סידני 2000, הסוף

-Shay20-

New member
סידני 2000, הסוף

סידני 2000, הסוף אתמול בבוקר, אני ככה קם לי לטום שלי, הטום שלי אחושרמוטה תמים אבל זה כבר נושא אחר לכתיבה, מדליק את הרדיו, שלמה ארצי ו`אל תבכי כי אני חייל`, אני עדיין בטוח שהוא צריך לקבל עבודות שירות על מה שהוא עשה לה, חייל או לא חייל, שום דבר לא מצדיק את זה, אבל תלוי, כי אלו ביחידות המובחרות אני עוד יכול להבין, אבל בטח שלמה לא היה מובחר ולא בטיח, ככה שממש, אבל ממש זה לא במקום. אחרי שלמה הייתה איזו אחת ששרה שיש לה את יעקב, מותק, בחור עם שם כמו יעקב זו לא מציאה, והשיר השלישי, איך לא, את הריץ` את הראץ` ועולם הקסמים שיש מאחוריו. לפעמים אני חושב שכל המוזיקה העברית היא פארסה אחת גדולה, אבל לא משנה, מה קשור עכשיו מוזיקה עברית לעזאזל? אז יש צלצול בדלת, אני מתבאס למה כל פעם שיש צלצול הזמיר הזה נכנס לאטרף, אל תקנו זמירים מפלסטיק אף פעם מאחד שעומד במדרחוב שאפילו אלי מקביל בתקופת השפל נראתה יותר שפויה ממנו, `בוקר טוב` הוא עומד מולי, מחויך כולו, חליפה של ארמני ותיק של בונד, ג`ימס בונד, `כן?!` החלטתי לאמץ דמות קשוחה במיוחד, כמו נגיד אבא גנוב 25 או משהו כזה, `אתה נקרא לשירות המדינה` הוא עומד מולי ומוציא את התמונה על עמנואל אלפרין, `אה?!` אני מביט בו כאחוז הלם, איזה משפט יפה זה, אחוז הלם, וואלה הפכתי למשוררת רחל, `אתה נקרא להציל את המדינה שי, אנחנו תלוים בך`. `וס אחתוק המחשבה שלי רצה בספרינט, שוב פעם להציל את המדינה? למה, מה קרה, אין להם שי-ים אחרים? `אלוהים, הבן אדם הזה נרקסיסט שחבל על הזמן` - `מה אמרת?!` הבטתי בו כמו סטלונה שהבחין בעוד מנת סטרואידים, `אבל לא אמרתי כלום` הביט בי מוכה ברק, יו, תעזבו את רחל, נהייתי דורית בייניש, `ולכל המבקרים שלי אני אומר, לכו חפשו מי ינענע אתכם` וכאן הוא ממש איבד אותי, `ומה עכשיו?` שאלתי בעודי מנסה להוציא פיסות תירס שנתקעו לי בשיניים, וואלה, אני אחלה דמות, בעייתית וארסית משהו, אבל כל הארסים מקבלים את כל היפיופות ככה שלא באמת אכפת לי, `סידני 200, אתה התקווה האחרונה. קו מאז`ינו של הספורט הישראלי, קו בר-לב של הלאום היהודי, קו הביקני של שאול יהלום`. כרגיל, אין, אין מה לעשות, בכל בעיה פונים לסוכן חשאי 00, אני כבר מצטער שהצעתי להם את השירותים שלי, אבל אין מה לעשות, פטריוט כל הדרך. `התעריף הרגיל?