סיוע ללילדה בריכוז

ימית 2

New member
סיוע ללילדה בריכוז

אני סטודנטית להוראה, אני מלמדת ילדה חולה שיש לה בעיות התנהגותיות וקושי בריכוז והיא מטופלת בריטלין. מכיוון שאני מסייעת לה בשיעורים פרטיים אחה"צ ובשלב זה השפעת הריטלין פגה, מצב זה מהווה בעיותיות הן לתלמידה והן לי מפאת העדר כלים וניסיון. שאלה היא כיצד אוכל לסייע לאותה תלמידה בהמשך הריכוז והמיקוד בלימודים ללא ריטלין?

leahle

New member
שלום ימית...

אז... הנה כמה רעיונות שאני הייתי מנסה, ברמה הכללית, כי לא נתת הרבה פרטים וחוץ מזה שמדובר בילדה, בעית ריכוז ושיעורים פרטים אחר הצהריים לא השפעת ריטלין, אני לא יודעת כלום... א. הייתי דואגת לסביבה- שלא יהיו יותר מידי "מסיחים" ואם אפשר, אז בכלל לא, שהשולחן יהיה ריק מכל מה שלא נחוץ לשיעור, שהחדר יהיה חדר סגור ושקט וכו'... ב. הייתי בודקת בערך מה סף הריכוז שלה ומחלקת את השיעור לכמה שיעורים קצרים בנושאים שונים, בגלל שהבעיה שלה היא בריכוז, עדיף ללמוד משהו לפרק זמן קצר בלבד והיא תקלוט משהו, מאשר להמרוח על הרבה זמן ולצאת בלי כלום ובמקרה הגרוע יותר - עם תסכול שלך ושלה. ג. הייתי מנסה לחפש נושאים שהיא אוהבת ומענינים אותה (במקרה כמובן שזה אפשרי) כי ברגע שמדובר על נושא שמעניין אותם, הם יקשיבו הרבה יותר טוב. ד. תחשבי על שיטת החיזוקים, לילדים כאלה חשוב מאוד לראות תוצאות וכמה שיותר מהר, הייתי מציבה יעדים (בהתחשב במצב הילדה ולא דברים בלתי מושגים) ועל כל משימה שהיא מסיימת בהצלחה - היא מקבלת נקודה, ואז אחרי מספר נקודות היא יכולה לזכות בפרס... שהיא תראה "תוצאה" מידית על כל פעולה, למרות שמצד אחד זה לא חינוכי ללמד ילד שעל כל דבר שהוא עושה מגיע לו משהו, כי אז הם דורשים את זה ולא עושים כלום בלי תמורה, אבל במצב הזה אין ברירה אלא "לצ'פר" על כל פעולה קטנה ולאט לאט להשתפר, אם בהתחלה על כל דבר היא קיבלה נקודה, אחרי תקופה מסוימת היא תקבל נקודה רק על דברים מסוימים וכו... מקווה שעזרתי לך, אשמח להמשיך ולעזור אם רק אוכל... ב ה צ ל ח ה

למעלה