סיוע במילוי שאלון לצורך מחקר

סיוע במילוי שאלון לצורך מחקר

שלום רב,
אנו סטודנטיות לתואר שני בעבודה סוציאלית.
נשמח באם תוכל/י להקדיש מספר דקות ולענות על שאלון קצר המצורף בלינק הבא:
http://www.tfasim.org.il/tofes/7e9x3
לציין כי השאלון אנונימי לחלוטין ולא ניתן לדעת מהיכן נשלח!
תודה רבה על שיתוף הפעולה,
מירב ושקד

hatzilonit

Member
מנהל
"אוניברסיטת אריאל" ? אה, לא.

Linkous

New member
מה עוד את מחרימה?

מוצרים שיוצרו ביו"ש למשל? חברות שמספקות שירותים (גם) ביו"ש? "מתנחלים" שאת פוגשת במציאות, אם יש כאלו? או שרק את האוניבריסטה? אין בכוונתי לקיים פה ויכוח פוליטי או משהו, סתם מסקרן אותי לדעת עד כמה רחוק את הולכת וכמה מאמצים את משקיעה בשביל להביע את מחאתך (הלגיטימית לחלוטין בעיני, אגב) כלפי, כלפי משפחתי וחברי וכלפי כמה מאות אלפי ישראלים נוספים. (לא שזה מזיז/משנה/מאיים/מטריד מישהו מאיתנו.)

hatzilonit

Member
מנהל
אני גם משתדלת (עד כמה שאפשר) להמעיט ברכישת מוצרים תוצרת סין

אישי זה פוליטי
&
Be the change you want to see in the world

(הלוואי והיה לי זמן וכסף למאבק פוליטי בעל השלכות משמעותיות)

Linkous

New member
הערה נוספת

לומדים באוניברסיטה מספר רב של סטודנטים ערבים-ישראלים ויותר סטודנטים ישראלים-ממוצא-אתיופי מבשאר האוניברסיטאות ביחד. אחוז זעום מתוכם "מתנחלים", הם לומדים באריאל מסיבות שונות. דרך אגב, רובם המכריע של העובדים במפעלים באיזור תעשייה ברקן (ליד הבית שלי וחמש דקות מאריאל) הם ערבים "פלסטינים". לא שאני מנסה לשכנע אותך לא להחרים אותנו.. אתם לא רלוונטיים מבחינתנו וההשפעה שלכם היא שולית, אם קיימת בכלל. אבל תמיד נחמד להזכיר למחרימים במי הם "פוגעים" (מנסים לפחות) על הדרך. למען ההגינות אציין פה גם את המובן מאליו - ברור לחלוטין שרוב הסטונדטים באוניברסיטת אריאל הם אכן "מתנחלים" מקומיים ו/או תומכים של מפעל ההתיישבות ביהודה ושומרון, המונה כבר למעלה מ-700,000 איש ואישה - רובם המוחלט בגושי התיישבויות שהסיכוי שיימסרו שואף לאפס. אבל בהצלחה עם החרם! :)

hatzilonit

Member
מנהל
בלי הסדר מדיני התנחלות (כולל אריאל) זה סוג של פשע מלחמה.

Linkous

New member
את משקרת/טועה

מתוך הערך "פשע מלחמה" בויקיפדיה:

"בקטגוריה של פשעי מלחמה נמנות פעולות מהסוגים הבאים (בתנאי שהן מהוות הפרה של חוקי הלחימה ויוצרות פגיעה חמורה באנשים):

טיפול שאינו נאות בשבויי מלחמה: הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה.
טיפול שאינו נאות באוכלוסייה אזרחית: רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרס שרירותי של תשתית אזרחית (ללא הצדקה צבאית) וכדומה.
שימוש בנשק לא קונבנציונלי.
שימוש בילדים כלוחמים."

hatzilonit

Member
מנהל
רשמית, אריאל והתנחלויות אחרות הם שטחים "בתפיסה לוחמתית"

ז"א מדובר בשטחים כבושים שלא סופחו רשמית למדינת ישראל וחוקי מדינת ישראל לא חלים על עליהם.
הקונצנזוס הבינלאומי הוא שמדובר בישובים לא חוקיים.

Linkous

New member
"תפיסה לוחמתית" ו"פשע מלחמה" זה לא אותו דבר.

קראת כרגע ליותר מחצי מיליון ישראלים פושעי מלחמה, דבר שאין לו שום ביסוס. דרך אגב, לאיזו מדינה אנחנו צריכים להחזיר את השטחים לתפיסתך? לירדן ששלטה עליהם מ-48 עד 67 ולא הקימה בהם מדינה פלסטינית? לאותה מדינה פלסטינית שלעולם לא התקיימה? לאימפריה הבריטית? לאימפריה העות'מנית?

מתנצל על הסטייה הגסה מנושא הפורום, אני אשתדל להימנע מתגובות נוספות בנושא.

hatzilonit

Member
מנהל
למה בהכרח להחזיר את השטחים הכבושים? למה לא לספח לישראל?

ותוך כדי כך לאזרח כל מי שמתגורר בשטחים אלו (או להעבירם למדינה אחרת, אם מתעקשים על טוהר הגזע)?

Linkous

New member
מדינת ישראל אכן צריכה לספח את השטחים המשוחררים

בשטחי ג' (סי) מתגוררים פחות או יותר 350,000 יהודים ו-70,000 ערבים, אחוז גבוה יותר של יהודים מבשאר המדינה (לשמאלנים הציוניים שחוששים שסיפוח יוביל למדינה דו-לאומית.)
יש בינינו הסכמה מוחלטת :) (חוץ מזה שאת מחרימה אותי.)
בנוגע להערת האגב המבחילה שלך - כל מי שמעוניין שמדינת ישראל תישאר מדינה יהודית "מתעקש על טוהר הגזע" מבחינתך? כי זה רלוונטי לכל מי שמגדיר את עצמו כציוני.

ושוב - כשאת אומרת "השטחים הכבושים" - ממי הם כבושים כרגע?

Linkous

New member
הדיון הסתיים מבחינתי

שימוש בטרמינולוגיה נאצית (טוהר הגזע) כלפי/כלפי המחנה הפוליטי שלי הוא חציית קו אדום מבחינתי. מניח שהיית מגיעה ל"יודונאצי" ו"פאשיסט" בהודעות הקרובות..

hatzilonit

Member
מנהל
אגב, המחלוקת שלי היא כמובן לא איתך אישית, אלא עם מדינת ישראל

שנמנעת מהכרעה ומאפשרת למצב הנוכחי להיגרר מאז 1967.

לא התכוונו להצית ויכוח פוליטי...
מה שיפה במחקר, היא העובדה שהוא יכול לעזור/לשרת את כלל הציבור. לא רק מתנחלים

אבל כמובן שאנו מכבדות כל החלטה שלכם.
תודה

k500

Active member
מנהל
ואפשר לדייק:

לא מדובר בהחלטה "שלכם", אנחנו לא קולקטיב, יש כאן מגוון דעות. כתבה מה שכתבה חצילונית וזו דעתה האישית לגבי העניין הזה.
לגבי המחקר, אכן הוא משרת את כלל הציבור ועל כן שיהיה לכן בהצלחה בעניין הזה

למעלה