סיור עיתונאים בפרויקט הרחבת כביש החוף

לדעתי לא

אם מסתכלים על מערך הכבישים באזור מחלף אולגה - חדרה, רואים שממש מתבקש חיבור ישיר מכביש החוף לאזור הסמוך לתחנת הרכבת חדרה מערב, תוך עקיפת שכונת המגורים שבין המסילה ובין כביש החוף. בתפיסה זו, צריך להקים גשר חדש בציר מזרח-מערב במקום בו יורדים כיום מכביש החוף למחלף אולגה, ולשנות את מערך התנועה באזור הגשר הקיים.

כך גם ישופר הקשר של מרכז חדרה לא רק עם גבעת אולגה אלא גם עם השטח שבין גבעת אולגה לפארק נחל חדרה, בו מתוכננת בנייה מאסיבית בעתיד.

luckydude

Active member
כן, יש תכנון

לחבר את ביאליק/ארבע אוגדות לאזור תחנת הדלק באולגה עם גשר חדש מעל כביש החוף. אני מניח שלזה הכוונה פה.

yairp4

Active member
הוא אי פעם עלה?

אני מניח שאתה מתכוון לתוואי עוקף בית ינאי. האם האופציה הזאת עלתה בכלל אצל גורמי התכנון או שזאת סה"כ הצעה שעלתה כאן או בפורומים אחרים?

luckydude

Active member
בהחלט עלה.

למיטב זכרוני סוכל בידי תושבים באיזור, וחבל.

amit1270

New member
NIMBY

ש מים

New member
ואולי דווקא אצלך?

כמי שאינו תושב האזור ואין לו שום זיקה ונגיעה לאזור המדובר, אני חושב שדעתי "שווה התייחסות":
התוואי המדובר ("המזרחי") היה גורם לשינוי המצב הקיים ולפגיעה סביבתית גדולה ונוספת, באזור המרכז, המשווע למעט שקט ושטחים פתוחים, בתוך כל לחצי העיור האדירים בו הוא מצוי. לכן, לדעתי ולתפיסתי, עדיף להמשיך ולהשען על תוואי תשתיות קיימות ואזורים "פגועים" (כמובן שתוך שידרוג ושיפור. כולל בהיבט המטרדים הסביבתיים), על-פני יצירת מטרדים ופגיעות חדשות.

לדעתי דווקא היה עדיף לאחד תשתיות

הצמדת כביש החוף למסילת הרכבת, ופירוק תוואי הכביש הקיים ממחלף ינאי עד אולגה ושיקומו, יחד עם 2 מעברים אקולוגיים מעל למסילה ולכביש החדש, יגדילו את רצף השטחים הפתוחים במקום לצמצם עוד יותר. כבר עכשיו המסילה הסואנת היא מכשול, והעלאת נפח התנועה הן בכביש והן במסילה לא ייטיבו עם פארק השרון.

באופן זה גם אם יוחלט בעתיד ליישם את מחלף כבישים 9/2, עדיין יישאר שטח פתוח משמעותי ממערב למחלף ובלי קיטוע של אזורי החולות בציר צפון-דרום.

ש מים

New member
עוד לא שמעתי על החזרה למצב קודם

בכל המקרים בהם נתקלתי ב-"ביטול כביש", הכביש הישן נשאר והפך - במקרה הטוב - ל-"דרך שירות". עוד לא נתקלתי במצב של "חרישת הכביש והפיכת התוואי לשטח ירוק".
ובכל מקרה, אני חולק ליך בעניין הפגיעה הסביבתית: סלילת 6 נתיבים חדשים (ועוד לא דיברתי על מחלפים, מחלפונים, גישור, כבישי רוחב וכו') בצמוד לתוואי הרכבת היה יוצר לדעתי פגיעה חמורה בהרבה משידרוג ו-"הסדרת" כביש 2 הקיים.
וכמובן שבכלל לא נגעתי כאן בסעיף 197 לחוק, בהתנגדויות וכד'.
המרוויחים היחידים מההתוויה המזרחית היו העו"ד והשמאים!

maromy

New member
היום הגישה ל-nimby היא כתופעה רצויה וחיובית

בוא ניקח את מתקן קליטת הגז. אז אף ישוב לא רוצה את זה בחצר האחורית שלו
מפאת הסכנות הטמונות. האם תופעת הNimby הזו בהכרך שלילית? אולי יש חלופות אחרות?

