סיוע לנכים משולב עם עסק רווחי נפלא

פלטינה

New member
סיוע לנכים משולב עם עסק רווחי נפלא

• רעיון מקורי המשלב עסק רווחי עם נתינה לזולת. אם מישהו מכם בעל לב פתוח לזולת ולמצוקותיו, בעל רצון לתרום מיכולויותיו, וכדו´ אך יחד עם זאת הוא גם רוצה וצריך להתפרנס בכבוד ובשל כך אינו יכול לתרום לזולת כפי שהיה רוצה באמת, אני מביא כאן רעיון המשלב גם נתינה ועזרה לנכים ולבעלי מוגבלויות וגם עסק רווחי כך ששני הדברים משתלבים יחד מבלי לפגוע באף אחד מהם. כידוע, מצבם של הנכים והמוגבלים בארץ, הוא לא מזהיר מי יודע מה. זכויות אנוש בסיסיות לא ניתנות להם כפי שמידת הצדק מחייבת. ישנם אמנם הרבה ארגוני נכים, אך לצערנו הם לא מי יודע מה עושים כפי שניתן באמת לעשות כדי לשנות מצב זה. זאת מהרבה סיבות. אמנה חלק: 1. חלק מארגוני הנכים אינם מונעים ע"י מנהיגיהם במטרה אמיתית לעזור לשם שמים. ברגע שמצאו מעמד ומשכורת, כבר לא ממש מעניינת אותם המטרה האמיתית להביא לשינוי במצב הנכים והמוגבלים. 2. חלק גדול מבעלי המקצוע בארגוני הנכים הם בעלי מקצוע העובדים בהתנדבות. התנדבות זה דבר טוב ויפה, אבל הוא מוגבל ביכולת שלו. וגם נדיר למצוא מי שיכול לתת בהתנדבות ולהשקיע את כל יכולתו לאורך זמן. זה לא תמיד מוסיף מוטיבציה למתנדב להשקיע יותר מדי מכוחותיו. סופסוף גם המתנדב הוא רק בנאדם בשר ודם, ולפעמים נמאס לו, אז בגלל שלא נעים לו אם כלפי עצמו או כלפי אחרים הוא ממשיך להתנדב אבל יכולת הנתינה שלו מוגבלת. אז הוא עושה עבודתו בעצלתיים בלי הרבה מוטיבציה. וישנם עוד סיבות רבות המגבילות את היכולת לתת בהתנדבות כמו שהעניין מצריך באמת. 3. עקב הסיבות שמניתי ואחרות, האפשרות של הארגונים לעשות עבודה רצינית, לבדוק מה זכויותיו הנפגעות של הנכה/ים, בין ע"י חפירה לעומק, ובין ע"י פעילות רצינית ומעמיקה לשינוי חקיקה לטובת הנכה/ים היא לא גבוהה כי בעל המקצוע כאמור (עורך דין או כל בעל מקצוע אחר התורם בהתנדבות, או עובד במשרה חלקית בגלל חוסר תקציב לארגון) לא משקיע באמת את כל מרצו בעניין. ויש הבדל בין לחפש מטבע מתחת לפנס, לבין לחפשו בכל מקום ולסחוב לכל מקום את הפנס. לכן, הרעיון שאני מעלה הוא זה: להקים משהו כמו: "מועדון חברים" שיאורגן כעסק לכל דבר, (למשל: חברה בע"מ, או עסק פרטי) בשום פנים לא על בסיס התנדבותי, יעסיק בעלי מקצוע מתחומים רלוונטיים, יבנה תוכניות עבודה אסטרטגיות לטווח הקצר והארוך, וכו´ מטרתו תהיה גם לעזור לנכה במסגרת החוק הקיים, וגם לפעול לשינוי חקיקה, היכן שצריך לשנות ולשפר. המועדון יתן את שרותיו לחבריו המשלמים דמי חבר שנתיים, וגם ע"י תשלום אחוזים מההכנסה שהוקנתה לנכה כתוצאה מפעילות למענו. המועדון גם יכול לייבא ציוד נחוץ לנכים, יכול להקים מעין מועדון צרכנים המקבלים הנחות בבתי עסק שונים, יכול להפעיל פעילויות לשעות הפנאי, לתת שירותי סיעוד, ליזום פעילויות נופש לנכים, פעילויות תרבות ועוד, לתת ייעוץ מקצועי לחבריו בתחומים שונים ועוד. בעלי המקצוע במועדון יעבדו על בסיס של משכורת טובה, וכן פרמיות מתוצאות שיביאו. כך תהיה להם מוטיבציה לעמול ולהשקיע כדי לעזור לנכים חברי המועדון. אני מעלה רעיון זה והוא פתוח לכל המעוניין ליישמו בשטח. אשמח לשמוע על מישהו שלקח את זה ברצינות. אין לי כל כוונה לדרוש עמלה או אחוזים איזשהם. לדעתי התנאי הבסיסי להקמת מועדון כזה, הוא רצון לעזור יחד עם חוש עסקי ורצון להתפרנס בכבוד. לדעתי סתם רצון מצד מישהו להקים עסק רווחי והעזרה לזולת היא חסרת חשיבות עבורו והוא תופס טרמפ על הרעיון כדי לעשות כסף, אז אני מראש אומר לאחד כזה: חבל"ז! אל תתקרב לתחום זה תמצא לך תחומים אחרים לעשות מהם כסף! אז זה הרעיון ומי שזה מדבר אליו יכול או ליישמו בעצמו או להפיצו ולהביאו לעיון ולמחשבה למכרים שזה אולי יכול לעניין אותם. מאחל הרבה הצלחה למי שיש לו כוונות כנות ורצון אמיתי לעזור ולתת.

למעלה