סיד ב-Mojo - המשך

סיד ב-Mojo - המשך

אני מעלה את העדכון בשרשור חדש, מחשש שהוא ייעלם בנבכי הפורום עוד מעט-קט. ראשית, גליון ינואר של Mojo הגיע לסטימצקי. שנית, זה לא המאמר של סטורדי. שלישית, אז מה זה כן? זו כתבה על "גרסת הבמאי" של סרטו הדוקומנטרי של ג'ון אדג'ינטון על סיד, שיצאה לחנויות זה עתה. מדובר ב-DVD כפול (היינו, שני דיסקים), עם התכנית המקורית + הרבה הרבה אקסטרות. התזמון, כמובן, מעולה: רק לפני חודש ומשהו קניתי את ה-DVD המקורי (כמו שעשו רבים מביניכם), ועתה לשרופים שבינינו לא תהיה ברירה אלא להוציא עוד כמה פאונדים על גרסת הבמאי. Mojo ראיין את אדג'ינטון לרגל השמחה, וזה ראיון מעניין מאוד, כמו גם הכתבה הנלווית אליו. אני אתרגם אותו בהמשך הערב ואעלה לכאן. כמו כן, יש גם ראיון קצר עם פיטר ווייטהד, במאי Tonite Let's All Make Love in London, על איך הפלוידים הצטלמו לסרטו. ואין שום זכר למאמר של סטורדי.

