|סיועאיךבוחרים מצלמת וידאו משפחתית

berner

New member
|סיועאיךבוחרים מצלמת וידאו משפחתית

חברים שלום יתכן והשאלות שלי כבר היו אבל אני לא מצאתי בחיפושים את התשובות ובכן חברים אני צריך המלצה למצלמת וידאו ביתית שתהיה אמינה ויהיו לה יתרונות של יכולת תפעול קלה זום איכותי יכולת התחברות גם לטלבזיה או מחשב לעריכה והקלטה ואולי אינטרנט ובכלל מה אני צריך לדעת כאשר אני רוכש מצלמת וידאו (שאבל את מה שרציתי ולא מה החנות/ מוכר רצה למכור ) מה לגבי נושא הדיגיטלי האם יש יתרונות או חסרונות נושא הסוללות איזה אביזרים נילווים נדרשים שירות טוב של חברה טובה מחיר ההשקעה כ 3000-6000 ש"ח אודה להמלצותכם רא

umbo

New member
בנוסף למה שנכתב קודם.....

אפשר להגיד על מצלמות זה שכדאי לקנות את המצלמה ....... חצי שנה אחרי שיש לך אותה
רק אז אולי אתה מבין מה אתה צריך והאם מה שקנית מתאים לך. מה שחשוב בבחירת מצלמה ביתית הוא הנוחיות האישית (משקל, תפעול) האיכות והביצועים שלה, (שוב פעם, בהתאמה למה שאתה מצפה ממנה) מחיר ואחריות. רוב השיקולים הם אישים ומה שמתאים לך אולי לו מתאים לאחר. ועכשיו בקשר למה ששאלת (כשאני מתיחס למצלמות סוני שאותם אני מכיר). זום ארוך פוגע באיכות הדיוק של העדשה (בעיקר בשולים של התמונה) אבל אפשר לזהות זאת רק אם אתה ממש מבין בזה לכן לחובב - יותר זום אופטי - יותר טוב. אבל באופן מעשי זום מעל X15 הוא לא נוח כי מבחינים ברעידות המצלמה בכף היד (אם אתה רוצה לצלם דברים מרחוק כדאי אולי לשקול רכישת סטטיב - תלת רגל - אבל זה כבר מאוד מסרבל את השימוש במצלמה) בכל מקרה חשוב שיהיה מיצב תמונה. זום דיגיטלי זה מניפולציה אלקטרונית על התמונה - מוריד את האיכות שלה ולמעשה זה סתם צעצוע שכדאי בכלל לא להשתמש בו. תפעול המצלמות של סוני פשוט. למעשה 95% מהזמן יש 3 כפתורים שאתה מפעיל (הפעלה, OFF\ON של הצילום והזום) לכפתורים האחרים אתה מגיע הרבה פחות - אולי הרצה קדימה ואחורה כשאתה צופה במה שצילמת, ול- MENU או ה-SETUP אתה מגיע פעם בחיים. במצלמות המיני-DV יש כאילו (עם ידים גדולות) שהכפתורים פשוט קטנים וצפופים להם מידי וצריך גם לפתוח ידית מיוחדת כדי להחזיק את המצלמה - לחלק זה לא נוח, אם כי המצלמה משוכללת מאוד. בארץ משתמשים בשיטת צילום שנקראת PAL. לכן גם מי שקונה מצלמה בחו"ל חייב לקנות אותה בסטנדרט הזה, אחרת הוא רק מסתבך (בהקרנה, בעריכה, בהקלטה לוידאו - בקיצור במה לא) לחלק מהמצלמות אפשרות צילום סטילס. כאן, ככל שהרזולוציה גבוהה יותר - טוב יותר. המינימום היעיל זה תמונות 768 על 1024 (שהאיכות שלה סבירה אבל לא יותר מזה). כדאי גם לקנות כרטיס זיכרון גדול יותר מזה שמסופק עם המצלמה, אחרת מספר התמונות שאפשר לצלם (באיכות הגבוהה יותר) מוגבל ביותר. כדאי לפחות כרטיס של 64 או 128 מגה. הסוללה שבאה עם המצלמה מספיקה לזמן קצר מאוד וכדאי לקנות סוללה (לדוגמה NP-70) שתספיק לשעתיים - שלוש של תפעול (לעומת חצי שעה של המקורית, אבל הכל בהתאם לדגם שקנית). לדעתי העדשה של רוב המצלמות של סוני היא מעט צרה (בעבר הלא רחוק, במצב זום רחב (WIDE) התמונה היתה יותר רחבה, ולכן יש לשקול קנית עדשה רחבת זוית כתוספת למצלמה. השילוב היחיד בין דיגיטלי לאנלוגי הוא במצלמות DIGITAL 8 שיכולות להקרין קסטות שצולמו במצלמה אנלוגית, אבל הן עצמן מצלמות רק בשיטה דיגיטלית. האחריות של המצלמות ניתנת ע"י שתי חברות עקריות אחת לשנה אחת (ויש גם על זה חילוקי דעות) והשניה נותנת 3 שנות אחריות ולדעתי היא גם "אחראית" יותר, אבל בסופו של דבר זה גם מתבטה במחיר הקניה. על קניה בחו"ל אין כמעט דרך להפעיל את האחריות בארץ - כל אחד ושיקוליו. בענין המחיר, לאחר שאתה מבין ויודע מה אתה רוצה, צריך לעשות סקר שוק ולא להתביש לעמוד על המקח. אני אישית קניתי לבסוף מצלמה באינטרנט לאחר שידעתי מה המחיר המקסימלי שעדין כדאי לי להציע, ואמנם קניתי ב500 ש"ח מתחת למחיר השוק את כינויי הדגמים השונים אפשר לקבל מהפרוספקט של חברת סוני שמקבלים בחנויות הצילום.

berner

New member
סיוע בבחירת מצלמה

ידידי תודה על ההסבר המלומד תודה שוב

למעלה