` הייתי צריך לברר שלפחות את זה אני כן מקבל, `ברור` השיב בהתלהבות, `20` השיב, עכשיו אני בקטע רם אורני, נתן לי את מזוודת המזומנים שהייתה בידו הקשוחה אך השרירית, פניו נצצו ואוזניו התיימרו לשמוע כמו כלב רועים המשוטט באחו, `ומה קשור עמנואל אלפרין` ועכשיו נמאס לי מרם אורן, אמא, אמא של רם אורן, `אה` השיב בלקוניות, `הוא לא באמת קשור. פשוט הוא גר פה בשכונה ואני רוצה את החתימה שלו` - `של עמנואל?!` - `איזו שאלה. הבן אדם הזה, השכל, הראש, הפריזורה של השיער, הג`ינג`, המבטא. אלוהים כמה שהוא שווה. הייתי עושה לו טובה, מקפיץ אותו על בריקדות, משחק לו ב...` וכאן טרקתי את הדלת למה יש דברים שאני לא צריך לשמוע, החלטתי לאמץ את שם הקוד `צ`ארלי בוסקילה` בשביל המבצע, כל סיפור טוב על הצלת המדינה צריך שיהיה בו שם קוד, זה כתוב ב`איך לעשות סיפור טוב` בהוצאת מתן ולינאי, התלבשתי, הסתדרתי, עכשיו היה את קרח 9 והמקרר שלהם, נתתי נשיקה יפה לאפי, החולדה, ויצאתי להציל את המדינה. שייקה גוז` טו אוסטרליה. אבל לפני אוסטרליה, איך לא, צריך לעבור תדרוך במטה הבטחוני של השב`כ בשוק התקווה. היו שם כל המי ומי של הספורט הישראלי, כולל המפקד של וינגיט ואפילו הפרסי שמפקד על הצבא. `ככה` אמר לי המפקד שלי, `כולם, אבל כולם, אכזבו. מיקי הזה, אוי, אלוהים, לא רוצה לדבר עליו, השייטים כל היום מודדים משקפי שמש וזה נראה שהם לא מודעים לגודל המעמד, בכל זאת, האולימפאדה, הדבר האחרון שנשאר לנו בגלל שאת המלחמות` והוא ככה הביט על הפרסי שהשפיל עיניים `לקחו לנו, נשאר רק הספורט. לפחות אחד העם היה שמח. ככה או ככה כולם מאכזבים. אז אורבך הגיע לגמר, אפשר לחשוב. מדליה הביא? לא. שום כלום. אז הבחור חתיך שחבל על הזמן, אוף מה שהייתי עושה לו, הייתי, הייתי... טוב. לא משנה. בכל אופן, שי, בתור הסוכן הכי טוב שלנו, אני מצפה ממך שתחדור לתחרויות, למרות שההרשמה כבר סגורה אנחנו במבצעים בטוחים שתצליח להסתדר, מי שהצליח להכנס למיטה עם ערפאת בטענה שהוא אשתו, להוציא ויתורים בירושלים ולהסתפק רק בשלושה שוקים חשמלים אחר כך בגלל ההלם יכול לעשות הכל` - כולם כזה הביטו בי בהערצה מגלמונית כמו החבר`ה של סאדם, רק שאני הרבה יותר מושך מסאדם, לא שזה קשה, אבל בכל זאת - `אתה מסתנן לתחרויות, רושם את עצמך בתור ישראלי, אין לנו מושג איך אבל אתה בטח תסדר, וזוכה. לא אכפת לנו באי

