סיוע בבחירת מכשיר סלולרי משומש.

Haim_Gds

Member
תמיד היה לי מזל הרע עם הטלפונים, רובם מחזיקים לי שנה שנתיים לפני שהמסך הולך לי. כרגע אני עם Mi A3 שלפני חודש שבר את אחת מהמצלמות שלו (הזום אני חושב) ואני מחפש טלפון אחר.
נשבר לי כבר לקנות טלפונים חדשים, משוכללים ויקרים שהולכים לזבל. אני מחפש טלפון יד 2 זול שיחזיק לפחות שנה וזהו.
אפשר המלצה לפי הדברים האלה:
1. מסך גדול, 6 אינץ' אם אפשר.
2. ממשק משתמש נקי או שניתן להעיף אותו לשים משהו נורמלי. כמן אנדרואיד פשוט.
3. רצוי שיהיה ניתן לבצע בו ROOT בפשטות, אני לא מבין איך זה שמשלמים כסף על טלפון ומקבלים זבל שאי אפשר להעיף.
4. לא מצלם, לא משחק. שומע מוזיקה, קורא ספרים וגולש קצת. זה מה שאני צריך ממנו.
5. מחיר זול, מעדיף פחות מ 600 שקל. הוא שורד גם ככה שנה אז חבל לי סתם לשלם.
לא אייפון, לא סובל את החברה הזו.

PDC

Member
אפשר לקנות מכשיר חדש של Realme בבאג. לפי דרישות שכתבת הוא יתאים מאוד.

em28

Well-known member
מכשיר דגל של לפני שנתיים יעלה בטווח של 500-800 ש"ח ויתן לך תמורה הרבה יותר טובה ממכשיר כניסה חדש.
לא הייתי מסתפק היום במכשיר עם פחות מ-6GB/128GB ומעבד 835.
משהו כמו S9-10 לחובבי הסמסונג, OP6-7 או שיאומי F1/MI8-9.

JEK12345JEK

Well-known member
אני נגד רכישת מכשירים משומשים ובעד חדשים בלבד
היום בשביל מכשיר טוב לא צריך להוציא יותר מ600 שקל, וגם זה די והותר

תקרא את השרשור הזה ותשכיל

לוייםLEVIM

Well-known member
אני נגד רכישת מכשירים משומשים ובעד חדשים בלבד
היום בשביל מכשיר טוב לא צריך להוציא יותר מ600 שקל, וגם זה די והותר

תקרא את השרשור הזה ותשכיל

אם כבר שיאומי
אז לא לשכוח להתקין את הPOCO לאונצ'ר
זה פשוט עולם אחר איתו ובלעדיו

Haim_Gds

Member
הסיבה שאני מעדיף מכשיר משומש על פני חדש היא שבאותו כסף אפשר למצוא משהו יותר טוב (לדוגמה, Galaxy S7 Edga ב 500 ש"ח) עם יותר זיכרון, מסך מתקדם ודברים נוספים.
עריכה: בדיוק מה ש em28 אמר.
לא הבנתי מה יש בשרשור שאמרת, אלה טלפונים פשוטים וזולים. אני כבר עברתי עליהם בזאפ. אני מעדיף לקבל באותו כסף מסך AMOLED ישן עם רזולוצייה (אני קורא ספרים בטלפון) במקום IPS פשוט.

נערך לאחרונה ב:

JEK12345JEK

Well-known member
הסיבה שאני מעדיף מכשיר משומש על פני חדש היא שבאותו כסף אפשר למצוא משהו יותר טוב (לדוגמה, Galaxy S7 Edga ב 500 ש"ח) עם יותר זיכרון, מסך מתקדם ודברים נוספים.
עריכה: בדיוק מה ש em28 אמר.
לא הבנתי מה יש בשרשור שאמרת, אלה טלפונים פשוטים וזולים. אני כבר עברתי עליהם בזאפ. אני מעדיף לקבל באותו כסף מסך AMOLED ישן עם רזולוצייה (אני קורא ספרים בטלפון) במקום IPS פשוט.

1) רוב קוראי הספרים הדיגיטליים מגיעים בכלל עם מסך שחור לבן

2) לא הייתי ממליץ לך להתקרב בכלל למכשירים משומשים אפילו שיש להם מסך AMOLED, השד יודע מה עבר עליהם, ומה מצב הבורדים מבחינת קורוזיה, ומבחינת נפילות וסדקים פנימיים, ועוד לא דיברנו על מחיר מסך AMOLED למקרה שתרצה להחליף בעצמך

3) לשם קריאת ספרים בטלפון מספיק בהחלט שיאומי REDMI 9 עם מסך IPS LCD ורזולוציה +FHD

4) במחשבים חדשים שעולים 2000/2500 שקל המסכים שלהם הם IPS LCD עם רזולוציה +HD בלבד

5) בכדי להשתמש במחשב חדש עם מסך AMOLED עם רזולוציה +FHD צריך להשאיר בחנות סכום של 3500/4000 שקל

