סיורי חוף של מנו ברודוס וסאמוס

סיורי חוף של מנו ברודוס וסאמוס

הי, שלום לכולם.
נרשמתי להפלגה לרודוס וסאמוס של מנו ספנות. מקווה שעם כל הביקורות המהללות בכל זאת נצליח ליהנות..
אני מנסה להבין אם כדאי להירשם לסיורי חוף שלהם ואיזה. אני עם ילד בן 8, לבד. בעקרון אני שונאת טיולים מאורגנים, תמיד נסעתי עם בן זוג, לקחנו רכב ובערב חיפשנו צימר בסביבה, כל יום מקום אחר. אבל הפעם אני לבד עם ילד ומשקשקת מפחד, מפחדת מרוצחים סדרתיים, מפחדת שלא נמצא לבד איפה לטייל ונשתעמם, בקיצור, לחוצה

לכן אני מנסה להבין עם מי שמכם היה באיים האלה ומכיר, מה המקומות של הסיורים יהיה לדעתכם מעניין לילד בן 8 (אני כבר אסתדר).

ברודוס: עצירה בין 15 עד 1 בלילה, בטח גם ייקח זמן עד שיורדים לחוף.
טיול 1, שעתיים וחצי: העיר העתיקה
טיול 2 - 4 שעות - הר פילרימוס וקליתאה
טיול 3 - 4.5 שעות - עמק הפרפרים
התלבטות שלי - טיול ראשון זה קצר וזה סבבה כי אנחנו רוצים גם זמן להסתובב ביחד. מצד שני, האם לא יהיה לילד משמעם בעיר לעומת טבע של טיולים אחרים? ואולי כבר עדיף להסתובב בעיר ובנמל בעצמנו וזהו?
מצד שני, שני הסיורים האחרים נורא ארוכים, עד שניסע ונחזור וכבר כל היום ילך לנו על טיול מאורגן ולא ברור אם שווה.

בסאמוס יש 2 סיורים ולא הבנתי שום דבר ממה שכתוב על מה הם, אם לא אכפת לכם לקרוא אני מצרפת את הקישור לתכנית של כל הטיול. לאיזה סיור כדאי להירשם אם בכלל (בחיי זו לא פרסומת...)
https://cruise.mano.co.il/Cruise/423

מה דעתכם? סליחה אם חפרתי, אנא עזרו לאמא לחוצה לא ברור ממה

לאונידס

Active member
לגבי עמק הפרפרים, תבדקו שמדובר בעונה הנכונה

אחרת יש עמק אבל בלי פרפרים.
&nbsp
העיר רודוס נחמדה מאוד לסיור עצמאי ואפשר לטייל יותר מהזמן שהוקצב, פשוט תתכנני את הטיול. אני מניח שהספינה נקשרת ליד העיר (אני צודק?) ולכן לא תבלו זמן ארוך באיזושהי הסעה.
בכל מקרה לדעתי מדובר במספר שעות בודדות לעומת כל משך ההפלגה שמייצגות גיוון, דווקא בהן שישתעמם ולא בהפלגה?
&nbsp
את סאמוס אני לא מכיר, לא ביקרתי.
&nbsp
ממליץ שתתייחסי לשני היעדים, רודוס וסאמוס כאל שני אתרים שאת נוסעת אליהם בטיול עצמאי, תראי מה מושך אותך, ותבחרי סיורי חוף בהתאם

וואלה זה רעיון טוב לברר איפה הספינה עוגנת

החלטתי שלאור זה שאנחנו לא אוהבים מאורגן אני אקרא על המקומות ונסתובב לבד.
אני מבינה שהיית ברודוס, איפה לדעתך יכול להיות מעניין לילד בן 8? יש חוף רחצה נחמד ליד הנמל? אזורים מומלצים למסעדות?

