סיוע

zazaza

New member
סיוע

נוכחתי לדעת כי אתם יעילים מאוד, ועל כן אבקש את עזרתכם. לאחרונה התחלתי לעשות את מה שנמנעו לעשות במשפחתי קרוב לחמישים שנה... (טראומת השואה, כנראה). משפחת אבי מקורה ב"זמושץ" ובמהלך הבריחה מהנאצים עצרו לכמה שנים ב"שצצין" (פולין). משפחת אמי מקורה מהעיר "קולומיה" (אף שהו בגטו קולומיה) במהלך השואה הוחזקו זמן לא קצר בגטו "מוסטבוי" (ליד העיר "אודסה") ובעיר "קוטי". אשמח לדעת האם אתם מכירים ספרים / אתרים המכילים מידע על המשפחות מהאזור הנ"ל. תודה מראש.

בשורות רבות - האם הן טובות?!

שלום! ברוכה הבאה לפורום, כולי תקווה שתוכלי להתקדם מעט במחקר המשפחתי - אולי הדיונים כאן יעזרו לך בכך. כדאי היה לציין את שמות המשפחה של משפחות אביך ואימך. שאר המידע היה במקום. את שמות העיירות, כדאי לכתוב גם באותיות לועזיות - על מנת לדעת כיצד בדיוק מבטאים אותו, כיוון שרוב המקומות לחיפוש משתמשים בתעתיקים באותיות לטיניות של השם. כמה תוצאות מחיפושים פשוטים שערכתי, בשביל לקבל את תגובתך - ושנוכל, ביחד איתך, להמשיך בכיוונים הנכונים: 1. ישנה עיירה בשם Ziemiecice בפולין - דוא"ל של מישהי שחוקרת את משפחת לנדסמן משם הוא: [email protected] 2. לגבי שצצין, יש ב - JewishGen רשומות רבות (קיבלתי 263) של חוקרי משפחות מעיירות בשם דומה לזה. כדאי לך לחפש שם ב - JGFF (ראי מאמר בנושא בפורום) ולהכניס שם משפחה לחיפוש את שמות המשפחה בתחילת החיפוש. 3. כנ"ל לגבי Kolomyya וKuty, אשר נמצאת כיום באוקראינה? 4. ישנו ספר בשם: "בקולומי החרבה, בהוצאת אליהו נשר (אדלר), 1998. הספר נמצא בספרית אוניברסיטת חיפה, הספריה הלאומית בי-ם, אוניברסיטת באר שבע ו"יד ושם". 5. ספר יזכור של קולומי ניתן למצוא באתר הזה. שם יש את התוכן של הספר (באנגלית) ואינדקס שמות של הנספים בשואה מאותה עיירה. את הספר יש גם בעברית בספריות רבות בארץ. האתר של ספר יזכור של גליציה ומקומות נוספים בה, נמצא כאן. 6. גם ספרים אודות קוטי נמצאים: "בני קוטי מספרים את סיפור העיר", חיים זינס, 1993 - נמצא במכללה אקדמית "אחווה", במועדון ה"בונד" בת"א ובספריה הלאומית בי-ם, כמובן. ספר יזכור ביידיש/אנגלית ומידע נוסף על העיירה ניתן לקבל אצל: [email protected], אשר חקר את העיירה. כדאי לעצור כאן ולייעץ לך להביט בקישורים הנ"ל ובאתרים הנ"ל. צריך כיוון כדי להתחיל בו - והשלב הראשון, כדאי שיהיה איסוף פרטים ראשוניים. פרטים מבית הם דבר חיוני ונחוץ - אם יש כאלה, אח"כ נמשיך אל עוד פרטים מבחוץ! מקווה שנתראה פה בקרוב מאוד, ארנון

zazaza

New member
רק טובות.

(האמת היא שאני זכר, אבל הכוונה היא החשובה
) כשאתה אומר שנמצאו 263 חוקרי משפחות, מה זה אומר לגבי, כיצד זה מסייע לי ? כן, שתי העיירות "עברו דירה" מספר פעמים במהלך תקופת המלחמות... אשמח להנחיה, הסתכלתי באתרים אולם לא הצלחתי לדלות מהם הרבה, מה הלאה ?

קצת הסברים...

