סיוע במידע למתחילים

סיוע במידע למתחילים

הי, אני חוזרת לפה להמשך התייעצות עם התקדמות העניינים אצלנו - אחרי שראינו כל מיני נכסים שלא ממש נראו לנו, ראינו אתמול נכס שכבר לגביו יש דילמה אמיתית - מדובר במגרש של 840 מ"ר, מלבני (56*15) עליו יש בית ישן יחסית ב-2 קומות של סה"כ 150 מ"ר בנוי כשחלק מהן תוספות בנייה שחלקן לא מאושרות. הנכס במיקום טוב מבחינתנו, במחיר אטרקטיבי בפני עצמו (אם להתעלם רגע מהתוספות עליהן אדבר בהמשך) ויש על מה לדבר - אבל.... מדובר בבית ישן שמבחינתנו דורש מספר דברים: 1. הרחבה של הבית באגף אחד שלו כלפי הגינה ותוספת בנייה על שטח נוסף. כל זה כמובן מחייב בדיקה מקיפה של מהנדס טרם הבנייה להבנת היסודות ויכולת ההרחבה, היתרי בנייה מול הועדה המחוזית ותשלום היטלים למיניהם וכל מה שכרוך בכך. 2. הוספת ממ"ד שלא קיים היום - במסגרת הבנייה הכללית. 3. חיפוי חיצוני של הבית מחדש (בית ישן...), החלפה של כל החלונות והדלתות. 4. שינוי של המבנה הפנימי של החדרים הקיימים (המתחם החיצוני ברובו מתאים לנו והיינו רוצים רק להרחיב ולשנות חלק מהחדרים הקיימים איפה שניתן יהיה) 5. החלפה של כל התשתיות הבסיסיות של הבית - אינסטלציה, תשתית חשמל, כלים סניטריים וקרמיקות, מטבח וכמובן שאר מרכיבי עיצוב הפנים. 6. העברת בולדוזר על הגינה שנראית כמו מחסן והקמה מחדש של גינה (פרוייקט שלנו בעבודה עצמית ברובו - זה כבר תחביב שלנו ולא איכפת לנו לבצע אותו בעצמנו) מדובר על אדמת מינהל ויש בתוכניות המאושרות 40% בנייה מאושרים. אז מה בעצם השאלה??? - אנחנו מנסים לעשות קצת מתמטיקה בסיסית (אפילו ברמת המספרים הגדולים) ולהעריך עלויות כוללות לפרוייקט. ברור שיש המון משתנים לסיפור הזה (איכות היסודות וכו') אבל כרגע אני אשמח לעזרה אפילו בהנחה בסיסית שהיסודות בסדר ואפשר להעזר בשלד הקיים. העלויות שאני מנסה לשקלל פנימה לצורך קבלת החלטה בסיסית על המשך הפרוייקט - הדברים הידועים -עלות הנכס, מס רכישה, תיווך, עו"ד הדברים הפחות ידועים לי כרגע - עלות של מהנדס לבדיקה ראשונית של הנכס, עלות להיטלי בנייה לכל התוספות והשינויים (היום יש בעצם 120 מ"ר מאושרים ואנחנו שואפים להוסיף עוד כ-80 מ"ר בערך), עלויות שונות מול המינהל, עלות אדריכל לתכנון, ועלויות כוללות לשיפוץ/בנייה (למ"ר כמובן - האם עפ"י בנייה מאפס כלומר כ-1000$ או שפחות?). אשמח לשמוע דעות והערכות מהמומחים פה בפורום - כל עצה כרגע תסייע לי לקדם את ההחלטה ולהבין קצת יותר מול מה אנחנו בעצם מתמודדים.

בינא

Member
נכס ישן - לשפץ או להרוס ולבנות חדש?

לא ראיתי את הנכס, איני יודע היכן בארץ הוא נמצא (סוג הקרקע חשוב כאן) ולא ציינת את סוג המגרש (מישורי; מדורג; משופע?). למרות האמור, על-סמך נתונים אחרים שהצגת, המלצתי היא לא לבצע שיפוץ. להרוס (כולל פינוי לאתר פסולת מוכר) ולבנות חדש. כך אינכם תלויים במה שאינכם יודעים ולא ניתן לגלות מבדיקות ואתם מתכננים בדיוק מה שמתאים לכם. הבית באמת ישן אם אין לו ממ"ד. גם מקלט אין לו? אם תכתבו לדוא"ל המופיע למטה, עם הפרטים החסרים, אוכל לפרט עוד.

ואו איזו תגובה מהירה

מדובר על מגרש מישורי. נקודה נוספת למחשבה - קיים קיר משותף עם שכנים עם בית דומה (ישן). הבית בן בערך 30-35 שנים ללא ממ"ד ויש לו מקלט ציבורי במתחם שממוקם 40-50 מטר ממנו ברחוב.

בינא

Member
ההמלצה בעינה נשארת - להרוס...אבל

יש כאן אופציות שונות ותשובות שתלויות ברצונותיכם ובתקציבכם. כתבו עכשיו דוא"ל לחתום מטה.

fireman

New member
מה את בדיוק מתכוונת להשאיר ולא

לשפץ? את הקירות? אם זאת מסגרת השיפוץ שאתם מתכננים שזה בעצם כמעט כמו בניה חדשה לגמרי עדיף לכם לחרוש את הכל ולבנות הכל מחדש בצורה חוקית עם תוכניות מסודרות ומאושרות, כמו שאתם רוצים בלי לקחת סיכונים כיצד בוצעו התוספות, לרדוף אחרי רשויות מקומיות לאשר אותן מה שלא בטוח שיהיה כל כך פשוט וזה עוד לפני שדיברנו על קנסות וכדומה. אני חושב שהשיפוץ יהיה בשורה התחתונה יותר יקר מבניה מחדש כי במילא את תצטרכי את כל אנשי המקצוע הדרושים בכדי לבצע את התוספת שאתם מעוניינים בה ובכדי לאשר את התוספות הבלתי חוקיות. לפעמים בכביש יש כל כך הרבה חורים שעדיף לקרצף את כולו ולסלול אותו מחדש ולא לבצע טלאים.

מאגר

New member
לרוחות מהעבר 111

כשם שלא ניתן ללמוד שחיה בהתכתבות לא ניתן לתת יעוץ ללא ראיה של המבנה בדיקה של התוכניות ואימותן מול המצב הקיים אחד הדברים שצריך לקחת בחשבון הוא שאתם עשויים להדרש לשלם את החלק בנוי שאין לא היתר או להורסו.במסגרת עברת הבעלות אם הבעלים הקודמים לא יסדירו זאת. אחד הדברים החשבים הוא מתי ניבנה הבסיס של הבית, איזה סוג יסודות יש לו ומתי ניבנתה התוספת כמו כן באיזה איזור בארץ ועל איזה קרקע מבלי לדעת את הנתונים האלה ומבלי לראות את המקום לא ניתן לתת יעוץ מה לעשות וכל יעות וירטואלי שתקבלי לא יכול להיות אמין.

אין ספק בכלל

ואני מסכימה עם הדברים לחלוטין, אבל היה חשוב לי להבין מכל המומחים פה בפורום כיוון כללי ולשמוע דווקא את הדברים מהסתכלות של זווית הגרועה ביותר (מה אם היסודות לא טובים וכו'... כדי לשקול את התסריטים השונים שעומדים לרשותי.

למעלה