לאונידס

Active member
הייתי לפני הרבה שנים ובלי ילדים

ממליץ שתבדקי באינטרנט או במדריך מה יעניין ילד למשך כמה שעות,
יש אוטובוס שעובר בין אתרי תיירות מרכזיים, את יכולה לבדוק מה מהאתרים יכול להתאים לכם, אני יכול לחשוב בעיר עצמה על האקווריום והארמון.
אם יוצאים מחוץ לעיר (יש לכם זמן לזה?) יש את לינדוס ואפשר לעלות לאקרופוליס עם או בלי אתון, וחוף הים של לינדוס שווה.
לדעתי בארבע שעות סתם שיטוט באי + אקווריום או ארמון בהחלט ימלאו את הזמן

לאונידס

Active member
כנראה שבהפלגה עיקר העניין הוא ההפלגה ולא ביקור באתרים

אם הספינה עוגנת בשלוש אחרי הצהרים אני לא יודע באיזו שעה תהיו על החוף, אבל נראה לי שעד שתגיעו לאתרים יתחיל להיות מאוחר וכדאי שתבדקו שעות ביקור, אחרת יכול להיות שאת מעט הזמן שיש לכם תבזבזו על הגעה לדלת סגורה.
&nbsp

nurii

New member
שאני הייתי ברודוס לפני הרבה שנים עם מנו

לא היתה אוניית לוקסוס כזו.מה שכן לא לקחנו סיורים ממנו אלא צירפנו זוג שהתמזל מזלנו וציוותו אותנו לאותו שולחן.לקחנו מונית -לא זוכרת מחירים-היה זול כי התחלק ל-3 -ונסענו ללינדוס-יש שם אקרופוליס יפה.בדרך עצר לנו בבית חרושת לקרמיקה-קניתי צלחת טווס מדהימה ביופיה.בדרך עצר לנו בטברנה לאכול.היה יום די ארוך ומעניין מאוד.מה שאת לא יודעת על המקומות-תמיד יש גוגל-יספר לך הרוב.לא מכירה את האי סאמוס.אי הפרפרים לא היינו כי אמר שרחוק מידי ולא בטוח שיש המון-מופע כזה נראה פעמיים השנה בארץ.אלו לרוב אותם הפרפרים.יש לך חרדות בלתי מוסברות.יותר משעמם על האוניה הלוך .חזור-נורא על יד כרתים יש מערבולת איומה.כמו כן תנסי לבדוק שאת לא לוקחת חדר על חדר המנוע. שיהיה טיול מהנה ואל תפחדי.תהנו לכם.יש אוכל טוב,מופעים.והמון תעסוקה לנוער. הייתי פעם שניה עם הבת שלי לשחרור מהצבא וגם מאוד נהנתה-זה היה מסע לכרתים.הבת שלי נסעה עם חברה לקפריסין וגם נהנו מאוד.-עם מנו ...ב2 הפעמים האחרונות עם האוניה איריס.

הי, תודה. אני רואה שההמלצה על לינדוס

חוזרת על עצמה. נשמע לי אכן מעניין, כולל החלק של חמורים.אבל ראיתי שזה שזה כמעט שעה נסיעה מרודוס, אני מניחה שבטח עגנתם בבוקר? אם הספינה עוגנת רק ב-15.00 לא נראה לי שנספיק לשם..

Faria

New member
ההליכה לאקרופוליס של לינדוס מהעיר היא די קצרה

אפשר לוותר על סיוע בהתעללות מיותרת בחמורים.

yossialef

New member
קצת הבהרות והארות

הבהרות הארות לרודוס.
לעניות דעתי ברודוס אין טעם בנסיעה ללינדוס בזמן כזה קצר.
הספינה עוגנת בנמל ומשם ברגל (באופן עצמאי) לעיר העתיקה המקסימה.
באם תמשיכי כ -1 ק"מ צפונה (לאורך הנמל הישן) תגיעו לקצה הצפוני של העיר (גם של האי). שם ממוקמים האקווריום וחופי הרחצה החוליים הטובים של העיר. אגב..... גם באם תגיעו במטוס זו המלצתי.
אלטרנטיבה מעניינת לבן שלך, היא חנות הצעצועים ועוד.. הענקית ג'ומבו. החנות/כלבו ממוקמת בפרברים של העיר (לכיוון לינדוס) , מונית מומלצת באם תקני צעצועים.

