סידני או בריזי

Jay Ro

New member
סידני או בריזי

היי, אודה על האינפוט שלכם.

בשל בעיית תעסוקה באיזורנו הנוכחי, אנו עומדים בפני מעבר לעיר גדולה. סידני או בריזביין, ואני לא מצליח להחליט לאן.

לכל אחת מהערים יש יתרונות וחסרונות לדעתי: סידני יותר גדולה עם יותר אפשרויות תעסוקה, מזג אויר שנראה לי מרחוק כנוח ונורמלי. בריזי לעומתה קרובה יותר לטבע, פחות צפופה ולפחות חצי שנה מזג האויר פשוט נפלא.

האם יש הבדל משמעותי בין השכר (אני איש סיסטם בתחום הבריאות ואשתי חשבונאית בתחום הבריאות) להוצאות? איפה יותר נוח לחיות עם ילדים קטנים? האם אני מתעלם ממשהו חשוב נוסף?

תודה

JaneLame

New member
שכר דירה בסידני יהיה פי 1.5 עד פי 2 מבריזבן

גם אני אשת סיסטם. יש המון המון אפשרויות תעסוקה בסידני, והשכר נאה, אבל צריך לקחת בחשבון שהנדל"ן שם מתומחר גבוה באופן רצחני. תסתכל ב-REALESTATE.COM.AU על מחירים.

Jay Ro

New member
ומה לגבי השכר?

מהשיטוטים שלי בנדל"ן ראיתי שמחיר הדיור בסידני יהיה גבוה בלפחות 30% ממה שאנו רגילים, לא בדקתי בבריזי כי אני נוטה לכיוון סידני. האם השכר בסידני גבוה יותר באופן יחסי גם כן?

shnets

New member
הכי בריא ללכת על מזג האויר

מרוב הבחינות האחרות הקשיים בכל עיר גדולה יהיו דומים ותלויים במידה מסויימת במזל.
לפחות תוכלו להנות מאויר בטמפרטורה נוחה לכם...

אבל זו רק דעתי

Jay Ro

New member
מסכים, אז איך מזג האויר בסידני?

לפי מה שקראתי הוא ממש נחמד: לא קר מדי בחורף, לא חם או לח מדי בקיץ וחלוקה יפה ל4 עונות.

בריזביין לעומתה זה חצי שנה של מזג אוויר מושלם, וחצי שנה של גיהינום חם ולח. מנסיון אישי של מגורים בדרום QLD וצפון NSW.

Caput femoris

New member
כן, זה בערך המצב. די נעים רוב הזמן.

אגב, ״סידני״ זה שם גנרי למטרופולין ענק שגודלו כמחצית מדינת ישראל. יש הכל מהכל והרבה גיוון גם בתוך אזורים - במחירים, באוכלוסיה, באיכות החינוך, בנוף וכו׳. סידני זה גם פראמטה - שהיא עיר שאני די מחבב - וגם מאות פרברים כפריים יותר ופחות, פלצניים יותר ופחות וכו׳. מן הסתם מיקום העבודה הוא שיקול מוביל, אבל אם חיי העיר הסואנת פחות מדברים אליכם אז בהחלט יש אפשרויות גם כאן.

אני כאן בעיקר בגלל העבודה. בשש השנים שאני חי פה אני מוצא את עצמי נודד בהדרגה מערבה (כרגע חי במערב ה inner west) וסביר להניח שהמגמה תימשך עד שאעזוב. בריזי בהחלט יכול להיות כיוון מעניין.

shnets

New member
יש גם ימים חריגים אבל בגדול אמרת נכון

זה מאוד סובייקטיבי, אני ,למשל, לא הייתי מתרחק מהים אלא עולה צפונה. כפוט נכנס מערבה ויש, לא עלינו, כאלה שעברו בידיעה צלולה למלבורן או קנברה...

arieltr

New member
אתה, מה אתה מסתכל עלי ככה

אני גם הייתי ממשיך באותה דיעה צלולה ועובר לטזמניה. אבל יש שני מעצורים עיקריים, הראשון זו הגברת. השני זו עבודה, כי מה לעשות אנשים מתעקשים שצריך לשלם חשבונות וכאלה. החשמל המזורגג לא באמת שייך לאף אחד וגם לא הדלק או המים, אבל משום מה כולם הורגלו לשלם עליהם. לך תבין.

אגב הייתי בסידני כמה פעמים מטעם העבודה, ובפעם הראשונה שנחתתי שם מאז שעברנו, שהגעתי לעיר והסתובבתי מעט זה קצת הרגיש לי כמו לחזור הביתה.....

Caput femoris

New member
אני מנחש שלא הסתובבת בלילה

כי לא היית מזהה היום את העיר. מאז שהם שמעו שעזבת הם גמרו את הקרוס ועכשיו עובדים חזק גם על ניוטאון. נגמרו פה חיי הלילה אם אי פעם היו כאלה.

טזמניה זה ללא ספק החלום. סיכוי לא רע לעבודה אבל בינתיים גם פה אין אישור מהגברת.

shnets

New member
הכי שפויים לדעתי זה אלה עם הקרואנים

קובעים לעצמם את מזג האויר וגדת הנחל עליה יושבים עם ספר טוב.

ואם כבר בבית עסקינן, אנחנו כבר לא יהיה לנו בית אחד: שם - כל צל של פרה וקצת דשא הזכירו את סבא וסבתא; פה -כל עלה של אקליפטוס מזכיר את שם. זה היופי בלהגר, פתאום יש לך כמה מקומות שמרגישים בית.

Jay Ro

New member
זה החלום האוסטרלי הרחוק

אבל נכון לעכשיו החלום הקרוב יותר זה להפסיק להרגיש כמו בדואי/צועני/יהודי נודד ולהשתקע איפשהו, רצוי עם מזג אויר נחמד וכמה שפחות רדבקס והאנטסמנים.

Jay Ro

New member
ימים חריגים אמרת?

במלבורן יש שבועיים חריגים בקיץ שאי אפשר לישון בלי מזגן, וגם בצפון NSW דרום QLD יש את ינואר-פברואר. הימים החריגים בסידני הם כאלו?
אגב, רוב הדירות/בתים להשכרה, ממה שראיתי באוסטרליה באופן כללי, הם ללא מזגן בחדר שינה. איך אפשר להסביר זאת? כנראה שפיספסתי איזו הרצאת מבוא...
#firstworldproblems

Caput femoris

New member
בגדול

חצי מימי הקיץ הם סבירים לעונה.
בחצי השני אתה מקבל יום-יומיים של 35 מעלות פלוס ואחר כך יום-יומיים של גשם. לא נדיר שיום חם מאוד יסתיים בגשם חזק בערב.

הרבה מהדירות החדשות שאני ראיתי לאחרונה (וסידני מוצפת בהם) באים עם מיזוג מרכזי או שני מזגנים.

arieltr

New member
שיקול נוסף יכול להיות

אם רוצים בשלב מסוים לרכוש בית (Home) לגור בו.
אם שמחים לחיות בשכירות עד סוף הימים אז אפשר לחיות איפה שרוצים והשיקול הזה מתמוסס לגמרי, אבל אם רוצים לרכוש זה משחק אחר לגמרי. אני הייתי מכניס את זה במכלול הכללי, אבל זה מאוד אינדיוידואלי. להבנתי יש הבדל גדול בין שני האזורים.

אגב ממה שאני רואה האזור של בריסבן רבתי כלומר כל מה שנמתח מהגבול עם NSW ועד לסאנשיין קואסט מתפתח לא רע בכלל. גם בסידני רבתי יש כיסים נחמדים.

למעלה