סידרה להעלאת המורל

byrdparis

New member
סידרה להעלאת המורל ../images/Emo13.gif

הינה כמה תמונות יפות מהונדורס ...קצת לכיף ..

byrdparis

New member
3 - המגלגלות ..

אין דבר יותר טעים מסיגר שגולגל זה עתה ..מעלים בלחות המתאימה .. אוי זה מדהים .. בזמנו שעבדתי בעולם הסיגרים היית תקופה שהייתי צמוד למגלגלת מניקראגוואה כמעט שבועיים שלמים ..וכמה שקים של מיטב מעלי הטבק מהונדורס , ניקרוגוואה וקובה כמובן ..(במסגרת הרצאות והדגמות על מלאכת הגלגול סוגי העלים טיבם וכדומה) שבא לי לעשן פשוט ביקשתי ממנה להכין לי סיגר, ציינתי את הגודל ..ו"הופ" היה לי תוך דק ספורות סיגר טרי לעשן ..מ ד ה י ם !

byrdparis

New member
חדר נוסף במפעל ..

יצור הקופסאות מסידר .. הונדורס גם כן ...הקופסאות שייכום לקרלוס טוראנו ..

מני.ת

New member
תודה , תמונות מעולות.

לי עדיין לא יצא לעשן סיגר "טרי", אני מניח שהעלים לפחות מיושנים במידה מסויימת. אם אני לא טועה יש איזשהו אלמנט של יישון בסיגרים שמשבח את טעמם. אני מחזיק בסיגרים ששוכבים אצלי 8-9 שנים טובות.

byrdparis

New member
סיגרים ישנים , ישון והשבחה .

מני כמובן שהעלים יושנו כדת וכדין לפני הגלגול הרי לא עישנו סיגרים "ירוקים" ..
כל העלים כידוע לך לפני גילגולם נקטפים נשתפים מיובשים מיושנים ומחכים בהנמגרים ,מחסנים לקבל את הלחות המתאימה .. כמון שהם עוברים מיון ל"פילרים", "בינדרים" ו"ראפרים" .. כמו כן ממיונים לפי צבעם ל"קשיים" שונים .. את אותם השקים שהסתבובנו עימם ב"מסע"הזה מילאנו בעלים משובחים ביותר ל 3 חלקי הסיגר כמובן שהסיגרים שגולגלו לא היו יכולים להיות שונים זה מזה באופן רציני ועמוק מפני שהעלים הגיעו ממקום אחד (מטע דומה לכל סוג עלה ..) בכל אופן סיגק "טרי" שכזה הוא תאווה למעשנים ..כמובן שיש סוגי סיגרים שהיומידור ישיבה בתוך "עלה" סידר לכמה חודשים ותהליך ישון מסוים יעשה להם טוב אך מהצד השני של הסקאלה יש את הסיגרים המגולגלים זה עתה ..מעלים משובחי באמת ושמנוניים ברמה מדוייקת . חבל שאני לא יכול "להביא" לך כמה כאלו .. למרות שנשאר לי אחד מאלו שאני גילגלתי אבל הוא מזמן כבר לא "טרי" אם כי מיושן בהיומידור כבר שנתיים
... פיגוראדו שמן ויפה עם ראפר אדום ויפה ..

מני.ת

New member
תודה על ההעשרה,

ידעתי כמובן שאת הסיגר מגלגלים מעלה ש"מוכן" לגילגול אבל לא ידעתי על קיומם של סיגרים טריים , אני מקווה שיצא לי לעבור חוויה כזו פעם.

למעלה