תרגום הכתבה

בחיפוש אחר סיד DVD משודרג שיוצא בימים אלו מגלה כיצד מורשתו של בארט מטילה צל ענק על הלהקה שהשאירה אותו מאחור. מאת דני אקלסטון. "היה סרט עלי אמש בטלוויזיה. הוא היה די טוב, בעצם". המילים הן פלגמטיות, כמעט חסרות רגש באופן משונה. אך כשהן באות משפתיו של רוג'ר קית' "סיד" בארט, ועוד בחודש נובמבר 2001, הן תגלית גדולה - ועבור ג'ון אדג'ינטון, הבמאי של הסרט הדוקומנטרי של ה-BBC בו צפה בארט במקרה, הן היו כמוסיקה באזניו. "משפחתו לא הראתה לו את הטייפ שנתתי להם, למקרה שהוא יתעצבן", אומר הקולנוען כיום. "אבל איכשהו נודע לו הדבר והוא צפה בתכנית למרות זאת. אחותו פגשה אותו למחרת וסיפרה לי כמה הוא נהנה ממנה". בחודש הבא, יוכלו אוהדי פלויד להחליף את העותקים בוידאו שבידיהם מהתכנית הדוקומנטרית, בגרסת DVD כפולה, דפיניטיבית. לתוכנית מצורפות שלוש שעות של אקסטרות, כולל "גרסת הבמאי" מראיונות עם ווטרס וגילמור, ניק מייסון וריק רייט. אבל על מנת לקבל שיתוף פעולה מצד הפלוידים, היה אדג'ינטון חייב קודם כל לשכנע את אחותו של סיד, רוזמרי, שהסרט לא ייעצבן את נושאו. "סיד לא רואה עוד את פינק פלויד כמשהו שקשור אליו", אומר אדג'ינטון. "הוא ממש מתרגז כאשר הנושא עולה.". לאחר עזיבתו בשנת 1967 של בארט את ההרכב המהולל הראשון של הפלויד - הלהקה אותה הוא הניע עם שיריו המיוחדים ועם חזונו המוסיקלי בעל ההשראה - התמוטטותו המנטלית הואצה. שימוש יומי ב-LSD מקובל כסיבה המרכזית לכך, והלחצים של חיים בלהקה שהצלחתה הולכת וגוברת, בוודאי לא עזרו. כאשר הופיע בפתח ביתה של רוזמרי בקיימברידג' בשנת 1978, זה היה לאחר שהוא הלך ברגל את כל הדרך מלונדון לשם. קריירת הסולו שלו היתה כבר הרוסה, ואגדות על התנהגותו הבלתי צפויה היו מרובות. כיום, מדווח אדג'ינטון, בארט לא מקבל שום אורחים מלבד משפחתו הקרובה. הוא גר בקיימברידג' בבית צנוע, מצייר ועובד בגינה. הוא מיודד עם השכנים ומתקשר בקלות עם ילדיהם. מלבד מבעיה אפשרית עם סכרת, הוא בריא. "הוא אדם מתפקד", אומר אדג'ינטון, "אף כי הוא שומר על פרטיותו. היתה לו בוודאות תקופה של חצי-אשפוז, בשנות השמונים. רוג'ר [ווטרס] טוען בתוקף שהוא סובל מסכיזופרניה. אני חושב שרוז היתה מגדירה את זה כפגיעה מוחית עקב שימוש מופרז ב-LSD." אולי הגילוי הכי משמעותי של אדג'ינטון בסרט הוא המידה שבה בארט עדיין מטיל צל על חברי הפלויד הנותרים. הם לא יכלו לראות כיצד יתקדמו, עם סולן שהפסיק לשיר, ונפרדו ממנו סופית בתחילת 1968. אבל המהירות המזעזעת של התדרדרותו תמשיך לרדוף אותם. "היינו בסיבוב הופעות בחוף המערבי", אומר ווטרס. "ניגנו רק שלוש הופעות בערך... [אבל] היה ברור שהוא... הוא נעלם. אתה יודע, ב"החומה", כשרואים איך הסיגריה בוערך דרך ידייו של [פינק]? אני ראיתי את סיד בחדר מלון בלוס אנג'לס עם חתיכות סיגריה, נייר סיגריה שרוף, בין אצבעותיו, שאריות הסיגריה נחו על הרצפה. היא בערה דרך אצבעותיו, והוא לא שם לב." ווטרס מגלה שהדמות אותה מגלם בוב גלדוף בסרט "החומה" היתה אמורה לדמות יותר לבארט במקור, אבל גלדוף סרב להצמד לתסריט: "אני לא פאקינג מגלח את הראש שלי - בשבילך או בשביל אף אחד אחר, ווטרס!". ווטרס מודה שהמיזוג בין סיד ורוג'ר בתוך דמותו של "פינק" היתה השיא של פחד הולך ומתגבר לשפיותו-שלו. |בעת הקלטות WYWH, נפרדתי מאשתי הראשונה", הוא נזכר, "ואני זוכר שישבתי בקנטינה באבבי רואד, והיתה לי התמוטטות עצבים. זו הדרך היחידה בה אני יכול לתאר את זה. הכל פשוט נראה כאילו דרך עדשת טלסקופ הפוכה. חשבתי לעצמי: "לעזאזל, , אני משתגע"." באשר לבארט, בסרטו של אדג'ינטון מופיעות תאוריות רבות המנסות להסביר מדוע "התדרדר". שותפו-לדירה לשעבר, הצייר דאגי פילדס, מתעקש שבארט מאס במודע מהסלבריטאיות, בעוד הצלם מיק רוק מחזיק בעמדה שסיד בחר באופן רציונלי לדחות את חיי הרוקנרול. אין מקום לשמועות הפחות נחמדות - במיוחד, ההאשמה לפיה בארט היכה את חברתו לינדזי קורנר (קורנר מכחישה) - והדגש בסרט הוא על הכשרון יותר מאשר על ההתענות. מחלוקת אחת בכל זאת קימת בסרט, באופן בלתי נמנע. אדג'ינטון כלל בסרט קטע מהסרטון הידוע לשמצה "הטריפ הראשון של סיד בארט", שצולם ע"י נייג'ל גורדון בגבעות גוג מגוג מחוץ לעיר, בשנת 1965. הסרט גרר וויכוח עז באתרי אוהדים, כאשר רבים תארו את הסרט כ"נצלני". "דייויד גילמור הבין שהסרט יצא למכירה, וזה לא מצא חן בעיניו, "אומר אדג'ינטון. "הוא חשב שזה קצת חולני. אז הוא קנה את הזכויות לסרט מהבחור; את הפילם, הזכויות, הכל". למרות זאת, הקליפ נשאר בתוך הסרט של אדג'ינטון, ומצטרף לתיבת-אוצר של פילמים, החל מסרטים ידועים, ועד סרטים נדירים מאוד, במיוחד הקטע מתכנית הטלוויזיה Tomorrow's World ששודרה בשנת 1968, בה נראה בעל הבית לשעבר של הפלוידים והמורה לאמנות, מייק לאונרד, כשהוא מדגים את מכונות התאורה החדשניות שיצר, בעוד הלהקה יושבת לידו ומנגנת ג'אם טריפי. בעבר חשבו שהפילם נהרס ע"י ה-BBC, אך מסתבר שלאונרד שמר על עותק במשך שלושים וכמה שנים. תרומתו של לאונרד הביאה לעוד דבר טוב, בלתי צפוי. "הדברים שסיד הזכיר שהוא הכי אהב [בתכנית הדוקומנטרית] היו See Emily Play, ולראות את מייק לאונרד שוב, " נזכר אדג'ינטון. "היה דיון האם אנו צריכים לקחת את מייק לביקור אצל סיד בקיימברידג', והדיון עדיין נמשך, כך שיש לפחות הפי אנד".

Shakty

New member
וואו לשמוע את סיד אומר על הסרט שהוא

טוב - איזה צמרמורת. מרגש לשמוע שהוא כבר לא מתעלם מהעבר. BTW יש כבר את הגרסה הזו למכירה ?

בכתבה כתוב שזה ייצא בינואר

באתר של חברת ההפקה אין פרטים נוספים כרגע. העטיפה נראית ככה -->

Inis mor

New member
גלדוף התותח!!!

... אגב-מה בדיוק יש לבארט? סכיזופרניה? שמעתי משהו אבל אני לא יודעת בדיוק...