היי! (ראשית, מצטער על הפנייה בלשון נקבה
) לגבי JewishGen - אם לא ביקרת באתר, שווה להשקיע זמן מה להכרתו. גם אם הדבר ייקח כמה שעות - ותאמין לי שגם למי שמכיר אותו יוצא "להיתקע" בו (במובן החיובי), לעיתים, שעות... אחרי שקראת את המאמר בנושא, כדאי להתחיל בחלק של האתר העוסק בחקר המשפחות - JewishGen Family Finder - JGFF. היכנס לדף זה דרך הדף הראשי. כעת, לחץ על "Search" - ואז תגיע לדף אשר בתחתיתו יש טופס למילוי פרטים לחיפוש. שם אתה יכול לבחור להזין שם משפחה, שם עיר ו/או מדינה. אפשר לוותר על חלק מהנתונים - וכדאי לעשות זאת אם לא מקבלים מספיק תוצאות. מתחת להזנת השמות, יש לבחור מתוך רשימה את סוג החיפוש. כדאי להתחיל בחיפוש: D-M Soundex, אשר משתמש בשיטת חיפוש שעובדת לפי איך שהשמות נשמעים, והדבר חשוב מאוד בחיפוש שמות שאנחנו לא בטוחים איך מאייתים אותם, אך יודעים פחות או יותר איך מבטאים אותם. בדרך כלל החיפוש הזה יניב תוצאות (ובמקרה שלך - כשאני חיפשתי זה כבר הניב). תוצאות החיפוש הן רשומות של אנשים המחפשים משפחות/ערים שהזנת, כולל פרטים ליצירת קשר איתם. זה השלב הראשון. אחר כך, אשמח להסביר לך על ספרי היזכור, בעיקר לאור העבודה שנראה שיש רבים כאלה שעשויים להיות חשובים לך - והם זמינים בספריות בארץ. בנוסף, כדאי שתפרסם כאן את שמות המשפחה שאתה מחפש, אולי למישהו הדבר ייתן רעיונות נוספים! בהצלחה (ומחכה לעדכונים מהשטח...), ארנון

חן.

New member
לארנון

קראתי כאן את ההסברים שנתת ונכנסתי לאתר הקשור בליטה. מצאתי מידע מאד בסיסי, ומכאן אמשיך בחיפושי. ובינתיים - תודה. חני

zazaza

New member
מצבי

מצבי קשה, לא מצאתי כמעט כלום - מתי מעטים שמצאתי עם השמות שאני מחפש הם לרוב אמריקאים שהסבי-סבי-סבים שלהם עזבו את אירופה הרבה לפני המלחמות. מה גם ששמות המשפחה שאני מחפש הם נדירים ביותר... אשמח לעצות נוספות. אגב - איך אתם מאייתים שצצין ? ניסיתי STTETIN ווריאציות שונות ללא הצלחה.

רק לא להתייאש ../images/Emo8.gif

נראה לי שעם כל כך הרבה מקומום לחיפוש - ודאי אפשר למצוא משהו! צריך רק סבלנות והתמדה
אני מצאתי את האיותים הבאים: Szczecin Szczuczyn אפשר להוציא מה - JewishGen רשימת דוא"ל של כל החוקרים את העיירה - גם ללא השילוב של שמות המשפחה (לא ציינת אותם עדיין) - ולשלוח לכולם דוא"ל בו זמנית עם פירוט כללי של המשפחה: * שמות מרכזיים * מקומות מרכזיים * תאריכים מרכזיים וכו´. אחרי יום או קצת יותר, משלל הדוא"ל שיתקבל - אם לא יהיה מידע חדש על המשפחה, בוודאי יהיו טיפים בנוגע לאיך לחפש מידע על האיזור המסוים. צריך להתחיל ממשהו
בהצלחה, ארנון

zazaza

New member
המממ...

שמות המשפחה שאני מחפש הם מאוד נדירים, (ע"פ בדיקה במרשם אוכלוסין, הענף של סבי מצד אבי היא המשפחה היחידה בארץ...), ועל כן יש לי פרנויה קלה מפרסום השמות... האמת של- JGFF סחטתי את המיץ - יש לי כלכך מעט מידע והשמות כל כך נדירים שאני ממש מתקשה למצוא משהו... אם יש עוד אתרים שבהם אני יכול לחפש - אשמח עם תפנה אותי. המדינות העיקריות הן פולין, אוקראינה, אולי רוסיה ואולי גרמניה. תודה מראש.

חן.

New member
כתבתי הודעה כאן

שאני מחפשת נתונים על משפחת אמי. בינתיים קראתי את ההסבר שנתת כאן וזה עזר גם לי. כתבתי לאתר וקבלתי תשובה במייל. עכשיו אני צריכה לבדוק את המקור הנוסף, ואח"כ אעדכן אותך . תודה.

למעלה