סיור ביד ושם

keren bar

New member
סיור ביד ושם

שלום לכל החברים! איזה התרגשות לראות את כולם פה!!!!!!!!!!! איתן ואורי , כמובן יורם יקירי ממש כמעט כולם. ראשית אני מוסרת ד"ש חם מסבא , מיכאל זיגרסון לכולם. קראתי את דיוני הפורום ואני מברכת על היוזמה לבקר ביד ושם. כיוון שאני מדריכה במקום , במידה ומעוניינים אשמח לבדריך אתכם באתר וכמובן בבקעת הקהילות שם מונצחת עיירת קורץ' . ( איתן הפעם אני רצינית,
אז לא להרים גבה ... ) נהיה בקשר ובורכיפ תהיו על היוזמה. נשיקות לכולם קרן .

eyaltamuz

New member
ביקור ביד ושם

קרן שלום אנחנו לא מכירים עדיין אבל אני משער שגם זה יגיע, אני שמח שהגעת לפורום כמו שאת בטח רואה הפעילות פה לא רבה אני מנסה לדרבן אבל עדיין לא כל כך מצליח. באשר לביקור ביד ושם הכוונה היא לא סתם לעשות סיור מודרך של מספר שעות אלא לערוך יום עיון עם תכנית מוגדרת מראש ואשר תוכל לעניין פורום כמה שיותר גדול ויותר רחב לא רק שהניצולים ובני הדור השני אלא גם הדור השלישי וזאת משימה לא פשוטה למשוך אותם בעידן המטריקס וה- MTV נשמח לשמוע רעיונות ממל אם יש לך וכמובן נשמח לשתף פעולה בביקור ובתכנונו. להתראות איל תמוז

יד ושם - קרן

אייל זה שאתה לא מכיר את קרן , כל ההפסד שלך. קרן שאת תהי רצינית הפעם את זה נבדוק ברצינות רבה ברגע שיהיו תכניות מפורטות יותר נפרסמם ונשמח להעזר בך אבל יש לי שאלה רצינית אליך קרן: האם ביקרת במערת השמות??? אם כן האם לדעתך המקום מבוקר ע"י הרבה אנשים?? אלה מקצת השאלות בהמשך לתשובות אמשיך לפתח איתך ועם הפורום כולו את הדו-שיח עם יד על הלב אם לא ביקרת במקום עד עכשיו ובעקבות שאלותי את תבקרי אנא כיתבי לי . ברכות על כניסתך לפורום. איתן בסיוק

keren bar

New member
מערת הזיכרון

איתן אהלן, לצערי, אני די מסכימה איתך שהמערה נמצאת בקצה העולם וקצת מאכזבת... שווה לבדוק עם יד ושם האם קיימות אופציות נוספות . בכל מקרה אני אשמח לקחת חלק ולעזור במה שאפשר . כדי לקחת בחשבון שהקשרים שלי הם לא משהו... עוד עניין שאני פותחת כאן הוא לגבי מסע השורשים בשנה הבאה : בזמנו דיברנו להרחיב את המסע גם לפולין עצמה. שווה חשיבה נוספת לשנה הבאה אשמח לשמוע תגובות בנושא. אייל, ביום שבת האחרון הפגשתי את סבא שלי עם פלאי הטכנולוגיה והאתר של קורץ' .אין לי מספיק מילים לתאר את ההתרגשות שאחזה בו. בחיפוש בלוח המונצחים גילינו כי בעבר סבי הנציח רק את אמו ולא את כל משפחתו. איך אפשר להוסיף אנשים ללוח ? אשמח לתשובתך . ולבסוף ברצוני להודות לך על האתר המהמם !!!!!!!!!! חג אורים שמח קרן

urinbs

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo63.gifהוספת שמות ללוח הזכרון

קרן שלום שמי אורי נחבס ואני עורך האתר של קוריץ באינטרנט. ניתן לשלוח לי בדוא"ל הרשום בדף הבית, את הפרטים של בני המשפחה שברצונכם להנציח. על השמות לכלול: תאריך לידה, תאריך פטירה, מקום בו נספו, ואם יש תמונה ניתן לצרפה. אשמח לענות על שאלות נוספות בקשר לאתר ולשמוע על רעיונות ונושאים חדשים שניתן לשלבם. בברכת חג חנוכה שמח אורי

keren bar

New member
סיור ביד ושם

לכל המתענינים שלום רב , וכמובן לך איתן יקירי. נראה לי שאם מדובר ביום עיון רציני כדאי לערב את יד ושם ואני אשמח להיות החוט המקשר כיוון שהם יוכלו להמליץ לנו על מרצים וחוקרים מלבד סיור באתר . נראה לי ששווה לבחור נושא שסביביו נבנה את כל היום כך שאם תהיה היענות נוכל לפתח לימי עיון נוספים . איתן לשאלתך , ביד ושם ישנן שתי מערות זיכרון אחת צמודה לפסל של רפפורט " מרד גיטו ורשה " והשניה, גדולה יותר, ממוקמת בדרך לביקעת הקהילות . את שתיהן אני מכירה היטב . לדעתי המערה הקטנה - והקרובה יותר זוכה ליותר מבקרים אבל בסה"כ זהו אתר די סודי מעט מאוד מדריכים עוצרים שם במהלך הדרכה. האם יש לך עניין מסויים במערה ? במידה ואני יכולה לעזור אני אשמח . נשיקות וחג שמח קרן

"המערה"

שמחתי לתגובתך ,קרן, ובכן כפי שציינתי קודם עדיין אין מסגרת לניקור ,אבל כן בהחלט יהיה קשר עם אנשי יד ושם וכו וכו וכו השאלה הספציפית שלי לגבי המערה - כפי שידוע לך או לא ידוע מתנהל ויכוח חריף בין אנשי יוצאי קורץ לדורותהם לגבי הנצחת עולמים לניספים בשואה, כאשר דור המקור מבקש להגיע להסדר עם יד ושם - למסור להם את אולם בית קורץ בת"א ואנשי יד ושם מתחייבים להנציח את כל הניספים במערת השמות. אני אישית הייתי במערה אשר נמצאת בדרך לבקעת הקהילות מאחורי דלת בצד הדרך ( היה לי קשה למצוא) ומאד התאכזבתי. לא אכתוב כאן את כל ה"סיפור" אבל כדאי , שאת בתור מבינה ביד ושם תגיעי לאותם פגישות ותביעי דעתך. האם את מכירה את לוח הזיכרון בבית קורץ? נחמד לשוחח אתך ע"ג ובאמצעות הפורום נשיקות(להסתיר מממי) איתן בסיוק

למעלה