מימי 51

New member
and the winner still is

לעיתים על החיוך לעיתים על הדמעה לעיתים על הצחוק הרבה על השחוק על המציאות על העלילות על הדמיון על היכולת לראות על היכולת לשלב ביניהם על הביקורת לך בהוקרה,בהערכה וכן גם ב...הערצה

YAACOV

New member
אריסטורקטיה של סופרים

שמת לב שאתה בכל זאת מעלעל בביקורות שאתה מקבל מאחרים תתבייש לך...טפי,טפי,טפי... איך זה שסופר אריסטוקרט מביט בביקורות של מעריצים ``מהעם`` אולי זה גדול עליו , ואם אתה שם לב YAACOV זה בעצם יעקב אז למה לך לקרוא ביקורת של אחד עם שם כזה??? אבל אין מה לעשות יעקב זה יעקב וסופר טוב הוא סופר טוב ( ותפסיק להתלהב שם ולחייך שם , שכן אני... תן לדימיון להוביל אותך... ) אני חושב שאתה באמת אוצר לאומי ( אני עומד להקיא מהמילים שלי יק... ) בדיוק כמו שכתבת בסיפור שלך , ובשביל לבלוע את הקיא שלי , איפה רגש הנירוזה שלך , תקרא את הספר של דורית רביניאן סמטת השקדיות בעומריג`אן , אבל , בעצם , אריסטוקרט לא יכול להרשות לעצמו לקרוא מכתביו של סופר אחר איך זה יכול להיות... שתדע לך שעשית לי את הלילה...אההההה... אתה נותן לאנשים תקווה...אנשים שקוראים להם יעקב...וזה מגעיל... וכאן אני מביע את האמת שמאחורי כל הכתוב , ההערות לא נועדו בכדי לפגוע אלא בכדי להביא לכך שתראה את היופי שלא ראית עד היום , ודורית יכולה לעזור... הסיפור העלה בי חיוך שעד עכשיו לא יורד לי מהפרצוף , כאילו... אני מת על שלושת הנקודות האלו... ... ... ... ... ולסיום... יעקב , יעקב , יעקב , יעקב , יעקב ... ( ב - COPYPASTE )...

YAACOV

New member
הקטע

העניין הוא לנסות ולגרום לאדם כל-כך כשרוני לטעום מטעמים מיוחדים אחרים של החיים , ולזכות בפרספקטיבה נוספת , שהיא מעט יותר חיובית נגיעה ביופי החיים , ובפשטות שבהם YAACOV...

רותי ב.

New member
אז אולי כרגע, עכשיו, בעת הזו

לא מתאים לו המטעמים שאתה מציע לו? ואולי הוא כבר מכיר טעמם? ניסית לשאול אותו? לגבי פרספקטיבות - הלוואי הפרספקטיבות שלו על כולנו. לגבי היופי - יופי הוא ענין די סוביקטיבי - מה שיפה לאחד אולי, רק אולי לא ייראה כזה לאחר. ולגבי הפשטות - אינני יודעת. יש לך גם סיפורים? כי אני מרגישה שכן. אתה מוזמן.

YAACOV

New member
רותי

אני מבין את כוונתך , ואת צודקת בקשר למין ``לחץ`` שאני כביכול יוצר , אך , מה אפשר לעשות , יש לי צורך לשתף אנשים , ובעיקר כאלו שיש להם איזושהי נגיעה אלי , בדברים מיוחדים שקורים לי או בסתם דברים יפים , כי אני רוצה מאוד לשתף , ובעשותי כך למלא אנשים אחרים גם ביחודיות הזו שראיתי , וזאת למרות שביודעי שכל אחד רואה את צבעי החיים אחרת... אך , עדיין אפשר להגדיר כל דבר , ולשים אותו בתבנית שהיא יחסית כוללנית , אך מתאימה... ולפני שאני מסתבך בפילוסופיה אינסופית , או שאני ממשיך פה לקלקל אז אני אומר תודה לך על ההערה המאירה , ובזאת מסיים את הדיון תודה YAACOV...

-Shay20-

New member
יעקב

היי. האמת שלא כל כך הבנתי מה ניסית להגיד (ובאמת שניסיתי), אבל בכל אופן, אם איכשהוא נפגעת או משהו כזה, אז אני באמת (אבל באמת) מתנצל. זה סאטירה נטו... באמת בלי כוונות לפגוע... נורא מצטער, ואם לא הבנתי נכון, אז בבקשה תסביר שוב, אתה יודע, לא סיימת כיתה ג`, בתודה, שי

רותי ב.

New member
רעיון לא רע דווקא.

הייתי נהנית הרבה יותר לו התמצאתי יותר בספורט, למשל. מצד שני, גם לא ידעתי כל כך מה זה שרלילה עד הסיפור שהבאת לנו. אז תמיד לומדים משהו חדש, מה לא? וחוץ מזה - הקטע עם ה`שוקים` - זה אמיתי?

למעלה