סיוע ברכב לאלמנות

ariet34s3

New member
סיוע ברכב לאלמנות

שלום לכולם, האם אלמנה שאין לה רישיון נהיגה יכולה לממש את הזכות במענק רכב כל 4 שנים? יש לה בן שיכול לנהוג בשבילה.

אני חושבת שלא

אני לא בטוחה שאדם שאין לו רשיון נהיגה יכול אפילו לקנות רכב במדינת ישראל אבל, אם אני לא טועה יש דמי ניידות

נדמה לי שכן במקרים מסוימים- לתשובה

נכונה ואחראית יש לפנות לעובדת הרווחה באגף השקום. אם קבלת תשובה שאינה לרוחך צור קשר ונראה מה נוכל לעשות.

ariet34s3

New member
פניתי אליה

פניתי לעובדת הרווחה ומסרתי לה אתמול את המסמכים הדרושים. היא אמרה שהתשובה תיהיה תוך חודש. כי זה נושא מורכב, גם בגלל שאין לה רישיון, וגם בגלל שהרכב בן 3 שנים ו 8 חודשים, הרכב היה של אבי ז"ל שהיה נכה צה"ל והיה אמור להחליף אותו ממש עכשיו. האם לדעתכם אני צריך לפנות גם לאריה מועלם? למה זה לוקח כל כך הרבה זמן? ואם יאשרו את הבקשה, אני אמור לשלוח להם חוזה קניה של הרכב?, כי אמא שלי לא רוצה להזמין שום רכב עד שנקבל תשובה.

אם וכאשר תקבלו אישור

למיטב זכרוני (מאמא שלי) צריך להראות חוזה קניה ומשרד הבטחון מעביר כספים עבור המסים שצריך לשלם אם אני לא טועה אמא שלי אפילו קיבלה את הכסף ממשרד הבטחון לפני ששילמה את מלוא הסכום לסוכנות הרכב אבל זה אם גדול לגבי הזכאות לקניית רכב עם פטור ממסים

ariet34s3

New member
ואם אנחנו רוצים לקנות

רכב יותר יקר מהמיסים שנותנים? אז משרד הביטוחן נותן עד לגובה הסכום המקסימלי? במילים אחרות, האם למשרד הביטחון אכפת בכלל מה אמא שלי תרכוש?

זה לא הולך ככה

למשרד הביטחון יש דירוג מכוניות, אלמנות צה"ל זכאיות לקבל זיכוי על מסים מדירוג מסויים עם אבא שלך היה נכה צה"ל אתה ודאי מכיר את העניין, גם נכי צה"ל זכאים לקבל החזר מסים על רכב מהדירוג שנקבע להם לפי נכותם אמא שלך אמורה לקנות רכב בדרגה הזו ומשרד הבטחון משלם את המס, יש רכבים באותו הדרגה עליהם משלמים מסים גבוהים יותר ויש כאלה שעליהם משלמים מסים נמוכים יותר משרד הבטחון פשוט משלם את המס (כלומר 2 אלמנות יכולות לקבל החזר בגובה שונה)

ariet34s3

New member
אז אם

הרכב שקיים לאמא שלי היום "וולוו" ימכר ב 100,000 ש"ח. ואמא שלי תרצה לקנות "הונדה" שעולה 133,000 ש"ח. משרד הביטחון יעזור פה במענק?, או שהוא יטען שאין לנו צורך במענק, כי יכלנו לקנות רכב ייצוגי? כי במסמכים שהגשנו, לא ביקשו מאיתנו הצעת מחיר לאוטו..

almana73

New member
מענק מיסים

את טועה. משרד הבטחון נותן נכון להיום מענק בסך 38.200שח הלוואה בסך 18.500 שח ובנוסף אפשר לקבל הלוואה מהארגון בסך 15.000 שח. אתם יכולים לרכוש כל רכב שאתם רוצים משרד הבטחון לא מתערב.

ariet34s3

New member
לאלמנות בלי רישיון נהיגה

נותנים מענק של 34,200 ש"ח. + ההלואוות שציינת. האם היו מקרים שאישרו לאמנה לפני תום 4 שנים? (במקרה שלנו זה שבעוד 5 חודשים ימלאו 4 שנים) יש להזכיר שהרכב שברשותנו שימש את אבי ז"ל, והאחזקה של הרכב היא גבוהה במיוחד.

למעלה