בדיוק מה שכתוב בכתבה

משפחתו אומרת שיש לו "פגיעה מוחית עקב שימוש בסמים". ווטרס מתעקש שזו סכיזופרניה, אבל לא ברור על מה הוא מסתמך. הכתבה שתרגמתי היא המידע הכי עדכני על הנושא. אדג'ינטון ככל הנראה יודע על מצבו הבריאותי של סיד יותר טוב מכל אדם אחר מלבד משפחתו. אם היו ידועים פרטים נוספים, והם היו לפרסום, היינו יודעים מזה.

Inis mor

New member
בראיון עם ווטרס...

במגזין WORD של ספטמבר השנה (חברה שלי הזכירה לי פה כשקראנו אותו)- הוא התעקש שהיתה לו זכיזופרניה שהחמירה עם השימוש בסמים או עוררה אותה או משהו כזה ושהמשפחה של סיד מסרבת לסלוח לווטרס עד היום כי הם חושבים שהוא אחראי לזה באיזו צורה. לדעתי עם כמויות כאלה של חומרים כימיים-אי אפשר לדעת מה זה יעורר. אגב-אין צחוק בכלל בנושא של "הטמוטטות עצבים". נושא שלצערי אני מכירה מקרוב מעצמי ומחברי הקרובים ביותר. לא היתה בזה נימה צינית. CLEARLY הוא מדבר מהכרות עמוקה עם הנושא.

vegetable man

New member
כמה דברים

- מניין החוצפה, תעוזה של רוג'ר ווטרס לעשות שימוש במונח "התמוטטות עצבים" בצורה צינית? - אני בטוח שסיד לא היכה את לינדזי קורנר ובטח שלא מאמין לשמועות העוד יותר ביזאריות לגביהם. - כמה זמן לקח לסיד להגיע ברגל ממיקומו בלונדון עד לאחותו שקייברידג'? אני שמעתי שזה משהו כמו שעתיים של הליכה, לא כזה נורא. - כשם שלווטרס אינטרסים להציג את סיד כסכיזופרן, למשפחתו (ואחותו, בפרט) אינטרס להציג את סיד כ"פגוע מוחית עקב שימוש מופרז ב-LSD", כדי לשמור על "שמו" הטוב. אני לא חושב שיש דרך לדעת איפה נמצאת האמת בטווח שבין השניים, אבל לדעתי היא איפשהו באמצע.

המרחק בין לונדון לקיימברידג'

זה כמה עשרות מיילים. שעה נסיעה ברכבת, אם אני זוכרת נכון. זה לקח לו יותר משעתיים ללכת ברגל את כל הדרך. לגבי לינדזי קורנר - לצערנו הסיפור כנראה נכון. יש מספר עדויות מהימנות על כך, כולל עדויות ראיה של מי מהפלוידים (שלא מזדהים בשם) ושל ג'ון צ'יילד. קורנר ממשיכה להכחיש בתוקף שזה קרה. סיד הכה כנראה גם חברות אחרות שלו לאחר מכן, כולל ארוסתו, גיילה פיניון, שעזבה אותו בשל כך. שוב, יש עדויות ממקורות מהימנים על כך. מצד שני, יש לזכור שהוא היה במצב נפשי מעורער, ולפני התמוטטותו לא הראה שום סימני אלימות שהם.

vegetable man

New member
אם כך

חידשת לי לגבי עניין ההכאות. ידעתי שהוא לא הרביץ ללינדזי אבל לגבי עדויות מאחרות לא ידעתי. מצער, וזה אכן חלק מעניין הטריפים. אבל לגבי ההליכה ברגל שעות ע"ג שעות: כנראה שמשהו חריג ויוצא דופן קרה באותו היום. מדוע בחר סיד ללכת יום שלם מלונדון עד קיימבירדג' מרחק שעה ברכבת? אני מניח שמשהו יוצא דופן (ורע) קרה באותו היום. אבל זה כנראה שמור עם סיד. אני יודע, קצת מכיוון אישי, שכשאני במצב רוח רע, יצא לי "פעם ב" ללכת לאיפה שהייתי צריך ברגל שעות בלי שאני התחשבתי בעובדה שזה יקח לי המון זמן - זה התנקם בי כמה פעמים, אבל לפחות כשעייפים, אין מספיק חמצן במוח כדי שיהיה אכפת ממשהו...ואולי זה אפילו מה שעבר לסיד בראש כשהוא עשה את זה

יש רק DVD אחד על סיד בארט

והוא מוזכר כאן לפחות פעם בשבוע. יש הרבה הרבה הרבה הודעות עליו בשנתיים האחרונות. מדובר בסרט שהוכן עבור תכנית דוקומנטרית של ה-BBC (בסדרה Omnibus) לפני בדיוק ארבע שנים. אדג'ינטון היה הבמאי. הסרט יצא, מאוחר יותר, ב-DVD, בגרסה בריטית (הנמכרת גם בארץ בחנויות) וכן בגרסה אמריקאית. הוא גם הוקרן בטלוויזיה הישראלית, ובארה"ב ב-Vh1. ה-DVD הכפול שעליו הכתבה הוא גרסה משודרגת ומורחבת של הנ"ל, עם שלוש שעות של אקסטרות, וזה ייצא בחודש הבא, ינואר.

למעלה