סיוטים- בבקשה תשובה

אמי025

New member
סיוטים- בבקשה תשובה

אמי025 10/07/10 16:55 שלום שמי אמירה יש לי שני ילדים ילדה בת שנתיים וילד בן 4 חודשים. בתי בת השנתיים סובלת מסיוטי לילה , רוצה פתאום לשתות המון סימליק ( היא עברה גמילה מזה) בלילהבבקבוק ( היא שותה בדר"כ מכוס) . צורחת ודורשת כול הזמן דברים. לא מוכנה לישוןמ במיטה אלא על הרצפה . מה לעשות ???? סיוטי הלילה שלה לא נותנים לנו לישון האם אני צריכה להתעלם מהצרחות בלילה או לגשת אליה כול פעם שהיא צורחת ? למה יש לה בכלל סיוטים ??? האם אני מפספסת משהו????(פוגעים בה ?????, מהצרחות שלנו עליה לפעמים כשהיא משתוללת???? ) מה עם הסימליק בבקבוק להסכם או לסרב במיוחד עם זה בלילה ???? מה אני עושה עם כול פעם שהיא צורחת שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה ????? אנחנו נואשים מה עושים עימה???? אני מאבדת את הסבלנות שלי עליה.... אני כבר בקצה היכולת שלי - אני מנסה להיות סבלנית איתה אך קשה לי מאוד במיוחד בשעת שינה שלה הגעתי למצב שאני כבר צריכה לצעוק כדי שתקשיב לי ותעשה מה שאני מבקשת ממנה ץ במיוחד שאני אומרת לה לישון ואז אני רבה איתה שעה עד שהיא נרדמת תודה מראש אמירה....

הילדה מחפשת את מקומה האבוד....

שלום אמירה, למה את חושבת שלבתך יש סיוטי לילה? מדברייך אני מבינה שבתך עוברת כרגע תקופת מעבר, תהליך של הסתגלות לאח חדש. היא הורגלה להיות מרכזית ולזכות בתשומת לבכם הבלעדית. עכשיו קשה לה . היא מביעה את הקושי שלה למצוא את מקומה מחדש במשפחה ולהרגיש חשובה, רצויה ונחוצה. היא הסיקה בטעות שבכי יניב הרבה התיחסות( גם שלילית. יחד עם זאת, מבחינתה היא זוכה להתיחסות מה שמשיב לה את תחושת הנראות, הנשמעות והמורגשות שהיא כה זקוקה להם) מה עושים? נותנים לה תשומת לב יזומה וחמה בשעות היום. מקדישים לה זמן בנפרד מהאח.( " מקיימים איתה "חוג אימא", ו"חוג אבא") משתפים אותה, מתייעצים איתה, מבקשים ממנה עזרה, מכירים ומעריכים את עזרתה, מאפשרים לה בחירה, מעודדים אותה. מחפשים דרכים להראות לה שהיא עדיין חשובה לכם, רצויה ואהובה. ( הספק חלחל לנפשה, חובת ההוכחה חלה עליכם. הפרתם איתה את החוזה לבלעדיות. היא מרגישה מקופחת ונבגדת. היא בעצמה פעוטה רכה ) מה דעתך? אגב, דרכים מעצימות ערך עצמי והתייחסויות הבונות קשר ומצמיחות תחושת חשיבות, משמעות ושייכות נלמדות לעומק בבתי ספר להורים. הילדים קטנים. מה דעתכם להצטרף לקבוצה ולהרוויח בגדול? עינת גבע.

למעלה