סיוטים

מזלט

New member
סיוטים

כשהייתי בגיבוש, בלילות הלפני האחרונים היו לי כל מיני סיוטים כאלה, בהם אני רק עם אלונקה, מאחר למסדר, מפמפם וכאלה. כל 5 דקות הייתי קם , מבין שזה חלום, וחוזר לישון ושוב חולם אותו דבר. פעם אחת אפילו יצאתי מהאוהל רק כדי להיות בטוח שבאמת אין שם אף אחד ואני לא ישן באוהל בזמן שכולם עושים מסע... רציתי לדעת אם זה תופעה ידועה, או שזה רק אני והדפיקות שלי. אם זה משהו ידוע, יש דרך לטפל בזה, או שזה עובר לבד אחרי כמה ימים.. ? מזלט, 44 ימים לגיוס.

jedi knight

New member
תגובה

באי די אף 2000 היה מישהו שכתב מאמר על גיבוש טייס זה היית אתה ??? אם לא אז הבחור שכתב את המאמר על הגיבוש עבר את אותו דבר עם הסיוטים האלה בלילה

Casus Belli

New member
נכון, אבל...

אם זיכרוני איננו מטעה אותי, הבנאדם שכתב את המאמר חווה את הסיוטים הנ``ל במשך הגיבוש ומספר ימים אחריו, אבל אמרו לו שזה יעלם כעבור זמן קצר. בקיצור, אל תדאג....! זה יעבור בקרוב.

מזלט

New member
אבל!

במשך הגיבוש... גם לי היה. אבל לא אחריו. הגיבוש היה לפני יותר מחודשיים. ואם הסיוטים היו נמשכים עד עכשיו... אז יש פה בעיה רצינית. למזלי הם הופיעו בשני לילות, השלישי והרביעי. ואני לא דואג. זה קצת מפריע ומעייף. אבל זה בטח חולף. מישהו יותר שמבין יותר בעניין, אני אשמח לשמוע.

מזלט

New member
תגובה.

קראתי את המאמר, ומשם בא הרעיון לשאול פה. (הבנתי שאני לא היחיד שחווה אותם סיוטים).... חשבתי אולי אנשים מזוהים עם הבעיה הזו...

תופעה מוכרת ודי שכיחה

גם לי ורבים נוספים הייתה את תופעת החלומות בגיבושים ושלעיתים נמשכים גם אל תוך השבוע שאחרי. אני זוכר שכשעשיתי את הגיבוש מטכ``ל הראשון שלי, בכיתה י``ב, לא הצלחתי להתנתק מזה חודשים וכל דבר שהיהקורה היה מזכיר לי את הגיבוש. ככה עליתי לכל האנשים מסביבי כשכל פעם שהייתי נתקל במשהו הייתי ``חוזר`` לגיבוש (זה הגיע לרמה של משפטים כמו ``רואה את הגבינה הזאת?- בגיבוש היה לנו...`` וכו`) גם תופעת החלומות עברה על רבים, וזה לדעתי בגלל הלחץ הפיזי והמנטלי האדיר בגיבוש, ש``שואב`` אותך לתוכו ואתה כל-כולך שקוע בו עד שאתה כבר (לדעתי הבלתי מקצועית) מאבד טיפה את הגבול בין החלום למציאות (למספר ימים כמובן). תרגיש טוב יוני

Casus Belli

New member
ברצינות?!

זה כ``כ משפיע ומותיר חותם בקנה מידה שכזה...? יוני, התיאור שלך נשמע מרתק. זה קרה לך רק בגיבוש מטכ``ל? (``הגבינה הזאת``....חחחחחחח)

קסוס- מה קרה לי בגיבוש מטכ``ל?

