סיוע בעיבוד תמונה-חשיפת יתר

atir46

New member
סיוע בעיבוד תמונה-חשיפת יתר

מצ"ב תמונה אשר קטע ממנה סובל מחשיפת יתר. מה הדרך הטובה ביותר להקטין את חשיפת היתר בתמונה (פוטושופ CS2). נא פרוט של צעד אחר צעד, בתודה מראש!

atir46

New member
זהו הפתרון הקל- אבל

התמונה צולמה תוך ידיעה כי תהיה חשיפת יתר (צולמה בעזרת פלש חיצוני מוחזר מהתקרה) במצב RAW. הכוונה היא לתרגל אפשרות של פתרון לקטע שחשוף מדי כאשר כל המידע הגולמי עדיין קיים. האם אפשר לתקן את זה כאשר התמונה עדיין במצב RAW?

roibareket

New member
אם תפתח קובץ RAW בפוטושופ יפתח...

לך פאנל שונה שם אתה יכול לערוך את התמונה בהרבה מאוד ווריאציות שונות.. הפאנל מאוד נוח לעבודה ויש שם גם חשיפה ועוד כל מיני שטויות... אני לא יודע להגיד לך יותר פרטים בגלל שעבדתי עם זה כולה פעם אחת לפני חודש.. מה שאני כן יכול להגיד לך שאני בטוח שאתה תסתדר.. :) בהצלחה.

atir46

New member
חשיפת יתר - אין אפשרות תיקון,לעומת

תיקון של תת-חשיפה אשר קל מאד לתקן במצב RAW. מסקנה: אם יש ספק, צלם תמיד בתת-חשיפה!! מצ"ב לינק לקובץ הוראות עבודה ב RAW תודה על האמון-אולם אני נוטה לתמוך בדעתו של פנטומימה שהתמונה אבודה! אגב, לא יכולתי להזיז את את החתולים שבתמונה כי הם רצו את חום השמש ולכן השתמשתי בפלש חיצוני כדי לחשוף את התמונה באופן מיטבי וקיוויתי לתקן את החשיפה אח"כ

ben

New member
לא מסובך במיוחד...

אבל עבודת נמלים. סמן לאט לאט את כל האיזורים של חשיפת היתר. תעשה שכבה בהעתקה. על כל השכבה הזו תעשה מסיכה ותתחיל לשחק עם הבהירות ניגודיות גוון וכו' עד שתגיע למצב הרצוי מבחינתך. בהצלחה

atir46

New member
לא הצלחתי - + שאלה לרן

1. סימנתי את האזורים השרופים 2. עשיתי שכבה בהעתקה. 3. עשיתי מסכה 4. אולם אני לא רואה על המסכה את האזורים שנבחרו, וכמו כן אני לא רואה את ההשפעה של שינוי בהירות בתמונה, מה לא בסדר? שאלה ל-רן: ניסיתי להשתמש במדריך שלך ב טגליינס ( שימוש בMULTIPLY ) אולם אני רוצה להשתמש בזה רק לגבי חלקים נבחרים של התמונה אשר נבחרו קודם לכן. בנסיונות שלי כל התמונה מושפעת ולא רק האזורים שנבחרו. מה עשיתי לא כשורה. הערה: כל הנסיונות התבצעו על התמונה שהעלתי לפורום בתחילת השרשור.

ran refael

New member
היי

התמונה הזאת בלתי ניתנת לתיקון אין כאן חשיפת יתר של פלאש אלו פשוט איזורים שרופים מהשמש שים לב מה קרה כאשר כיוונתי את ה LEVELS עד למקסימום כהות האזורים נשארו שרופים ללא פקסלים כלל הדרך היחידה לתקן אזורים שרופים (לבנים לגמרי) היא לצייר בפוטושופ את אותם אזורים שנשרפו

atir46

New member
רן-תודה על התשובה המהירה - אבל

האם תוכל להרחיב את התשובה לגבי שימוש ב צורת MULTIPLY לגבי אזורים מסוימים בתמונה, או במילים אחרות, נניח ואפשר היה להציל את הפיקסלים בתמונה, האם הדרך שלך בשימוש ב MULTIPLY היתה עובדת? כייצד מיישמים אותה רק ל "אזורים נבחרים"?

atir46

New member
רן - אני חוזר על השאלה שוב

1. אתה צודק לגבי התמונה הספציפית, אולם, השאלה הבססית שלי היא: כייצד אפשר ליישם adjustments רק לגבי קטע ספצפי של תמונה (אשר נבחר ע"י אחד מכלי הבחירה) ללא השפעה על יתר התמונה. ניסיתי לעבוד עם שכבות אולם כאשר אני עובד עם adjustments נוספת לי שכבה אשר משפיעה על כלל התמונה, אני רוצה השפעה רק על קטע מסויים בתמונה. שימוש במסכות לא עוזר! (קול של בכי). בבקשה....

ran refael

New member
תשובה

אפשרות ראשונה, היא לעבוד עם מסיכה לשכפל את שכבת ה background ע"י ctrl+J בשכבה החדשה לבחור את אותו חלק שאותו אתה רוצה לרטש
ניתן להוסיף feather בתפריט ה select כך שקצוות אזור הבחירה יהיו בשקיפות לאחר מכן לפתוח מסיכה ובתפריט image - adjustments לבחור בכלי איתו אתה רוצה לעבוד לפני שנכנסים לadjustments חשוב לסמן את התמונה בחלון השכבות עליה אתה רוצה לעבוד (במקרה הזה, לסמן את התמונה שמצורפת למסיכה) אפשרות שניה, לשכפל רק את האיזור שעליו אתה רוצה לעבוד כמו בתהליך הקודם אתה מסמן את אותו חלק אותו אתה רוצה לרטש, רצוי להוסיף מעט feather לאחר מכן משכפל את אזור הבחירה ע"י ctrl+J לשכבה חדשה ואז בשכבה החדשה עושה את כל השינויים הדרושים בחלון ה adjustments
רצוי ומומלץ במצב בו אתה רוצה לעבוד רק על קטע מהתמונה לא להשתמש באופציה שמסומנת בתמונת מסך שצרפתי להשתמש רק בתפריט image - adjustments
וחשוב לזכור שצריך לסמן עם העכבר את השכבה עליה אתה עובד לפני שאתה נכנס להגדרות image - adjustments מקווה שעזר

למעלה