סיד ת'ם

RoieL

New member
סיד ת'ם

"The four-note "Syd's Theme" that first appeared in Shine On You Crazy Diamond Part II is used throughout the entire album and can be found on each track in some form. " מתוך ויקיפדיה. איפה זה מופיע בשאר השירים?

רועי חמוד

וויקיפדיה זה לא התנ"ך. הריף לא מופיע באף שיר אחר באלבום מלבד SOYCD. יתכן שהכותב התכוון שזה מופיע בכל אחד מחלקי השיר.

RoieL

New member
וזה מופיע?

הקטע הוא שאני יודע שיכולות להיות הכשלות, אבל עד היום המידע שמשכתי משם לא היה מוטעה.

Silvernaor

New member
קודם כל SOYCD זה לא חוקי ../images/Emo8.gif

דבר שני, יש לך סכסוך ארוך עם וויקיפדיה שאת כל הזמן יוצאת נגדה?

אני יוצאת רק כגד

האמונה העיוורת במקורות אינטרנטיים, ללא בדיקה והצלבת מקורות, וללא הבחנה בין מקורות אמינים ולא אמינים. זוהי בעיה נפוצה בקרב ישראלים דווקא, על פי מחקרים בתחום. אני מאשימה את מערכת החינוך.

ויקיפדיה הוא יחסית מקור אמין

לא פחות מכל מקור אחר. אפשר לראות בכך סוג של יתרון שהעריכה ניתנת לכל אחד אשר חפץ בכך, כך הרבה פעמים המידע המתקבל יוצא הרבה יותר עשיר ומכמה נקודות מבט, מה שכותב יחיד לא יכול לעשות. שימי לב שבשיר House Of The Rising Sun, ברשימת הלהקות שביצעו קאברים לשיר, הוספה בהתחלה אזהרה שאומרת שלא בטוח שהמידע הזה מדוייק. הצלבת מקורות צריך לעשות תמיד, גם כאשר מדובר במקורות לא איטרנטיים. אני משתמש הרבה בויקיפדיה, עדיין לא יצא שהמידע שלקחתי משם התברר בסוף כשגוי. חבל שממעיטים בערכה של האינציקלופדיה הנפלאה הזאת...

FunkyMonk

New member
אני מתפלא...

בעבר הייתי מסתמך המון על וויקיפדיה.. מתישהו הבנתי שאני מקבל המון מידע שגוי שם. לא סתם המון, אלא לרוב. כמובן ששמתי לב שבויקי האנגלית יש הרבה פחות טעויות, ועדיין יש המון. בערך על פינק פלויד בויקי האנגלית יש טעויות בהמון דברים, וגם כן כתיבה מגמתית. בנוסף יש עוד המון ערכים בהם יש טעויות רבות, או חוסר דיוק.

כתיבה מגמתית זה נתון לשיפוט

יש טעויות? תביא הוכחות מהערך עצמו, להגיד סתם זה לא שווה. וכמובן שאין מה להשוות בין הויקיפדיה העברית לבין הויקפדיה האנגלית, אני מתכוון רק לויקיפדיה האנגלית.

FunkyMonk

New member
כתיבה מגמתית לא נתונה לשיפוט...

לא אוכל להביא לך טעויות. כיוון שאם אני מביא לך טעויות מהערך, אני צריך לגבות את עצמי, איך אין בידי אפשרות לעשות כן. אבל אשמח אם תטרח להסתכל בערך של פינק פלויד, ב"תקופת גילמור", ובאלבומים הבאים: אנימלס וWYWH, אני בטוח שתמצא שם טעויות בעצמך.

לא, אתה לא צריך לגבות את עצמך

- כי לרוב האנשים כאן יש מספיק ידע בנושא, כך שאם אתה מצאת שם טעויות, סביר להניח שגם הם יראו את הטעויות האלו. - כתיבה מגמתית בהחלט נתונה לשיפוט, מה שנראה בעינייך כתיבה מגמתית, לא יראה בהכרח ככזה בעייני מישהו אחר.

FunkyMonk

New member
בדיוק בגלל זה הכוונתי אותך

בשלושת המקומות הללו שרשמתי מצאתי כמה טעויות נפוצות. תהיה בטוח שאתה גם תמצא שם טעויות. למרות ששמתי לב שהערך השתנה מהפעם האחרונה שבדקתי אותו (השתנה בצורה רצינית, כלומר). עדיין יש שם טעויות.

אני אעבור על הערך

אבל אם אתה מוצא שם טעויות, במקום להתבכיין שיש שם טעויות, תתקן אותן פשוט ותרום מהידע שלך לאנשים אחרים. זה כל הקטע בויקיפדיה, שיתוף ועזרה הדדית.

RoieL

New member
תרגום:

הקטע בן 4 התווים המכונה "הנושא (קטע) של סיד", שהופיע לראשונה בחלק השני של "זרח, יהלום משוגע", מופיע במהלך כל האלבום- בכל רצועה, בצורות והטיות שונות.

FunkyMonk

New member
חחחחחחחחחחחח

התרגום בכלליות הוא משהו כזה: "המהלך שזור לאורך כל האלבום, ונמצא בכל קטע בצורה כזו או אחרת" קיצר, זה בולשיט, וכפי שציף אמרה, ויקיפדיה זה ממש לא מקור אמין. ד"א, אם כבר ויקי-פינק פלויד, בערך של פינק פלויד יש המוני טעויות.

האזרחק

New member
והתווים?

מה התווים? (כמי שרק התחיל ללמוד לנגן שלא-על-עצבים ארבעה תווים זו יכול הלהיות התחלה מצוינת של פ"פ)

RoieL

New member
באיזה כלי?

אם קלידים אז סול דיאז - פה - סול - מי [אם אני לא טועה, אני מוציא מזכרון]. אם אתה גיטריסט ונוח לך יותר לקרוא טבלטורה ולקבל אצבוע אז תשאיר הודעה.

האזרחק

New member
אני גיטריסט :)

שיודע לנגן "יונתן הקטן", "ינקי דודל", ואת ההמנון האמריקאי... אבל אני משתפר! (קורא גם תווים וגם אצבוע)

למעלה