סיום יחסי עובד מעביד

bruria

New member
סיום יחסי עובד מעביד

לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי לאחר 6 שנים בגלל מצבה הקשה של החברה. החברה היא חברה קטנה מאוד וחובותיה הם מעל מיליון ש"ח (בעיקר לספקים ולרשויות, לא לבנקים). תכולת העסק וביתו של בעל החברה משועבדים לרשויות. החברה חייבת לי פיצויים, דמי הבראה ומשכורת אחת. לבעל החברה אין כסף לשלם לי. החברה לא מתכוונת להכריז על פשיטת רגל. שאלתי היא, מהן האפשרויות שעומדות בפניי על מנת לקבל את מה שמגיע לי? האם פניה לבית דין לעבודה עולה כסף והאם צריך לשם כך לשכור עו"ד?

כמה תשובות.

פניה לבית הדין לעבודה כרוכה באגרה לא גבוהה, ולא תמיד יש צורך לשלם אותה. תביעת משכורת עד 20,000 ש"ח בערך - פטורה מאגרה. תביעת פיצויי פיטורים כרוכה רק באגרה דחויה, שלא צריך לשלם עם הגשת התביעה. בנסיבות שתארת, אין הרבה טעם לפנות לבית הדין לעבודה ואין גם טעם לשלם לעו"ד. יותר הגיוני לפעול לפירוקה של החברה. פירוק יכול להיעשות גם אם לדבריך החברה "לא מתכוונת להכריז על פשיטת רגל", לא צריך שום הכרזה של החברה. הליך הפירוק הוא די יקר. אבל, אם יש כאלה חובות לספקים, יש סיכוי סביר שהספקים ינסו לפרק את החברה. אם החברה תפורק, וייצא צו פירוק רשמי מבית המשפט המחוזי, יהיה ניתן לקבל את המגיע לעובדי החברה (מלבד פיצוי הלנה) מהמוסד לביטוח לאומי. עוד דבר שכדאי לך לבדוק זה אם במהלך השנים (לפני הכניסה לבעיות כה קשות), החברה הפרישה עבורך כספים לביטוח מנהלים או קופת גמל כלשהי. אם כן, הכספים שם יוכלו לעמוד לרשותך והם לא נחשבים חלק מנכסי החברה לצורך מימוש התחייבויותיה. כמובן שהתמונה תשתנה אם יתברר שיש לקוחות של החברה שעוד חייבים לה כספים. במקרה כזה, שווה להזדרז להגיש נגדה תביעה בבית הדין לעבודה ולבקש ביחד עם התביעה, עיקול זמני על הזכויות של החברה אצל הלקוחות.

ציפי ג

New member
מחלוקת קטנה

חובות בשיעור מליון שקל, כאשר אין מהיכן לגבות לא יניעו אף ספק להגיש בקשה לפירוק. אפשר להכריז על החוב חוב אבוד מבלי לנקוט בהליך יקר זה. היחידים שיש להם אינטרס ודאי להגיש בקשה לפירוק הם העובדים. אני מציעה לך לרכז את העובדים וללכת לקבל יעוץ משפטי, אם בהסתדרות (והיה ואתם ליעוץ כזה) או אצל עו"ד פרטי, להגיש בקשה לפירוק, כדי לזכות בכספים המגיעים לכם.

למעלה