הבהרות הארות לסאמוס.
האי מקסים לנופש עם רכב שכור ובקצב איטי ללא פחות משבוע.
האטרקציה של האי סאמוס הם מפלי פוטאמי. באם החלטת לנסוע באופן עצמאי, לא לשכוח להצטייד בבגדי ים.
שאר העיירות כמו סאמוס (נמל המעבורות למיטב זכרוני) ואחרות, הן עיירות איים יווניות טיפוסיות. מסעדות/טברנות, חנויות תיירותיות ועוד.. החלק היפה הן הסימטאות הקטנות שנעים להסתובב בהן. העיירה וואטי (בירת האי) צמודה לעיר סאמוס (סמטאות נחמודות כאמור). כך שניתן בנסיעת מונית קצרה מאוד להסתדר עם שתיהן.

הארות לגבי תגובת המפליג/ה באונייה הישנה של מנו לרודוס.
א. אין אי הפרפרים !! ישנו עמק הפרפרים. שהוא סוג של שמורת טבע קטנה
עם פרפרים בתקופה קצרה ומסויימת.
ב. ליד עמק הפרפרים ממוקם גם אתר "שבעת המעיינות", אפשר לדלג.
ג. כל האתרים הנ"ל, נמצאים בסביבת הכביש הראשי המוביל מהעיר רודוס
לעיירה לינדוס. כלומר, "לא רחוק מדי", למי שנוסע מרודוס ללינדוס.
ד. אכן, בהפלגות לא לקחת חדרים למטה ובמיוחד לא אילו הקרובים לחדרי
המנועים של הספינה.

נסיעה/הפלגה טובה ומהנה.

ט.ל.ח

nurii

New member
צודק זה עמק ולא אי

אז לא זוכרת למה לא הלכנו לעמק-אולי כי אז לא היה הרבה זמן ורצינו לעלות לאקרופוליס.כן עלינו ברגל.היה נפלא.וכל השאר בסדר....

תודה על הפירוט. המפלים בסאמוס

רחוקים לדעתך מאיפה שהספינה תעגון?
יש חופים נחמדים ולא רחוקים מהנמל, אולי אתה זוכר את השם?
אכן החלטתי לא להצטרף לשום סיור, נטייל לבד.

לצערי לקחתי את המפלס התחתון, לא ידעתי על העניין של המנועים..

אולגה007

New member
תומכת במה שכתבו לך - לגבי רודוס

הספינה עוגנת ברציף במרחק הליכה קצר מהעיר העתיקה. את העיר העתיקה ניתן לעשות לבד וניתן להמשיך רגלית לאקוריום. בעיר העתיק'ה יש סמטאות, מסעדות, חנויות מזכרות, בגדים, נעלים, תכשיטים, שעונים - הכל מכל עם המון זיופים.
מחירים נורמליים ולא מנצלים את התיירים (לדעתי).
ממש באזור המרינה יש חוף קטן, לא מוכרז, שם תמיד יש שנכנסים למים - המים צלולים ונקיים למרות הקרבה לאוניות.
אין טעם לנסוע ללינדוס - כ-50 דקות ובלינדוס הכל נסגר (כמעט) בשעה שש בערב, כך שלא שהעליה לאקרופוליס (נוף נפלא) גבולית (בטח לא בחמורים המסכנים).
עמק הפרפרים - אין פרפרים עכשיו.
שבע המעיינות - לא הייתי אבל קראתי המלצות שזו אכזבה, 7 שלוליות - בכל מקרה רחוק ומאוחר מידי.
בקיצור ממליצה לטייל רגלית ועצמאים בעיר העתיקה המוקפת חומה כמה שעות.
אולגה 007

אולגה007

New member
ועוד דבר - חנות גמבו

חנות ג'מבו נמצאת כ-5 ק"מ בנסיעה מהעיר העתיקה.
חנות גדולה מאוד אשר עיקר הדברים שבה (לא רק, יש גם בגדים, כלי בית, גינון, וכו')) זה צעצועים ובזול מאוד - יכול להיות הפתעה לילד - החנות ענקית וניתן לעבור בה כשעה +. מומלץ להגיע במונית והיא פתוחה עד 20:00 או 21:00 (תלוי ביום).
הרבה ישראלים מבקרים בה אך היא אינה עמוסה כלל.

xfwind

New member
תמיד קיימת היתכנות לפגוש ידידים בהפלגה ולחבור יחדיו

xfwind

New member
יש על מה לעבוד, אפשר שיבוא מהילד לכשימצא חברים

למעלה