סיוע בחינוך רגיל-כמה שעות?

udile

New member
שאלה בקשר לסיוע לילד משולב

שלום, מתשובתה של דלית נראה שכדאי פשוט לעבור ועדת השמה ושם לעמוד על כך שהילד ישולב. מכאן כבר כנראה יוחלט שהילד יקבל סייעת . האם לא כך ?

גיליזיו

New member
טיפול

לגבי ועדת ההשמה אני לא בטוחה שהיא מתכנסת גם בתקופה זו, אבל תמיד יש את האופציה לקחת סייעת באופן פרטי כחלק מטיפול כולל.האם הילד מקבל טיפול? בן כמה הוא?

תירתיר

New member
סיוע בחינוך רגיל-כמה שעות?

אני חוזרת על השאלה: בבית ספר רגיל, ילד PDD הלומד בכיתה רגילה , לכמה שעות סיוע צמוד הוא זכאי?

אביו

New member
סיוע ברגיל

מנסיוני הטרי, לא חשוב לכמה הוא זכאי - הוא בפועל לא מקבל כלום - כי אין תקציב ואין ממי לקבל כל זמן שהוא מגיע לשרותים בכוחות עצמו, בכל אופן במחוז תל אביב זו התשובה, והזכאות לא מעניינת אף אחד, רוצה? תשלמי! תקנו אותי אם אני טועה.

עבנבת

New member
מנסה להיזכר

בטעות נפלנו לוועדת השמה בחופש הגדול. אני אומרת בטעות, משום שבאותו מעמד מאוד מביך הודיעו לנו שאין צורך בוועדה הזו, אלא בועדת סייעות. בית הספר מבקש סייעת עבור הילד.אם לזה את מתכוונת אז אם אני לא טועה יותר מ -12 שעות. לא זכור לי כמה.הבן שלי קיבל את האישור לסיוע. המורה טוענת שביה"ס קיבל 10 שעות שבועיות והם דורשים מהעירייה עוד שעתיים. אני בספק אם זה מה שהוא מקבל כעת.בנוסף הוא מקבל שעות של הוראה מתקנת.עד כאן על ילד PDD הלומד בכיתה רגילה - בבי"ס רגיל. אפרופו סיוע בביה"ס,באותו מעמד לא סימפטי - ועדת ההשמה,מי שאחראית על החינוך המיוחד הפנתה אלינו את השאלה... האם גם ההורים אולי במקרה יכולים להשתתף במימון. נו באמת? ככה מתנהגת נציגת משרד החינוך בועדה שיש לה תוקף סטטוטורי? הרי אנו מבקשים את הסיוע מהמדינה, ולא המדינה באה לבקש את הסיוע מאיתנו. בהמשך חשבתי...תגידו, אתם חושבים שזה חוקי? אני לפחות הייתי בשוק. ואם אני כבר כאן, בעוד כשבוע יש לנו ועדת שילוב בית ספרית... ההיא מתוקף החוק החדש. מה בדיוק זה אומר? נאמר לנו שידוע שהילד זקוק לעזרה ולכן הישיבה היא רק לשם הפרוטוקול. בהצלחה לכולנו

למעלה