סיווג חשבון בנק ישראל כתושב חוץ

sf8f

New member
סיווג חשבון בנק ישראל כתושב חוץ

שלום רב,

אני מעוניין להבין מה הן ההשלכות של סיווג חשבון בנק ישראלי לחשבון תושב חוץ.

רקע קצר על מצבי:

1) אני גר ועובד בארה"ב מזה כשנה. אין לי כוונות לחזור לישראל (אני בתהליך EB1 לגרין קארד). אני מנותק תושבות בביטוח לאומי ולפני לשון החוק אני עומד בקריטריונים של מס הכנסה כתושב חוץ (דהיינו מרכז החיים שלי איננו בארץ).

2) יש לי חשבון בנק ישראלי מתקופתי בארץ שבו מתנהלות השקעות פיננסיות. החשבון לא עבר שינוי כלשהו (לא הפקדתי, לא משכתי) ואני ממוסה על רווחי הון במקור כתושב ישראל. כמובן שאני נדרש לדווח על החשבונות וההכנסות האלה בארה"ב ולשלם עליהם מיסים נוספים (שמהם רק המס הפדרלי נופל תחת האמנה למניעת כפל מס).

אני שוקל לעדכן את הסטטוס שלי בבנק לתושב חוץ על מנת שלא ינוכה לי מס הכנסה ישראלי במקור על רווחי הון. האם זה צעד חכם לדעת מומחי הפורום? מישהו עשה זאת ויכול לשתף מעט מן התובנות וההשלכות האפשריות?

יש לי כמה חששות:

1) קראתי שמס הכנסה התחיל לחפור בשנים האחרונות בחשבונות של תושבי חוץ, לשלוח מכתבים ואף להקפיא נכסים "לא מדווחים". האם חשבון כמו שלי בסיכון? למען הסר ספק כל מה שיש לי בחשבון מקורו בישראל ושולם עליו מס הכנסה במקור.
2) שמעתי שיש בנק ישראלי אחד לפחות שמסרב להחזיק תיקי השקעות לתושבי ארה"ב עקב המורכבות של FATCA. הם דורשים מלקוחות כאלה לחסל את התיק שלהם. עד כה הבנק שלי (מזרחי-טפחות) לא אמר דבר בנושא ואני מעוניין להשאיר את זה ככה. האם סביר שמהלך כזה יעורר תגובה שכזאת?
3) חשבון הבנק שלי מתנהל כרגע ללא עמלות או דמי ניהול. זה היה הסכם הצטרפות למעבירי משכורות שנכנסתי אליו לפני שנים ושבינתיים הבנק משמר אותו. האם סביר ששינוי סטטוס החשבון יוביל לשינוי הסכם העמלות איתי? אני יכול כמובן לברר עם הבנק אבל זה עלול להוות טריגר לנק' 2 הנ"ל

מובן שאין כאן תשובות של שחור/לבן... כל הארה בנושא תתקבל בברכה.

TrigATUSA

New member
בתלות לבנק ייקרו כמה דברים:

תסולק מהסניף שלך ותועבר לסניף אחד לתושבי חוץ (פועלים) או כמה סניפים (דיסקונט) או כנראה שתגורש מהבנק לגמרי (לאומי)
&nbsp
מכיוון שאתה תושב ארה"ב (מדינות המגורים שלך מאוד חשובה) לא תוכל להחזיק יותר בשום סוג של ניירות ערך ותצטרך מיידית להוציא אותם מהחשבון
&nbsp
במידה וזה רלבנטי - לא תוכל לבצע יותר העברות כספיות למדינה שלישית, אלא רק למדינת התושבות שלך. לי היה בלגן ענקי כאשר עבדתי תקופה באירופה והייתי צריך להעביר לשם כסף
&nbsp
החלק הקל - תצטרך להמציא להם כל מיני הוכחות על אזרחויות ותושבויות זרות שלך
&nbsp
מהניסיון שלי יש בנקים יותר ופחות גרועים בעבודה שלהם עם תושבי חוץ - מבחינת יחס ויכולת להתגמש ולתת לך פתרונות סבירים
לאומי (איומים) --> פועלים (גרועים) --> דיסקונט (סבירים)

Boston Guy

New member
החילזון הוא מהשפן

מההודעה שלך נקרא שאתה בחיפזון תזזיתי משהו להביא את עצמך למצב שהבנק יגדיר אותך כ"תושב חוץ".
וממה שכתבת - ברור לחלוטין שכשתשיג את מטרתך תתחרט על כך, כי זה יגרום לך ל"נזק".

