סיור עיתונאים בפרויקט הרחבת כביש החוף

maromy

New member
יש הרבה יוזמות חיוביות, השאלה זה הביצוע שלהן

יוזמה חיובית? הושקעו פה מליארד וחצי שקל על לבנות פס לבנים אדומות לאוטובוסים דו-מפרקיים פור גודס סייק.

darkshadow1

New member
מה הנקודה שלך?

המרחק בין ביקורת על הביצוע של המטרונית לבין ביקורת על הפרוייקט כולו וקטילה מוחלטת שלו גדול מאוד. העלות של המטרונית לא חריגה ביחס לעלות של פרויקטים דומים שבוצעו במקומות אחרים בעולם.

darkshadow1

New member
המטרונית עלתה 1.5 מיליארד ש"ח,

וכוללת שלושה קווים באורך כולל של 60 קילומטרים. כלומר העלות פר קילומטר היא כ-7 מיליון דולר.
מחקר שנעשה עבור הקונגרס האמריקאי ב-2001, העלות של קילומטר מסלולי BRT היא בממוצע 8.5 מיליון דולר- כשאני משער שמדובר על מחירי 2001 כך שהיום העלות אמורה להיות אפילו גבוהה יותר.
לשם השוואה, הרק"ל בירושלים עלתה כ-70 מיליון דולר לקילומטר, כשלפי אותו המחקר העלות של קילומטר LRT עומדת בממוצע על קצת יותר מ-20 מיליון דולר.

maromy

New member
באמת? בקוריטיבה 2.9 מ' ד', בבוגוטה 5.8 מ'

בבוגוטה המערכת שנחשבת יקרה עלתה (טרנסמילניו) עלתה 5.8 מ' דולר לקילומטר.

מכיוון שהמטרונית נוסעת בחלק גדול מאד בכבישים רגילים (למשל דרך ההגנה בחיפה,
או הכביש לקרית אתא, הרי שלטעון שהשקיעו ב-60 קמ"ר זה שקר גס.
ההשקעה במת"צים הייתה באורך 37 ק"מ ולא 60.
עכשיו חשב מחדש עם נתוני אמת ותבין שהעלות כפולה מנת"צים אחרים בעולם.

אבישי ק

New member
נכון, זה מניסוי שראיתי פעם שעשו בבריטניה

חיות מפחדות ממעברים במנהרות

ש מים

New member
ככל הידוע לי עדיין לא נסגר נושא מחלפון ג'יסר

יש 2 חלופות - האמת שהוצעה ע"י חברת נתיבי ישראל, והשניה ע"י יועץ התחבורה של תכנית האב של ג'יסר.
האם הוכרע איזו מהן תיבחר?

בועז ל

New member
מה שידוע לך, נכון. למעשה, מדובר בארבע חלופות

שהצטמצמו לשתיים. מ"נתיבי ישראל" נמסר לי כי החלופה עליה ממליצה החברה כוללת בתוכה העתקת הכביש. חלופה זו שומרת על הרצף האורבני וזוללת פחות שטחים פתוחים. הבחירה בין שתי החלופות שנותרו תהיה בידי הות"ל.

choo

Active member
כמה דברים לא ברורים:

א. המחלפים שמתואר בבית נאי וזכרון - נראים בדיוק כמו מה שקיים שם כיום. היכי דמי?

ב. מה זה "צומת אולגה צפון ודרום"? אני מכיר כיום מחלף אולגה, ויש את היציאה מתוך כפר אולגה דרומית לתחנת הדלק, לתוך הכביש לכיוון דרום - זו ה"צומת הדרומית"? אם כן היכן ה"צומת הצפונית"?

ג. ספציפית בזכרון אחת הבעיות היא שלמי שמגיע מזיכרון ופונה דרומה - אין נתיב האצה, ובגלל הסיבוב החד בעליה - ההשתלבות שם "לא זורמת". איך הםפ מתכווניםפ לטפל בזה? בהדמיה זה לא נראה שונה ממה שיש היום.

yairp4

Active member
לגבי מחלף זכרון

לפי ההדמיה נראה שיוסיפו עוד מעבר תת קרקעי מתחת לכביש החוף בשביל התנועה מצפון לכיוון מזרח, מה שיאפשר להשתמש בשני הנתיבים במעבר הקיים לתנועה ממערב לדרום. רואים גם שההשתלבות לכיוון דרום תמשיך עוד דרומה מהגשר הקיים, כך שאני מניח שגם יספקו נתיבי השתלבות מתאימים. אני מקווה גם שיגדילו את רדיוס הסיבוב בלולאה הקיימת, כי המצב שם היום מאוד מסוכן.

choo

Active member
צודק, לא שמתי לב

למעשה עכשיו אני רואה שההשתלבות לבאים מכיוון זיכרון, שממשיכים דרומה, מקבלת זוג נתיבים די ארוכים משלה במקביל לכביש הראשי - אז ההשתלבות תהיה יעילה יותר מאשר כיום - ללא קשר לרדיוס הסיבוב בעליה לגשר.

זה היה השיפור העיקרי שנדרש שם

ההשתלבות המסוכנת לבאים מזכרון לכיוון דרום גבתה הרבה הרוגים.

לשמחתי מאז שפתחו את קטע 18 אני כבר לא צריך לנסוע שם, אבל אני זוכר היטב את ההשתלבות הזו...

למעלה