סיד, גאון...

avki

New member
סיד, גאון... ../images/Emo7.gif

כמה שאני מזדהה עם בייק וג'אגבנד עכשיו

vegetable man

New member
חכה שתשמע

את אלבומי הסולו שלו. ואז תצטער שאין עוד :( לאחרונה שמעתי לראשונה את השיר Two Of A Kind. הזכיר לי את החוויה של לשמוע שיר חדש של סיד בארט, אותה פשטות בה הוא מגיש את השירים הגאוניים שלו באלבומי הסולו.

שיר חביב... אלא שהוא נכתב ע"י ריק

רייט. סיד ביצע אותו עבור ה-BBC, והטכנאים שם חשבו לתומם שזה שיר מקורי שלו, וכך כתבו על גבי הטייפים. הטעות הונצחה גם כאשר ההקלטות יצאו באלבום אח"כ. למיטב הבנתי יש דיונים משפטיים כיום סביב עניין הקרדיט, כאשר ריק דורש הכרה בכך שהשיר הוא שלו. אבל העניינים האלו נשמרים מאוד מאוד בשקט.

vegetable man

New member
מוזר מאוד

נכון, זכרתי שיש איזה הסתייגות קלה לגבי השיר הזה, עכשיו הזכרת לי. מוזר שסיד שר שיר של ריק רייט. מוזר שרייט יכתוב "I Love You" - מתאים מאוד לסיד לכתוב את זה, מה גם שריק כותב רק על געגועים לילדות... והלחן גם נשמע לי מאוד בארט, כמו שהוא מאוד לא נשמע לי ריק רייט. זה לחן כזה כמו של השירים באלבום השני של בארט מ-1970. מדוע רייט לא עשה מעולם שימוש בשיר? נגד מי ריק נלחם בדיוק כיום אם בארט חי בעולם משלו?

סיד כנראה שמע את השיר

כאשר ריק הפיק יחד עם גילמור את אלבום הסולו השני של סיד. הנסיבות אינן ידועות, וריק אמר - בפעם האחרונה שהעניין הועלה בראיון - שהוא מנוע מלדבר על השיר בפומבי, מסיבות משפטיות, מלבד לומר שהעניין בדיונים משפטיים. אני לא חושבת שריק "נלחם" במישהו. על מנת להסדיר עניינים כאלו - שינוי הקרדיט הקיים - צריך מו"מ מסובך באמצעות עורכי דין, בכל מקרה. מאחר וסיד ככל הנראה אינו כשיר משפטית (בהנחה שאחותו היא האפוטרופסית שלו), העניין מסובך עוד יותר, כי צריך את הסכמתו לשינוי. אני מניחה שריק לא ייקח את העניין לבית משפט, בכל מקרה, כך שאם זה לא יסתדר, הוא יוותר.

vegetable man

New member
אני מבין

אחרי שקראתי קצת ברשת שאין ממש ראיות בטוחות שגם רייט כתב את השיר. הטקסט והמוסיקה כ"כ אופייניים לבארט. קשה לי גם להאמין שגם אם רייט היה רוצה לכתוב שיר שמתאים לבארט לכתוב הוא היה מצליח לחקות את הכתיבה שלו כ"כ טוב, מוסיקלית ולירית, מה גם שתחום הכתיבה של רייט תמיד היתה מוגבל. מצד שני, רייט תמיד היה בחור הגון, כך שכבר לא יודע מה לחשוב. אני בכל זאת מאמין שהשיר כן נכתב ע"י בארט, בגלל הכתיבה. יבוא יום, ונוכל לזהות "של מי הילד" על-ידי מעט DNA, אני יודע שזה יקרה, זה קיים, גם ביצירתיות שלנו. תודה בכל אופן

רייט אישר למעשה שהשיר הוא שלו

מדוע שישקר? אולי מדובר בשיר שכתבו ביחד, והוא מחפש קרדיט חלקי. אבל בכל מקרה, הוא השתתף בכתיבת השיר. אני מעדיפה את המילה שלו על פני מילה של "אתרים ברשת".

vegetable man

New member
לא אמרתי

שרייט שיקר. גם לא אמרתי שאתרים אומרים שהוא שיקר, כי אין אתרים כאלה. באתרים יש רק אי-בהירות מי לוקח על עצמו את השיר, היות וכנראה העניין מצוי בטיפול משפטי, וגם רייט רגיש לנושא, לכן נמנע מלהביע עמדה ברורה. כל שאמרתי זה שאם נולד ילד עם העיניים של בארט, השפתיים של בארט, והאף של בארט, מוזר שמשפחת רייט תגדל אותו. אולי זה נכתב ביחד, זה יותר מתקבל על הדעת, אם כי גם קצת תמוה. נו, שיהיה.

One Echoe

New member
נכון.

וגם רייט בחור כזה, שלא ישקר. בחור הגון, והיה לו גם קשר חם עם סיד בארט...אין סיבה שישקר. איש היקרות-אולי זה סתם פסיכולוגי ?(כי חשבת שזה של בארט).

vegetable man

New member
משום מה

נראה לי שאתה מגיב בלי ממש לדעת במה מדובר. א. אני בעצמי אמרתי שרייט הגון. ב. אני בספק אם אתה מכיר את השיר, או את האלבומים של בארט, אני חושב שציף גם מסכימה שהשיר נשמע כמו שיר של בארט, ולא של רייט, ואם לא - לא חשוב. ג. אני מסכים עם עצמי, וזה מספיק לי.

One Echoe

New member
אוקיי, אין צורך בעצבים.

אני דווקא כן מכיר אלבום אחד של בארט. סתם ניסיתי למצוא פיתרון..אין צורך להתעצבן.

avki

New member
שמעתי את אלבומי הסולו שלו, אבל לא

ממש הצלחתי להתחבר למילים...

vegetable man

New member
המילים אכן לא קלות בכלל

בחלק גדול מהשירים. לדעתי זה קשור לעובדה שלסיד היו התקפים פסיכוטיים באותה תקופה, שהשפיעו גם על הכתיבה. קשה לעיתים להבין מה הוא רצה בשיר מסויים, כי הכתיבה היתה רעיונית - והשאלה מה היה הרעיון שעלה לו כשכתב שיר מסוים. שיא הכתיבה הלא ברורה של סיד לדעתי - octopus, שמעיד איפשהו על מחלתו. אבל יש גם שירים ברורים מאוד של סיד באלבומי הסולו, כמובן :)

DOCTOR ROBERT

New member
ובנושא דומה

שמעתי כמה שירי פינק פלויד של סיד וכמה שירים של גילמור, והגעתי למסקנה שכל אחד מהם היה מצויין בתקופה המוזיקלית של הלהקה בה הוא נכח בה. כלומר- לדעתי גילמור היה בשיאו בתקופת הספייס רוק של הלהקה, לדוגמא- מדל ו
,כי הקול שלו חללי ומרגיע כזה, אבל הקול של סיד די מטריד, ובאמת המטרה של הז'אנר הפסיכדלי היא די דומה, לא?

Coon Jew

New member
יש אנשים שאצלם המבטא בריטי פשוט...

עושה את זה! (בניגוד לדיוויד בואי)

למעלה