סיוע בפתרון שאלה

theuser1

New member
סיוע בפתרון שאלה

שלום לכל המדמ"חניקים! אני קורא פסיבי של הפורום, זה זמן מה (יחסית לגילו
). יש לי תרגיל שאני צריך להגיש, ואני די תקוע, אשמח לעזרה! נתון קלט: תוכנית Q האם התוכנית Q מחשבת את הפונקציה f(y)=y^2 הוכח שהאלגוריתם לא-כריע הכיוון שאני חושב עליו זה רדוקציה לבעיית העצירה. אבל זה שתוכנית מחשבת y^2 לא אומר שהיא עוצרת! וגם אם כן, אם היא תעצור עם פלט אחר, זה לא אומר שהיא "לא עצרה". תוכלו בבקשה לדחוף אותי בכיוון הנכון?

DadleFish

New member
אני חושב שהכיוון הנכון הוא

שאתה לא יכול להוכיח את זה כי אתה צריך לבדוק כל y אפשרי, ואין לך דרך סופית להכריע את זה (זו קבוצה אינסופית בעוצמה א).

theuser1

New member
זה שהקלט אינסופי לא אומר שבעיה

לא כריעה. לדוגמא, אלגוריתם שמחשב x/2. הוא בוודאי כריע, למרות ש-x יכול להיות אינסוף (גם בעוצמה א) מספרים.

DadleFish

New member
אבל זו לא השאלה,

השאלה היא לא "האם אלגוריתם שמחשב x/2 הוא כריע", אלא "האם התוכנה הנתונה היא אלגוריתם שמחשב x/2 (או x^2, לא משנה)".

theuser1

New member
אז איך אתה מוכיח אי-כריעות

של הבעיה המקורית? (זו השאלה)

DadleFish

New member
זה מה שכתבתי בתשובה הראשונה

זו לא הוכחה פורמלית, אבל אולי רעיון כללי. חזרה 4 שנים אחורה לקורס חישוביות זה לא בתכנון שלי לחצי השנה הקרובה

vinney

Well-known member
כמו שאהד כבר כתב

בעיות כאלה תמיד מסתכמים ברדוקציה לבעית העצירה. אם בדרך פלא בעזרת הנחת הכריעות של האלגוריתם אתה פתאום פותר את בעית העצירה, אז ההנחה כנראה שגויה והאלגוריתם לא כריע.

Fingertip

New member
נראה לי טריוויאלי...

אבל אולי אני טועה. בהינתן אלגוריתם A כזה, נוכל בקלות לפתור את בעית העצירה: בהינתן תכנית P וקלט x נריץ את A על האלגוריתם: 1) הרץ את (P(x. 2) החזר את x². ונחזיר את התשובה המתקבלת. נראה שהאלגוריתם נכון: עצירה: בנינו אלגוריתם (זה בוודאי עוצר, לא?) והאלגוריתם A עוצר לפי ההנחה ולכן האלגוריתם שלנו יעצור. נכונות חלקית: מכיוון שאם P לא עוצר על x לעולם לא נגיע ל-2 וממילא לא נחזיר x², ומכיוון שאם P עוצר על x הרי שבשלב כלשהו נחזיר x², הרי שהתשובה לשאלה "האם האלגוריתם מחזיר x²" זהה לתשובה "האם P עוצרת על x" וממילא קיבלנו פתרון לבעית העצירה. אולם ידוע לנו שבעית העצירה אינה כריעה, וממילא הנחת השלילה שגויה ולא קיים אלגוריתם A לבעיה הנתונה, ולכן הבעיה אי-כריעה, כמו שצריך להוכיח. מקווה שעזרתי, אהד.

theuser1

New member
כן../images/Emo70.gif

תודה, מאוד עזרת. זה באמת נראה לי טריוויאלי, ולכן מעיק שנתקעתי בו!

למעלה