סיום התיק ב-NVC, הערכה עדכנית לזמן עד הראיון?

lady206

New member
סיום התיק ב-NVC, הערכה עדכנית לזמן עד הראיון?

שלום לכולם,

קיבלנו לפני יומיים תזכורת מה-NVC על שליחת תעודת יושר מהמשטרה, ולאחר שהתקשרנו לברר, אמרו לנו שהתיק סגור.

רצינו לדעת תוך כמה זמן צפוי שיקבעו את הראיון? מחיפוש בפורום ראינו כמה וכמה סדרי גודל, אך אף אחד מהם לא עדכני במיוחד, ואחד אף היה נשמע ארוך במיוחד - כשלושה חודשים עד קביעת הראיון.

כרגע אנחנו בעיקר תוהים - האם אפשר כבר להעריך באופן גס את הזמן שבו בעלי יקבל את הגרין קארד? אנו מקווים שזה יהיה תוך חודשיים-שלושה, כלומר באיזור מאי-יוני. אך האם זה ריאלי?

אני מניחה שאנחנו לא הראשונים בסירה הזאת, ותחושת אי הוודאות וחוסר היכולת להתארגן בהתאם לתאריך קונקרטי היא בגדר 'צרת רבים'.

מה דעתכם?

idan306

New member
נוהל קביעת ראיון בקונסוליה

במחצית הראשונה של כל חודש NVC משבצים לראיונות לחודש העוקב. כלומר: בהנחה שלא הצטברו להם יותר מדיי תיקים, בתחילת מרץ ייקבעו לכם ראיון לאפריל. אם עד ה15 למרץ לא קבעו לכם ראיון אזי בתחילת אפריל ייקבעו לכם לתחילת מאי. אם אין עיכובים מיוחדים תקבלו את הדרכון עם הGC כחודש לאחר הראיון (יוני).

אז כן, זה ריאלי. אבל אם בעלך מתחום טכנולוגי תכינו חודש וחצי המתנה בקנה כי אולי זה ידליק להם נורות אדומות שדורשות עוד בדיקות.

lady206

New member
תודה על התגובה. באשר למתודת קביעת התאריך

אני תוהה אם המידע אכן נכון. בפורום הזה, לרבות בכל המדריכים, אכן מפורט כי הראיונות נקבעים עד ה-15 לחודש.

לעומת זאת, בפורום visajourney נאמר שזה מיתוס. אני מצרפת בתחתית ההודעה את הציטוט משם.

בכל מקרה, מה שאולי אפילו יותר חשוב, הוא זמן ההמתנה לאחר הראיון. באחד החיפושים בפורום, ראיתי שציינת שבמקרה שלך אתה 'ממתין כבר 10 שבועות'. כמה זמן ארכה ההמתנה בסופו של דבר, והאם מדובר במקרה חריג?

תודה רבה!

When do interview dates get scheduled?

If you talk to operators at NVC, they'll always tell you they ONLY schedule during the second week of each month. This is a LIE. They schedule interviews ALL month long. Many people (like myself) have gotten scheduled during the last week of the month. I repeat, they schedule ALL month long.

idan306

New member
תראי

אני לא עובד של ה NVC. כל המידע שאת מקבלת בפורום הוא בעירבון מוגבל ולכן התפלספות כזו היא מיותרת.

בואי נחיה ונראה מתי ייקבעו לך ראיון.
נשמח מאוד לשמוע עדכון כדי לדעת יותר לקראת אלה שישאלו בעתיד, זו מהות הפורום.

לגבי המקרה שלי: אני מתחום טכנולוגי ולכן לקח להם 6 שבועות רק לעשות את הבדיקות רקע הנוספות שלהם. לאחר 6 שבועות מסרתי להם את הדרכון ולאחר 4 שבועות נוספים הוא חזר אלי עם הויזה בדרכון.

אם לא הייתי מתחום טכנולוגי, הייתי ממתין רק את ה4 שבועות.

lady206

New member
תודה רבה

לשם הבהרה, לא הייתה כל כוונת התחכמות או התפלספות.

באשר לתחום הטכנולוגי - בעלי מתחום התוכנה, אך לא מדובר בתחום בטחוני או מסווג (אם זה משנה).

אני מניחה שבזמן הראיון או לאחריו, לא כדאי להיות 'קיטבג' ולשאול אם אנו נכללים בקבוצה זו שנדרשת להמתין זמן ממושך יותר, או שזה לגיטימי?

בכל אופן, שוב תודה רבה. עזרת מאוד!

Liatatwork

New member
לענות על מה שנשאלתם באופן מדוייק

אך תכליתי. לא לנדב מידע שלא נשאלתם עליו.
ולא, לא להביא את הקיטבג...

idan306

New member
גם אני לא מתחום בטחוני או מסווג

אבל! וזה אבל גדול!

הקונסול הוא לא איש תוכנה ולכן המון מקרים שנשמעים לו שאולי יכול להיות שבב סיכוי הקטן שבקטנים שייתכן שזה רלוונטי למה שהם מחפשים - שעברו לבדיקות רקע נוספות.

מה שחשוב בוא שתהיו מודעים לכך ושלוח הזמנים שלכם יהיה גמיש במידת הצורך.

חוץ מזה - כל מה שליאת אמרה: לא לשקר אך גם לא לנדב מידע - מענה מדוייק, קצר לעניין. יהיה בסדר

MalyO

New member
גם אני מפריכה את המיתוס

ועוד קצת מידע -
חיכינו באוגוסט האחרון משהו כמו 4 שבועות עד שקבעו ראיון (בערך). הראיון נקבע ב 20 לחודש ל 15 לחודש הבא (כלומר אכן נקבע אחרי ה 15 לחודש).

Fima7

New member
איחוד משפחות

שאלה לא קשורה... יכול להיות שתוכלו לעזור
אני נשוי וכאשר אבא שלי הגיש באמריקה את כל הטפסים לאיחוד משפחות גם הייתי נשוי
תהליך התחיל בשנת 2004
והחודש קיבלנו מכתב מNVC שתיק שלנו הועבר לקונסוליה בירושליים
התקשרתי אליהם , אמרו לי שלא מוסרים מידע בטלפון , רק דרך מייל
עכשיו אני מחכה לתשובה בהם באיזה שלב נמצא התיק שלי

שאלה לי אליכם - האם ידוע למישהו כמה זמן , מאז שהועבר תיק לירושליים , לוקח עד יזמינו אותי לראיון????
תודה מראש

יאיא35

New member
האם תוכלי בבקשה לעדכן בלוחות הזמנים שהיו לכם בפועל?

קיבלנו היום את במייל את התזכורת שאת מדברת עליה, התקשרתי, ואמרו שהכל בסדר ושהשלב הבא זה להמתין לראיון.
תודה!

למעלה