אכתוב את מה שכתבת, אבל כמו שאני קורא את זה:
1. אתה עובד מחוץ לישראל פחות משנה רצופה (פחות מ 12 חודש), ואתה עדיין בסטטוס של NON IMMIGRANT בארה"ב - כלומר אין לך אפילו סטטוס של תושב קבע בארה"ב. אם מחר קורה משהו לויזה שעליה אתה נמצא או לבקשה שלך לגרעין קארד - אתה מאבד סטטוס בארה"ב וצריך להתקפל ולחזור לישראל.

2. אתה מנהל חשבון השקעות בישראל שבו התבצעו תנועות קנייה ומכירה של ניירות ערך בשנה האחרונה שבה אתה כבר נחשב נישום של רשות המס האמריקאית. אתה מודע לכך שאתה צריך לדווח על הרווח או ההפסד בחשבון זה לרשויות המס האמריקאיות - אבל אני לחלוטין לא בטוח שאתה מבין מה אתה עושה שם... הצורה שבה רווח והפסד בניירות ערך מחושבת לצרכי מס בארה"ב שונה משמעותית מהצורה שזה מתבצע בישראל, והתיעוד שאתה מקבל מהבנק בישראל אינו מכיל את הפרטים שנדרשים כדי לדווח דיווח תקין לרשויות בארה"ב.

3. אתה חושש - ובצדק - שכש"תעיר את הדוב" הוא יקלוט שאתה כבר לא מפקיד את המשכורת שלך ב DIRECT DEPOSIT כל חודש, ושאתה בעצם מסבך אותו מול הרשויות בארה"ב...

האמריקאים הבהירו לבנקים בישראל שאם הם לא ידווחו בצורה סדירה ושוטפת על כל הנכסים הפיננסיים של נישומים אמריקאים שמוחזקים אצלהם - הממשלה הפדראלית בארה"ב תשלח את הכומר שמואל ל. ג'קסון להקריא להם את הכתוב בספר יחזקאל, פרק כ"ה, פסוק 17:
[URL]https://youtu.be/x2WK_eWihdU?t=65[/URL]
כולל הסיומת של הסצנה...

אתה, נכון לכרגע, מושיב את הבנק שם בכיסא.
מה אתה חושב שהם יעשו בשנייה שהם יקלטו שאתה נישום אמריקאי?
באנגלית יש למה שאתה בשבילם ביטוי: "HOT POTATO"ץ
[URL]https://youtu.be/mgs6ffgDICc?t=90[/URL]

sf8f

New member
דוב, חילזון, שפן...

נקודות מעניינות, תודה. אני מקבל את השורה התחתונה שאפשר להמתין עם זה.

מה שכן, מדוע הזלזול והאגרסיביות? אני מקווה שבתקשורת מול אמריקאים אתה מעט יותר אנושי.

משום מה החלטת שאני בחיפזון בזמן שאתה נחפז למסקנות והנחות מוטעות מן היסוד. מניין לך שאני יכול לאבד סטטוס ולחזור לישראל? במקרה אתה טועה ואפילו אם זה היה נכון, מה הקשר? תושב חוץ זה לא סטטוס לכל החיים.
מניין לך שאיני מודע לכך שיש לדווח על רווחי הון זרים בארה"ב? לא צריך דוקטורט כדי לסווג רווחי הון לטווח קצר/ארוך או לחשוב cost basis במט"ח (בפרט אם איש מקצוע עושה זאת עבורך), ולאיזה סיבוך מול הרשויות אתה מדבר? תמוה.

על כל פנים - שנה טובה!

למעלה