6) פשוט תעשה בעצמך קל וחומר ממחשב לסמארטפון

Haim_Gds

Member
1. יודע, אני הבעלים הגאה של NotePro של Boox עם דיו אלקטרונית. הקריאה שם נוחה הרבה יותר מכל הטאבלאטים בהם השתמשתי.
2. גם יודע, היה לי לפני מספר שנים שייומי עם מסך AMOLED ושילמתי פעמיים עבור ההחלפה שלו, אל תשאל כמה זה עלה. "מצב הבורדים מבחינת קורוזיה"? הפעם האחרונה ששמעתי משהו כזה היה מטכנאי שניסה למכור לי טלפון... בכל הטלפונים שהיו לנו במשפחה (ותאמין לי, עברנו הרבה) היה רק אחד שפשוט הפסיק לעבוד וגם זה אחרי שהופל מספר לא מבוטל של פעמים. בגדול, אם הטלפון ישרוד לי שנה זה מספיק טוב לי. ברגע שיתחיל לג'עג'ע או שיופיעו סדקים אעיף אותו לפח (מיחזור...) הקרוב.
3. מקנא בעניים שלך. מניסיוני, מסך IPS עושה לי כאבי עיניים אחרי שעה.
4. לא ממש הבנתי מה הקשר.
5. צודק, אני מחכה ל SurfacePro שלי שיגיע בחודש הקרוב. זול זה לא. אבל שוב, לא ממש הבנתי מה הקשר לטלפון.
6. לא הבנתי.

em28, מה שהמלצת עולה בסביבות האלפייה פחות או יותר ביד 2. אני מעדיף לא לעבור את ה 600 ש"ח.

תודה בכל מקרה.

em28

Well-known member
1. יודע, אני הבעלים הגאה של NotePro של Boox עם דיו אלקטרונית. הקריאה שם נוחה הרבה יותר מכל הטאבלאטים בהם השתמשתי.
2. גם יודע, היה לי לפני מספר שנים שייומי עם מסך AMOLED ושילמתי פעמיים עבור ההחלפה שלו, אל תשאל כמה זה עלה. "מצב הבורדים מבחינת קורוזיה"? הפעם האחרונה ששמעתי משהו כזה היה מטכנאי שניסה למכור לי טלפון... בכל הטלפונים שהיו לנו במשפחה (ותאמין לי, עברנו הרבה) היה רק אחד שפשוט הפסיק לעבוד וגם זה אחרי שהופל מספר לא מבוטל של פעמים. בגדול, אם הטלפון ישרוד לי שנה זה מספיק טוב לי. ברגע שיתחיל לג'עג'ע או שיופיעו סדקים אעיף אותו לפח (מיחזור...) הקרוב.
3. מקנא בעניים שלך. מניסיוני, מסך IPS עושה לי כאבי עיניים אחרי שעה.
4. לא ממש הבנתי מה הקשר.
5. צודק, אני מחכה ל SurfacePro שלי שיגיע בחודש הקרוב. זול זה לא. אבל שוב, לא ממש הבנתי מה הקשר לטלפון.
6. לא הבנתי.

em28, מה שהמלצת עולה בסביבות האלפייה פחות או יותר ביד 2. אני מעדיף לא לעבור את ה 600 ש"ח.

תודה בכל מקרה.
זה מה שהמוכרים מבקשים, היות וכולם כמו JEK12345JEK, יש למוכרים שתי אפשרויות:
1. להמשיך לחכות שיגיע פראייר ב-1000 ש"ח ובסוף המכשיר יתיישן עד כדי כך שאף אחד לא ירצה אותו
2. להתפשר

z1george

Member
מנהל
אם אתה מתעקש על אמולד (לא ניכנס לויכוח ) ומעדיףך דגל יד שניה (אני 101% בעד משומש, בניגוד לרוב הקונים)
אפשרויות
סמסונג S8, נוט 8
הוואוי P20 פרו ( זה הבחירה שלי BTW)
OnePlus בתקציב המתאים

Haim_Gds

Member
לא מתעקש על אמולד, חשוב לי מסך בעל רזולוצייה גבוהה כדי שיהי נוח לקריאה.
הוואוי P20 פרו נראה מתאים לפי המפרט. עדיין, המחירים שלו קרובים לאלפייה...

z1george

Member
מנהל
לא מתעקש על אמולד, חשוב לי מסך בעל רזולוצייה גבוהה כדי שיהי נוח לקריאה.
הוואוי P20 פרו נראה מתאים לפי המפרט. עדיין, המחירים שלו קרובים לאלפייה...

אלה מחירי פתיחת מו"מ (900-1000)-- אל תתרשם ממחיר הפתיחה
יש בלוח יד2 איזה שמונה כאלה, כתוב לכולם הודעת וואטסאפ ותציע להם 600
מי שהכי לחוץ כבר יתפשר. זה שוק של קונים (כמו מכוניות יד שניה)

Haim_Gds

Member
כנראה שאני מתמקח ממש גרוע, אני מציע את ההצעה רק אחרי שראיתי את המוצר...
אבל זה רעיון מעניין, אנסה אותו. תודה.

למעלה