סיוע בפענוח מושגים בטופס רופא עיניים

עדינה-ז

New member
סיוע בפענוח מושגים בטופס רופא עיניים

בס"ד שלום ד"ר סטולוביץ ראשית אני מודה לך על פורום מעניין ומלמד. שנית רציתי להציג עצמי (אם כי אתה מכיר את אחייניי כמטופלים שלך - עם אנארידיה) - אני מורה תומכת לילדים לקויי ראייה ועיוורים והייתי מציעה להוסיף הפנייה וקישור לאתר משרד החינוך לפיקוח על תלמידים לקויי ראייה. כמובן שזה יתאים למיעוט האנשים בפורום זה אך כל ילד שמגלים בזמן הוא עולם ומלואו. שלישית הייתי מבקשת ממך עזרה לגבי פענוח מושגים שמופיעים בראשי תיבות בטופס רפואי שהתבקשתי לפרש עבור מורה מתחילה. אך גם אני לא הבנתי אותו אודה לך אם תסביר לי את המונחים ומשמעותם OD 6.5 OD 20/94 OS 0.32 CYLEM OS 20/1900 למיטב ידיעתי סימן של OD מראה כנראה על מספר הצילינדר או בכלל של העדשה במשקפיים כיוון שהבנתי שאכן זה מספר העדשה שיש לילד. ומכאן שבעין השניה עם המספר הגדול יש עיוורון. לגבי ה- OS שוב עין אחת עם מספר מאד גדול המראה על עיוורון אבל מה בנוגע לעין השניה מה זה אומר? אודה לך על הסבר ברור כך שאוכל להעבירו הלאה תודה עדינה

מושגים

שלום רב! ראשית אשמח אם תשלחי לי את הקישור כדי להוסיפו באתר שלי.באשר למושגים שציינת - OD= Oculi dextra שפרושו עין ימין בלטינית,OS=Oculi sinistra שפרושו עין שמאל. המספרים לדעתי מציינים חדות ראיה לפי שיטות מדידה הנהוגות בארצות שונות למשל אצלנו בישראל 6/6, 6/120 בארה"ב 20/20,20/94 המספרים של העדשות צריכים לבוא עם + או - לפניהם למשל -6.5 פרושו קוצר ראיה של 6.5,+0.75 פרושו רוחק ראיה של 0.75 ,צילינדר נכתב כ Cyl ומבוטא גם בערכם מספריים עם קדומת + או - .

עדינה-ז

New member
המשך הבנת המושגים

בס"ד ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת. שנית לגבי הקישור לאתר או לכתובת הפיקוח על תלמידים לקויי ראייה ועיוורים + טופס רופא עיניים מתאים אצרף אחרי החג. שלישית אבקש הסבר נוסף על החלק השני של תשובתך שלהלן ציטוטו: "המספרים של העדשות צריכים לבוא עם + או - לפניהם למשל -6.5 פרושו קוצר ראיה של 6.5,+0.75 פרושו רוחק ראיה של 0.75 ,צילינדר נכתב כ Cyl ומבוטא גם בערכם מספריים עם קדומת + או - ". למה הכוונה "6.5- פירושו קוצר ראייה של 6.5 או +0.75 רוחק ראיה של 0.75" שכן אני יודעת ש 3/60 פירושו מה שאדם רגיל רואה משישים מטר צריך להתקרב למרחק של שלוש מטר לקוי הראיה / העיוור. איך תוכל להסביר לי את הנתונים לדוגמא הנ"ל כך שאבין תודה מראש ומועדים לשמחה

מושגים

שלום רב! קוצר ראיה פרושו שהתמונה נופלת בצורה ממוקדת לפני הרשתית בד"כ בגלל שהעין ארוכה מהנורמה ומשום כך צריך כלי עזר שיזיז את התמונה אחורנית וימקם אותה על הרשתית. זה נעשה על ידי עדשה קעורה.רוחק ראיה פרושו שהעין קצרה מהנורמלי כך שהתמונה הממוקדת נופלת מאחורי הרשתית ומשום כך אנו זקוקים לעזרה של עדשה קמורה כדי להזיז את התמונה קדימה ולשימה על פני הרשתית.בצעירים עד גיל 40 התיקון יכול להעשות על יד שמוש בעדשה הטבעית שבתוך העין אך זה דורש מאמץ ותלוי בגודל רוחק הראיה.כלומר הערכים המספריים מבטאים את כמות כח העדשות הדרושות לשם שימת התמונה הממוקדת על פני הרשתית.

למעלה