סיוטי לילה

אמי025

New member
סיוטי לילה

שלום . אני אמא לשניים ילדה בת שנה ועשר חודשים ותינוק בן חודש. לאחרונה לבתי יש סיוטי לילה. איננו מבינים למה ???? ניסינו להאכיל אותה כדי שתרגע אך זה עוזר רק לזמן קצר. הסיוטים ממשיכים ככה כול הלילה . יושנת קצת ואז כמה בבכי . מאכילים או מלטפים טותה היא נרגעת . עד שאני או בעלי נגשים אליה שמים מזרון שלה על הרצפה ויושנים לצדה בחדר רק אז היא לא בוכה והסיוטים מפסיקים . אני קמה בבקר עם כאבי גב , וחוסר שינה רציני. אני ובעלי רואים כי היא שמחה כול היום, צוחקת ומשחקת עם כולם - בקיצור היא מאושרת . כואב לי לראות את בתי ככה. ובעלי טוען כי שמתי לה את הD.V.D של כיפה אדומה והזאב הרע, וזה מה שעושה לה סיוטים אך היא אוהבת את כיפה אדומה . מה לעשות?????? מה עושה לה סיוטים ?????.

סיוטי לילה, האומנם?

שלום רב, סיוטים זו השערה. האם אתם יודעים בוודאות שהיא סובלת מסיוטים? איך? עינת גבע, מכון אדלר

אמי025

New member
סיוטי לילה

שלום עינת תודה לך על התשובה שלך , אני חושבת שזה סיוט לילה כיוון שהיא צועקת ואז מתחילה לבכות הרבה תוך כדי שינה . כשאני או בעלי ניגשים לראות למה היא בוכה בלילה או שמנו לב שהיא בוכה תוך כדי שינה(עיניים עצומות ) . לפעמים אנו לא מצליחים להרגיע אותה אז אני נאלצת להעיר אותה ורק אז היא נרגעת . נותנים לה אחר שתייה או אוכל ואז היא חוזרת לישון לזמו מה ושוב בוכה . שמתי לב גם כשאני מרדימה אותה היא גם מחזיקה את החיתול חזק וצועקת , אז אני או בעלי מחליפים לה ולפעמים היא שוב צועקת עד שאני אומרת לה מספיק ושאני לא מחליפה לה שוב חיתול . יכול להיות שזה קשור לחיתול ? או שזה חלום רע ? תודה מראש

זווית למחשבה

שלום רב אמי, איננו יודעים בוודאות מדוע הפעוטה מתעוררת? לפי התאור שלך יכול להיות שהיא חולמת חלום רע ונבהלת. זה לא קשור לטיטול. יחד עם זאת, אתם צריכים להגיב לעניין בשקט ובענייניות. לא להפוך את הלילה ליום. (תוכלו להשאיר לה פנס קטן.) להשתדל לא לתת לה אוכל במהלך הלילה. להימנע מדיבור מיותר. ליטוף, להרגיע וזהו! מדוע? ילדים לפעמים מתעוררים לילה אחד במקרה מחלום רע. מכוונה טובה ומדאגה אנחנו נותנים המון התיחסות. הסיכוי שילד שזכה להרבה הורים בלילה ישוב ויקום הוא גדול( בעיקר כאשר יש תינוקת , ובמהלך היום הילדה נדרשת לחלק את תשומת הלב עם אחותה). הילד עלול להסיק באופן לא מודע שלילה זו הזדמנות לקבל תשומת לב נדיבה, חמה ומרוכזת רק בו. אז למה לוותר? בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

למעלה