סיוע לארגוני שמאל בישראל

הדיעות שלי לגיטימיות לגמרי, אלא שמעולם לא התכוונתי להשתמש

בפורום הזה להטפה פוליטית. אני מקיים בביתי אירועי תרבות עברית, וערבים פוליטיים לסיוע לארגוני חברה אזרחית בישראל שפועלים למען פלורליזם והכלה של כל מרכיבי החברה בישראל, ולא שומר על פרופיל נמוך. כל הדוגמאות שהבאת, לא ירתיעו אנשים שמאמינים שיש עוד סיכוי קטן לשנות את מהלך הדברים בישראל, אני מקווה שכשיהיו לי נכדים, הם יוכלו לבחור בישראל כמקום מגורים, כי היא תהייה מקום פתוח וליברלי, אני יודע שהסיכוי נמוך לכך שזה יקרה, אבל בכל זאת משקיע מאמצים וכסף, לגופים שמנסים בכוחותיהם הדלים לקדם את המטרה הזו באופן אפקטיבי. דיונים בפורום, ובפייסבוק בעבר, גררו שרשורים מכוערים מצד בריוני מקלדת, ומצאתי שהם לא אפקטיביים. לעומת זאת גיוס של מליוני דולרים שישמשו עמותות שמקדמות פעולות במגוון נושאים שעניינים פיתוח חברתי רודף שלום ושתוף פעולה רב תרבותי בישראל, הוא הרבה יותר אפקטיבי, מדיון בפרופיל גבוה בפייסבוק או בהפגנות מול הבריונים של הליגה מיסודו של כהנא.

lido11

New member
תודה רבה סתו

מסכים עם כל מלה בתשובתך.
אשמח להשתתף באירוע ומקווה שהשב"כ לא יעכבו אותנו יותר מדי זמן בנתב"ג בביקור הבא בישראל.

SupermanZW

Well-known member
יותר משהעגל רוצה לינוק רוצה הפרה להיניק

ובמקרה דנן לא רק שהעגל לא רוצה לינוק, הוא כבר ברח מהפרה. חבל על הזמן ועל הכסף.

lido11

New member
סיוע לארגוני שמאל בישראל

מעוניין להשתתף בהרצאות / התרמות של ארגוני שמאל ישראליים (שוברים שתיקה, בצלם) באיזור טורונטו. האם למישהו ידוע על כאלה?

תודה עמי שהזכרת לי הרצאה שנתתי לפני יותר מ 15 שנה

מה שמפתיע (או לא) שהייתי חותם על הדברים האלה גם היום, המציאות נהייתה יותר גרועה, אבל אני מאמין בכל מילה שאמרתי אז, וחושב שאולי אנו פחות מאמינים שאפשר להשיג את זה, ויותר מיואשים, אבל יש זיק של תקווה בכל זאת.

SupermanZW

Well-known member
רוב הישראלים רואים בקרן החדשה ארגון עויין

הם סבורים שהארגון שהתנדבת להשתתף בהנהלתו משרת את אויבי ישראל. מכיוון שבישראל גדולה ההתנגדות לקרן החדשה לישראל מהתמיכה בה, פעילותך תיכשל בוודאות.

בלי תמיכה מצד האנשים שלהם אתה מנסה לעזור אין לך סיכוי להצליח, לכן, למרות שכוונותיך טובות מוטב לך לוותר, מכיוון שמאמציך בנושא הם לריק.

דונם אחרי דונם עז ועוד עז....

באמצעות הכספים שאנחנו אוספים ותורמים, הקרן בישראל תומכת באירגוני שטח שמסייעים לאוכלוסיות מוחלשות, מי שנעזר בארגונים האלה יודע את האמת, ואני מקווה (לא יכול להיות בטוח, אבל חייב להיות אופטימי) שמתישהו המטוטלת הזו תתהפך. לולא פעילות אינטנסיבית של הארגונים האלה ישראל היתה הופכת מזמן לתיאוקרטיה יהודית נוסח איראן, אנחנו עוד לא שם, ואני מקווה שהמצב הפיך, כשיגיעו מיים עד נפש, תתקיים אני מקווה מהפיכה דמוקרטית, שתשנה את הכיוון של המדינה. אוי ואבוי לרוב שהוא ליברלי חילוני ודמוקרטי, אם הוא לא יצליח לשנות את הנתיב, והקרן שם לסייע לכל יוזמה דמוקרטית ליברלית של ליברלים (גם דתיים) אנחנו תומכים בנאמני תורה ועבודה, אנחנו תומכים בארגון של עגונות דתיות, ועוד ועוד, אנחנו לא נגד הדת והדתיים, וגם לא נגד בעלי דיעות לאומיות, יש לנו רק נרטיב אחד דמוקרטיה שמשמעותה שוויון.

SupermanZW

Well-known member
מהפכה דמוקראטית בישראל תתרחש אולי אחרי איראן

וגם זה לא בטוח.

לדעתי האיראנים מפוחדים מדי וסבורים שעדיין יש להם מה להפסיד ולכן עדיין לא מבצעים מהפכה חדשה, בישראל זה בדיוק אותו הדבר.

בסוף אוקטובר אני מקיים שיחה עם אחינועם ניני שכולו דיון פתוח

בעניינים הקשורים לסיבות שהביאו אותה להתנדב לשרת בהנהלה של הקרן החדשה לישראל, ועל פעילותו החברתית-פוליטית. האירוע יתקיים בפרברי טורונטו ביום ראשון ה 21 לאוקטובר כנראה ב 10 בבוקר, בסגנון של "שבת תרבות". האירוע מיועד לגיוס תמיכה לקרן החדשה לישראל סניף קנדה, ואינו דיון של עד ונגד, אלה בעד בלבד - בעד רב תרבותיות, דמוקרטיה, פלורליזם והגנה על קבוצות מוחלשות מצד עוצמתו של רוב שלא משקיע אנרגיה בהכלה והוגנות כלפי מי שלא שייך לקבוצת הרוב. הקרן החדשה בישראל תומכת ישירות בארגוני שמאל רבים. אני אפרסם הזמנה לאירוע ברגע שיהיו לי הזמנות רשמיות וייסגר המקום שבו יתקיים האירוע.

גילוי נאות: אני חבר הנהלת הקרן החדשה סניף קנדה. וכמדיניות אם גורמים אחרים ירצו לפרסם כאן הזמנות לאירועים לא מסחריים שקשורים בישראל, אני בדרך כלל אאשר את הפרסום גם אם הוא מצד ימין כל עוד אינו מצד קבוצות גזעניות (אבל למשל מסיונריות דתית, קריאה בקלפים ואסטרולוגיה לא יאושרו)

למעלה