סיום תואר בהנדסת חשמל מאוניברסיטת תל אביב עם ממוצע 78 ללא ניסיון תעסוקתי.

היי,

אני סטודנט להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב שבקרוב מתחיל שנה אחרונה. לצערי שנות התואר היו נוראיות בשבילי, אני חולה קרוהן ונאלצתי להתאשפז מספר פעמים בשנתיים הראשונות. המצב הבריאותי הירוד הכניס אותי לדיכאון ולמחשבות אובדניות והיו חודשים שלמים שלא הייתה לי מוטיבציה ללמוד בכלל, בנוסף בגלל הקושי הפיזי לא יכולתי להגיע בכלל להרצאות ולתרגולים ונאלצתי להתמודד עם החומר לבד בלמידה עצמאית.

אם לסכם, אני מתחיל עוד מעט שנה אחרונה והממוצע שלי כרגע הוא 78 עם ניסיון תעסוקתי אפסי, כלומר לא עבדתי באף עבודת סטודנט. בתקווה שהמצב שלי ישתפר עד סוף השנה ואני אהיה במצב להחזיק משרה, עד כמה קשה יהיה לי להתקבל לעבודה ראשונה עם ממוצע כזה? התמקצעתי בעיקר במחשבים ועיבוד אותות במסלולי הבחירה.

rj222

New member
לא יודע מה מצב השוק עכשיו. עד שתגמור את התואר זה בטח ישתנה.
עיבוד אותות זה תחום צר שמתחלק להרבה תת תחומים ונסיון בתחום אחד פחות רלוונטי לתחומים האחרים.
בד"כ עיקר העבודה בהייטק היא בתוכנה פרופר ויש הרבה פחות משרות בחומרה.
יש הרבה מהנדסי חשמל שעושים הסבה לתוכנה וככל שתיקח יותר קורסים בתוכנה כך מצבך ישתפר.
כרגע לא הייתי מטריד את עצמי בחיפוש עבודה, אלא מתמקד בשיפור המצב הבריאותי וסיום הלימודים בהצלחה.
הייתי שוקל גם להאריך את הלימודים בסימסטר אם העומס גבוה מדי בשבילך.

arn1956

Member
אני לא יודע מה המצב כיום אצל מתחילים כי אני על סף פרישה אבל כשהתחלתי לעבוד זה לא נחשב לממוצע גרוע באף אחד ממקצועות ההנדסה. אז גם לא היה צורך למי שסיים להציג ניסיון מקצועי. לי זה גם נשמע מוזר שיקבלו סטודנט שגמר רק חצי תואר, לאיזו עבודה רצינית במקצוע.
בכל אופן נראה לי ש-rj222 צודק בהמלצותיו.

למעלה