סידרה חיובית בעיה בשעת השידור.

fliess

New member
סידרה חיובית בעיה בשעת השידור.

הסידרה הרבה יותר טובה מספרים כמו המקרה המוזר של הכלב או סרטים שמתרכזים בהצגת מוזרויות כמו rainman. הילד מוצג בצורה חיובית כשמח ובעל חוש הומור. אבל יש בה מספר בעיות: למה הסידרה משודרת כל כך מאוחר? כמי שחי את מרבית חייו במושב קטן לפי היתרשמותי תאור החיים במושב נראה מאוד לא אמין. השפה וחלק גדול מההתנהגות של השחקנים המבוגרים לא מתאימים לאיכרים שגרים במושב קטן. במושב קטן שבו יש מעט ילדים באותו גיל דוקא יש יתרון בלהיות ילד שיודע לבלות לבד עם עצמו ובעיה רצינית לילדים חברותיים. תופעה זו כמובן לא ניראת בסדרה עם נקודת המבט של נשים מגוש דן ולא של ילדים במושב. מסיבות אילו נשאלות שאלות מוזרות על שימת לב לבעיות שאופיניות לעיר ולא לבעיות שבאות לביטוי בביצוע פעילויות חקלאיות. חסרה משפחת אבי הילד שדוקא לא יש חריגות בולטת, כלומר אפשר לחשוב שילד עם PDD נולד פתאום.

יש ילדים פדד שאין להם הורים או בני משפחה שהם

פדד. לפעמים ילד עם פדד נולד "פתאום". ולא שמתי לב מה החריגות של האבא.

גם אותי מעניין לשמוע איזו חריגות

זיהית אצל האבא. לי הוא דווקא נראה ממש בסדר. לגבי השונות בין חיי המושב לעיר או לנקודת המבט - בעיני, המרכז של הסידרה הוא המשפחה ולא החיים מסביב.

fliess

New member
האבא דיסלקט

לתחום ה-PDD משייכים כאלה שהם יותר מבסדר. בעבר למשל ניוטון וטסלה. כיום: טמפל גרנדין, דון פרינס-יוז.

netab02

New member
מבחינת תפקוד המוח

חשבתי שדיסלקציה זה ההפך מאוטיזם, לא? אני מתכוונת לתפקוד של האונה הימינית לעומת השמאלית...

מעניין אותי לדעת לפי מה נראה לך שהאבא דיסלקט?

כי גם לי היה נראה שהוא דיסלקט, אבל לא הייתי בטוחה למה.

ללי 27

New member
באחד הפרקים הקודמים ציינו שהוא דיסלקט

כשהוא שאל את ד"ר אשל במרפאה , אם מדובר בדיסלקציה כי גם לו יש...

Gali112

New member
כשהוא מילא את טופס הבקשה לגן

הראו את הכתב והכתיבה וזה נראה כמו דיסלקציה חמורה

livliv4

New member
האמא

לפורום אס"י נטען כי האמא שייכת למגוון המוחי וכי יש לה הפרעת קשב וריכוז ADD.

לפי מה החלטת שלאמא יש ADD../images/Emo35.gif סתם מעניין לדעת.

לי יש ADD. לא סתם היא הדמות האהובה עליי. היא ועומרי כמובן...

livliv4

New member
ADD

לא להחלטתי את זה אני . את זה החליט משהו בפורום אוסטיטים ישראלים ( אס"י).

livliv4

New member
האמא

היא מבולגנת ושוכחת תשלומים, לא מסוגלת לקרוא את חומר של ה"מומחים" ואין לה כסף בשביל ה"מומחים" . זו הטעטנה לפי פורום אס"י. האמא שייכת למגוון המוחי . לפי ויקופידיה : גיוון עצבי (Neurodiversity), המוכר גם בשם מגוון נוירולוגי, הוא הרעיון הטוען שחיווט עצבי בלתי שגרתי הוא מצב אנושי תקין, שיש לגלות כלפיו סובלנות ולכבדו ככל שוני אנושי אחר. מושג הגיוון העצבי נוצר על ידי אנשי הקהילה האוטיסטית, המאמינים שאוטיזם אינו הפרעה, אלא חלק מהותי מאישיותם, ושריפוי אוטיסטים יהווה הרס של אישיותם המקורית והחלפתם באנשים אחרים. http://he.wikipedia.org/wiki/גיוון_עצבי

fliess

New member
קשר בין ללקויות בלמידה קונבנציונלית ל-PDD

יש קשר בין השינויים במוח שגורמים לבעיות תיפקוד שגורמים ללקויות בלמידה קונבנציונלית לבעיות התפקוד הבסיסיות של PDD בהרבה מקרים לאלה עם PDD יש גם בלמידה קונבנציונלית. בעבר כינו את אלה עם PDD, שמתקשרים לקויי למידה חברתית בגלל הקושי שלהם לקלוט את התקשורת החברתית הנורמלית. PDD זה ר"ש תיבות של לקויות התפתחותיות(מולדות) נירחבות.

למעלה