סיום טיפול

  • פותח הנושא nrsl
  • פורסם בתאריך

nrsl

New member
סיום טיפול

ביתי בת ה-13 כעת מטופלת אצל פסיכולוגית בגלל בעיות של חרדה שגרמו לה לרצות לישון במיטתנו, של בעלי ושלי, וקשיים אחרים בהרדמות. הטיפול עזר במידה מסוימת.
הפעם האחרונה שהיא נפגשה עם המטפלת היתה לפני כחודש עקב נסיעתה לחו"ל. כבר לפני הנסיעה ביתי החליטה שמספיק לה הטיפול ושהיא רוצה רק פעם בחודש. היום כשהבאנו אותה למטפלת היתה אי הבנה והמטפלת כבר קבעה עם מישהו אחר.
ביתי חזרה הביתה די נרגשת, מה שהיה מובן לי, ולא רוצה לחזור ולבצע שיחת סיכום עם המטפלת.

מה לעשות?

יש לציין שלפני כמה שנים היא היתה בטיפול באמנות שגם שם היתה פעם שאני נרדמתי בבית והבאתי אותה למטפלת רק לחצי שעה במקום לשעה שלמה. גם אז היא לא רצתה פגישת סיכום, אך אז קבענו למרות חוסר רצונה פגישה וכן דיברנו המטפלת ואני והיא רק הקשיבה בפינת החדר.

אני חושבת שהיא מרגישה שדוחים אותה ואז היא נעלבת/ נפגעת ולא רוצה להמשיך.
הייתי רוצה לעזור לה להבין שדברים קורים ולהוציא אותה מההרגשה הרעה שלה.

יש למישהו רעיונות / תובנות מה לעשות עכשיו ?
 
שלום nrsl

כמה פגישות היא הייתה אצל המטפלת עד כה?

כיצד אתם מרגישים לגבי הפסקת הטיפול?

הגישות לסיום טיפול משתנות מאוד ממטפל למטפל. מבחינתי, כאשר ילד/נער רוצה לסיים טיפול, זה לרוב כאשר נוגעים בנקודה משמעותית עבורו, והקושי להתמודד מולה הרבה פעמים מעורר את הרצון "לברוח" ולהימנע. עקב כך כאשר עולה הרצון לעזוב, לרוב זו דווקא הנקודה החשובה ביותר להמשיך את הטיפול ולהתעקש על כך.

לגבי הפרידה עצמה - אם בתך עברה תהליך משמעותי עם המטפלת (כלומר מספר פגישות משמעותיות לא רק כמה פגישות בודדות), ההמלצה היא לעשות תהליך פרידה - כלומר, להגיע לא רק למפגש פרידה אחד, אלא ל-3/4 פגישות שבהן תהיה הכנה לפרידה והתמודדות מול התהליך הזה, שמהווה תהליך טיפולי בפני עצמו בטיפול ומציף הרבה מאוד מנגנונים ותחושות אצל המטופלים (פתאום הם מוציאים הרבה דברים ששמרו בבטן כי מבינים שזה הסוף, או שהם לא רוצים להגיע כי מרגישים נטושים ומעבירים מסר של "אתה לא תעזוב אותי, אני אעזוב אותך" ועוד ועוד), וברגע שיש מספר פגישות פרידה זה מאפשר לילד לעבד את התחושות שעולות אצלו בעקבות הסיום.

אם אתם והמטפלת בכל זאת חושבים שהכי נכון שהיא תגיע רק לפגישה אחת לסיום - פשוט תקבעו לה עובדה שביום ושעה הזו הולכים כדי להיפרד. אתם לא אחראיים לתוכן של הפגישה, וכפי שציינתי זה מאוד טבעי שילד "נאטם" בפגישת פרידה מהרבה מאוד סיבות. הפסיכולוגית יודעת כיצד להתמודד מולה וזה חלק מלא מהתהליך. אין מה להיבהל מכך.
אם בתך הייתה במהלך הטיפול לבד עם המטפלת, כדאי מאוד שגם בפגישת הפרידה היא תהיה לבד בלי נוכחות שלכם.

בכל מקרה, כדאי לשוחח עם המטפלת על הנושא ולחשוב איתה ביחד כיצד היא יכולה להקל עליכם להביא את הילדה לפגישה האחרונה. היא בכל זאת מי שמכירה אתכם ואת הילדה הכי טוב.

מקווה שהצלחתי לסייע מעט...שיהיה המון בהצלחה
 
למעלה