היום רואים בתופעה הזו תופעה לאו דווקא שלילית. קודם כל nimby מעלה מודעות של אוכלוסיה לסוגיות
תכנון עירוני, ארצי.. דבר שני nimby דוחף הרבה פעמים לפתרונות יותר יצירתיים, יותר בטוחים, יותר חסכוניים
ודבר שלישי nimby מייצר לכידות שכונתית, עירונית.. למטרה משותפת, דבר שלא צריך לזלזל בו.
אז לתופעה הזו שעכשיו יש כמה מחקרים מעניינים עליה (תכלס מאבקי תושבים..) רובם לא צובעים את
ההתנגדות בצבעים שאוהבים להדביק פה לכל מי שמעז להתנגד למשהו "אוהב חרגולים, תוקע סדרתי" וכד'.
רוב ההכפשות נגד התארגנות תושבים או עמותות תושבים, ארגוני סביבה, ירוקים וכו' באות בדרך כלל
מגורם אינטרסנטי שמממן את התעמולה הזו נגדם כדי להחליש את ההתנגדות.

amit1270

New member
טוב שבאת את הדוגמה של מתקני קליטת הגז

NIMBY שעלה למדינה ולכל צרכני החשמל מיליארדים ובזיהום אוויר מוגבר.

יש הבדל בין NIMBY לבין מה שתיארת. מודעות לתכנון צריכה לכלול גם מודעות לטובת הכלל. ל-NIMBY הטיפוסי לא אכפת מטובת הכלל.

ש מים

New member
כן. נימבי זה שלילי. נקודה.

הפרשנות שלך אינה NIMBY.
ה-NIMBY אומר: "זרקו את הזבל בחצר של השכן שלי, רק לא אצלי". הנימבי הינו האנוכיות הקלאסית בהתגלמותה. אני ואפסי.
לנימבי לא אכפת משום פיתרון. פתרון נוסח נימבי הינו שהבעיות והמטרדים ימוקמו בחצרו של החלש והסובל ממילא. הנימבי מקצין את הפערים בחברה. הנימבי מרחיב את הפער החברתי. ובסופו של דבר מביא אלימות.
זה NIMBY. ולא מה שאתה מתאר.

וכן, "התארגנויות תושבים" (ע"ע מתקן הגז בחוף הכרמל, מסילת הרכבת בחיפה, בנימינה ועוד), שנלחמות להוצאת המטרת משטחן ועוצמות את עיניהן מהעברת המטרד לחצר שכניהן הינן דבר שלילי בתכלית השליליות בעיני. זו תופעה המאפיינת קבוצות כוחניות, מתנשאות ואליטיסטיות.

merced1

New member
לי נראה שהרווח התחבורתי קטן יחסית

הסתכלות במפה מראה שסלילת כביש בתוואי המזרחי קרוב יותר לתוואי הרכבת יקצר ב 1-1.5 ק"מ בלבד. אם ניתן להגיע למהירות תכן של 110 קמ"ש בתוואי הקיים עם שיפורים גיאומטריים, אני לא רואה הצדקה לסלול ~8 ק"מ של כביש חדש עם שישה נתיבים עם כל העלות הכרוכה בכך והפגיעה הסביבתית בשביל חיסכון כזה.

ש מים

New member
הכוחות הפועלים

הכוחות הפועלים לשינוי התוואי אינם בהכרך תכנוניים, אינם "שיקולי יעילות תחבורתית".
הבוחשים העיקריים הדוחפים לעבר התוואי המזרחי הינם תושבי בית-ינאי, ביתן אהרן ושאר הסובלים ממטרדי הרעש.
אני לא מזלזל בסבלם של הללו, אבל:
1. הסטת הכביש מזרחה הינה nimby טהור, כזה שאינו מתחשב בסבל האחר ונזקים שייגרמו, בהיקף הרחב וארוך הטווח (ע"ע: גרירת בינוי...) לאזור ההסטה.
2. אני תומך מאוד בשקעת משאבי ועלויות ההסטה בשיפור התשתית הקיימת ובפתרון/הקלת סבלם של תושבי ישובים והאזורים הסובלים היום ממטרדי הכביש.

למעלה