סיוע לילדה בת 12 - בקשה של miri90

סיוע לילדה בת 12 - בקשה של miri90

אני אמא ל-5 ילדים מאיזור גילה בירושלים מבקשת את עזרתכם בסיוע לבתי בת 12 אשר סובלת ממחלת צליק - שמונעת ממנה לאכול כל סוג אוכל מקובל. מחלתה זו מצריכה רכישת מזון מיוחד שעלותו יקרה מאוד. בעלי מובטל, אני סובלת מאסטמה, אין ביכולתנו לממן עלויות גבוהות אלו ומבקשים את עזרתכם בדחיפות פרטים אמסור במסר.

שלום לאמא

בתור חולת צליאק בעצמי, אפשר להסתדר עם המחלה גם בלי הדברים היקרים והמיוחדים (שהמחירים שלהם באמת מופקעים). בכל סופר יש לדוגמא אטריות אורז מהסוג הדק, שאותן ניתן להכניס לכל מרק ולהעשיר אותו. אפשר גם להכין איתן ירקות מוקפצים עם אטריות, קוגלים, וכל דבר שכרוכה בו פסטה במקור (עם קצת דמיון). בנוסף יש בכל סופר רגיל קמח מסובסד לחולי צליאק של "מרמולייט", שעולה כמו קמח רגיל. הוא מורכב בעיקרו מקורנפלור, ואמא שלי מצליחה להכין ממנו דברים מצוינים, חלקם אפילו אי אפשר להרגיש בכלל שלא מדובר בקמח אמיתי. אפשק לקנות קמחים אחרים (דוגמת קמח תירס, קמח אורז וכו') בחנויות טבע - הם אמנם יקרים יותר, אבל להשתמש בהם רק במשורה כדי להעשיר את קמח מרמולייט הבסיסי וליצור טעם ומרקם קצת שונה. כך למשל אמא שלי מכינה עבורי לחמים ועוגות, אבל בד"כ אין לה שום בעיה להשתמש בקמח מרמולייט לבד. כמו כן אפשר תמיד להשתמש בתפוחי אדמה, תירס, אורז ולהוסיף להם ירקות ובשר, וכן להשתמש במוצרי חלב - נכון, זה מצב לא נעים, אבל אפשר להסתדר. אני אישית גרה בלי ההורים, וכשאמא שלי לא מכינה לי דברים - אני מסתדרת עם מה שיש, וזה לא כולל בכלל מוצרים יקרים - כי גם אני לא יכולה להרשות לעצמי. כל שנה כשמגיע פסח אפשר "להתטייד" לחודשים הבאים במוצרים נטולי גלוטן שעולים במחיר הרגיל של כל מוצר אחר. אני ממליצה לך בנוסף להיכנס לפורום צליאק בנענע, שם תוכלי למצוא הרבה עצות למתכונים פשוטים וזולים שהילד יוכל ליהנות מהם ביחד עם כל המשפחה. ובנוסף, אם טרם עשית זאת, כדאי להירשם לאגודה לצליאק - מקבלים מהם הרבה מידע, מדריך כיס מה מותר ומה אסור מהמאכלים שבסופר, רשימת אנשים פרטיים שמוכרים מוצרים נטולי גלוטן ותוכלי לבדוק מה המחירים אצלם ועוד הרבה דברים. בהצלחה.

למעלה