(אני מדבר רק על הגיבוש הראשון) טוב קרו לי הרבה דברים, וסך הכל מאוד נהניתי. ביום שני לגיבוש נפצעתי פציעה שהיא די שכיחה בגיבוש הזה (ובייחוד בתרגיל החבל), ופרקתי את הברך. למיטב זכרוני השמאלית. זהו. זה בעיקרון כל הסיפור. ליום החמישי הגעתי על ארבע, פשוטו כמשמעו, אך (וזה טיפ חשוב) השתדלתי שלא לרחם על עצמי יותר מדי, ו``להביא לאמא ציונים טובים`` למרות השטות בברך. בקשר לגביה- זאת הייתה סתם דוגמה, אבל רציתי להגיד שכמעט לכל ``בוגרי`` הגיבוש נשארו זכרונות (נעימים יותר ופחות) ממנו, וגרמו להשוואה הכרחית בין הגיבוש לחיים שאחריו (לפחות לשבועות אחריו). קסוס- מה תגובתך להודעה שלי על הוויכוח? יוני

Casus Belli

New member
תגובה מדהימה

בתור אדם עם ניסיון צבאי כמוך (בניגוד אלי) צריך גם לקחת את תגובתך בכובד ראש. אתה היית שם... אתה ראית מה הולך שם. לא נראה לי שאני, או מישהו אחר שלא שירת בצבא יוכל לחלוק עליך. להביע דעה (כמו שאני עשיתי) - כן. לשלול לחלוטין את תגובתך - בשום פנים ואופן לא. התגובה ארוכה, אבל קראתי אותה פעמיים. כל הכבוד... קבל ח``ח, Casus

Casus Belli

New member
דרך אגב -

ראית את ההודעה למטה של מזל``ט עם ההסבר על הביטוי קאזוס בלי? אם לא, תקרא ותחכים.

רפאל 17

New member
לכל מי שבפורום

משעמם לי וסוףסוף התחברתי....אז תעשו טובה בואו לצאט...חדר צה``ל או אפטר רפאל

0ren

New member
וואיי !! הייתי בטוח שאני היחידי !!!

אין לך מושג כמה אני שמחתי לקרוא את ההודעה שלך ! כמו שאתה יודע שנינו היינו באותו גיבוש... ואין לי שום צל של ספק שאתה זוכר את ה``זין האטומי``. בקיצר בלילה הרביעי נראה לי, בלילה ההוא שהיה גשם מבול ! וכל האוהל רעד.. בקיצר אני התעוררתי כל איזה 5 דקות כי הייתי בטוח שהמפקד שלי צורח עלינו ( `` צוות 23, יכול להיות שאתם עדיין במיטות ?!`` ) בקיצר כל השנייה התעוררתי.. והיה אפילו פעם אחת שיצאתי מהשק והתחלתי להתלבש מהר ולשים את המכנסיים עד שקלטתי שכל הצוות שלי עוד ישן.. אפילו הייתי בטוח ששמעתי את המפקד שלי אומר `` 2 דקות הייתם בזין האטומי `` אבל אתה יודע מה באמת היה לא נורמלי ? אתה נראה לי לא הייתה בפלוגה שלי אבל היה לילה אחד שבו אחד מהאוהל שלידינו צוות 22 אם אני לא טועה.. בקיצר הוא קם באמצע הלילה והתחיל להעיר את כל האוהל שלו והוא צועק ! קדימה מהרר להתלבש המפקד קורא לנו.. בקיצר כמו שאתה מנחש שום מפקד ושום בטיח.. אבל מה כל האוהל כבר היה על הרגליים.. נשבע לך אני היחידי נראה לי בכל האוהל שלי שהיה לו את הסיוטים האלה.. הייתי בטוח שאני משוגע... אבל אני חייב לציין שבגיבוש הקומנדו לא היו בכלל חצי סיוטים כאלה.. יכול להיות שבגיבוש הקומנדו לא התיחסו אלינו כמו אל זבלים.. אלא שם היה יחס כמו שצריך.. בכל מקרה.. שמח שאני לא היחידי.. וד``א למה בכלל נזכרת עכשיו ? אורן נ.ב- אתה יודע שהמפקדים שלנו מסיימים ב28.6 את הקורס.. אתה מגיע לראות את הטקס ? איזה טיסים היו המפקדים שלך ?

מזלט

New member
שמע

קראתי את מה שמישהו כתב על הגיבוש שלנו באיידיאף2000 והוא דיבר על הסיוטים, אז הבנתי שאני כנראה לא היחידי. אני יודע שהמסדר ב-28 , אני מנסה נואשות להשיג כרטיסים! מי היו המפקדים שלי ? רק זוכר את השם הפרטי של המ``כ. אבל אני יכול לזהות את כולם בקלות בפנים.

למעלה