמר של מסינה ושות' מתבססים על צריכת חלבון סויה במזרח הרחוק, ונמצא כי נדיר שהצריכה עולה על 25 גר' חלבון סויה ביום. הכותבים מציינים שמחקרים קליניים קצרי טווח מצאו כי גם כמויות גבוהות בהרבה לא גרמו לתופעות מזיקות כלשהן. הן מסתייגים ומציינים כי יתכנו הבדלים בין אסייתים ולא-אסייתיים בתגובה לפיטואסטרוגנים, אך אין מספיק מידע כדי להסיק ממנו בבירור. מעבר לכך אני לא מכיר המלצות ברורות לצריכה יומית של חלבון סויה המבוססת על מידע מבני-אדם.
 

nic nic

New member
לאיזה

מוצרי חלב אתה מתכוון שספיגת הסידן מהם טובה יותר ?
 
למעלה