* סיוע משפטי *

* סיוע משפטי * ../images/Emo34.gif

היי, שאלה: בתאריך 17.7.03 התקיים משפט בבית השלום בת"א וזכיתי בתביעה. הנאשם לא התייצב למשפט. והשופטת המליצה לי לפתוח בתהלכי הוצאה לפועל. בדקתי בטלפון עם ההוצאה לפועל והנאשם קיבל אזהרה בתאריך 30.7.03 ועד לכתיבת שורות אלה לא הגיש התנגדות (או איך שקוראים לזה). עברו 21 יום וכעת אני יכול לפתוח בתהליך הוצאה לפועל נגדו. בעקבות תאונת דרכים ברכב הנאשם חייב לי סכום של 3830 ש"ח. מה אתם מציעים לעשות? בקשת עיקול? בקשת מאסר? שאלתי: אם אבקש פקודת מאסר זה יתקבל? ואם כן, האם לאחר המאסר התשלום שהנאשם חייב מתבטל? האם יש לנאשם דרך לבטל את התשלום? אני מעוניין לבקש פקודת מאסר אבל השאלה אם הדרישה שלי לקבל את הכסף עדיין בתוקף? (כלומר האם אפשר להמיר מבחינת החייב מאסר לכסף ואז הוא ישב במאסר 3 ימים ולא ישלם שקל?) מה לעשות? ותודה...
 
הליכי הוצאה לפועל

מומלץ לפעול תחילה בהליכי עיקול שכן הם מתבצעים תוך זמן קצר הליך מאסר נמשך זמן ( עד שהפקודה נשלחת למשטרת ישראל ומכאן חולף זמן רב עד שמשטרת ישראל מבצעת ) פקודת המאסר אינה מבטלת את תיק ההוצל"פ ( במידה והיא מבוצעת )
 

שרון 71

New member
הייתי מבקש פקודת מאסר בלי להסס

לפי התיקון לחוק ההוצל"פ (תיקון 19) - ניתן לבקש פקודת מאסר מיד לאחר 21 יום אם החייב לא התייצב לחקירת יכולת מיזמתו. מכיון שאנחנו רוצים לקבל את הכסף תבקש בלי שום היסוס פקודת מאסר. החייב יקבל התראה על כך וסביר שיגיע מיד לשלם כי אף אחד לא רוצה להאסר והסכום הוא נמוך - הוא ישלם וזהו. פקודת מאסר ועיקולים ניתן לנקוט במקביל ואין שום בעיה.
 

אלון11

New member
אינך יכול לפעול עדיין...

ימי הפגרה אינם נחשבים ולכן לא חלפו 21 יום.
 
למעלה