סיור במנהרת התשתיות ברח' החלוץ

CivilEng

New member
סיור במנהרת התשתיות ברח' החלוץ

סוחרי הדר ירדו לראות מה קורה מתחת לרחוב החלוץ

12.2.2014 | עשרות בעלי עסקים נענו להזמנת ראש העיר יונה יהב והשתתפו בסיור במנהרת התשתיות ברח' החלוץ...

את הסיור שנערך ביום שלישי האחרון ערכו נציגי האגף לשירות ופניות הציבור של עיריית חיפה, ואנשי חברת יפה נוף, המקימה את הפרויקט.

לידיעה המלאה

tapuzo

New member
יוכלו לראות איפה בוזבזו הכספים על שום דבר

את התשתיות אפשר היה לשים בתעלה מתחת למדרכות עם לבנים של בטון שניתנות
להרמה כמו שעושים בכל עיר גדולה בעולם
אבל אצלנו יש שחיתות שנקראת יפה נוף והגיע זמן שיעמדו לדין

אבישי ק

New member
לא הבנת שזה ניסוי כמו כל דבר בחיפה

בגלל שחיפה מוכנה לעשות הכל כדי למשוך פרוייקטים אליה
כל ניסוי במדינה (ר"ע מטרונית או סרדינית) עושים בחיפה

אי אפשר היה להקים תעלה כזו

משתי סיבות עיקריות:
א. מתחת לחלק מהמדרכות ברח' החלוץ יש מרתפים (חלקם לא חוקיים). גם החניון של "קולנוע" רון נמצא מתחת למדרכה.
ב. רוחב זכות הדרך צר מכדי שניתן יהיה להקים מדכה רחבה לאורך כל הרחוב.

היו בדיוק שלוש אפשרויות, ולא חצי אפשרות נוספת
1. שיפוץ "קוסמטי" ללא טיפו בתשתיות תת קרקעיות.
2. שיפוץ תשתיות ללא מנהרה או תעלה - שחשבו שיעכב עוד יותר את הביצוע: יותר זול להקמה, אך אינו מאפשר אחזקה מהירה או בקרה.
3. מנהרת תשתית.

ההערכה הייתה שמנהרת תשתיות תזרז את העבודה. אני חושב זו הייתה הנחה שגויה, שהתבססה על תפיסה לפיה הגורם המעכב הוא "הנדסי"(העבודה עצמה) ולא "מנהלתי" (תיאומים ואישורים). אני לא יודע אם שיפוץ "רגיל" היה מהיר יותר - אבל אפשר לשאול אותך כי אתה יודע הכל

אבישי ק

New member
מנהרת התשתיות הייתה הכרחית

אני יודע את זה בגלל שבעבר דיברתי עם אנשי אחזקה של בזק
שטיפלו בתשתיות בהדר
מצב התשתיות היה כלכך גרוע שהיו צריכים כל חודש או חודשיים לבצע פעולות יקרות
כדי לתקן את התשתית ולתחזק אותה
שאלתי מדוע לא פשוט מקימים תשתית חדשה
הם אמרו שאי אפשר
יש שם תשתיות ישנות וחדשות והכל בבלגן
לכן לא הייתה ברירה אלא לעשות את מנהרת התשתיות לפני שעושים שינויים קוסמטיים של הרחוב.

ולמה לזלזל ביחסי ציבור?

תכניות לרוב לא קריאוֹת ולא נגישות למרבית הציבור, מה שמעורר אנטגוניזם וחשדנות, וגם חוסר השתתפות פוליטית בהמשך.
יחסי ציבור זה התייחסות לציבור, וזה משהו שצריך להתקיים בכל אחד משלבי הפרוייקט, בתכנון ובביצוע. הצגה לציבור לפני הפקדה, אישור, והצגת התקדמות במהלך הביצוע.
זה משהו שלא קיים כמעט בארץ, וכל התייחסות לציבור זה לנושא ההתנגדויות בלבד.
אני מפנטזת למשל על סיורים פתוחים לציבור במנהרת הרכבת המהירה לירושליים.... בשלב הבניה כמובן. אם אפשר אז בתוך הTBM ממש...

choo

Active member
יש מושג שנקרא "לעג לרש"

הזמינו את בעלי העסקים בהדר, שדפקו להם את הפרנסה במשך 5 שנים, לראות מה עשו במקום לאפשר להם להתפרנס.

וכל זה במקום לדאוג למשהו אחר לגמרי - שכל פרוייקט יסתיים כמה שיותר מהר. יש לעיריה מנהג של לנהל הרבה מאוד פרוייקטים במקביל, ובכך לגרום להפרעה מקסימלית לציבור.

דוגמא מהשבועות האחרונים - "סוללים" בשכונה שלנו שביל להולכי רגל [לא כביש - שביל באורך של כ-200 מטרים].. שמו שלט גדול (לא היכן שהשביל נסלל, אלא בכניסה לשכונה) על "פרוייקט השביל". משך הפרויקט ככתוב על השלט - 3 חודשים. בפועל מדובר בעבודה שלא תיקח להם יותר משבועיים נטו - אבל במקום להכריח את הקבלן לסיים את הפרוייקט מהר - מורחים את הזמן - כדי שיראה כאילו עושים במקביל המון פרוייקטים ברחבי העיר. ופה מדובר בפרוייקט קטנטן, שכמעט לא מפריע לסביבה. זה לעומת פרוייקטים אחרים של שיפוץ כביש (שבעיקרו מהווה ריבוד מחדש של קטע כביש, ולפעמים גם החלפת תעלות ניקוז). כל פרוייקט כזה - חצי שנה. בפועל, העבודה נטו על פרוייקט כזה לא לוקחות יותר מחודש. הוסיפי זמני תאום בין גורמים מבצעים שונים - והגיעי לחודשיים.

אז סלחי לי שאני לא מתלהב מהיחצנו"ת של העיריה.

למעלה