סיטואציה לדיון - לבד מול 3 "דחפנים"

shuval

New member
סיטואציה לדיון - לבד מול 3 "דחפנים"

5+0.5 SNG six handed: אני מול 3 קרציות שדוחפים ללא הרף PF. אחד דוחף, כולם מתקפלים, ככה במשך משהו כמו 10 ידיים. אם אני נותן רייז, אני ישר מקבל דחיפה מזה שלשמאלי. לא מקבלים השוואה, לא רואים פלופים, כלום. בליינדים כבר באזור 60/120. נשברתי כשקיבלתי את היד שבתמונה. השחקן שלפני דחף, כבר לא היה לי כח לטמטום הזה ולא חשבתי שאקבל יד טובה מזו ולכן השוויתי. החמור שאחרי השווה גם הוא. יצא אס ולקחתי את היד (ומזל שלא היה לאף אחד תלתן, אחרת הייתי בחוץ). בהתחלה חשבתי שהייתי פייבוריט, אבל היום עשיתי חשבון וראיתי שהייתי בסה"כ 35% לנצח. שזה לא משהו. אז מזל שיש מזל לפעמים :) השאלה שלי אליכם היא האם ההחלטה לשחק את היד היתה נכונה? (כמות הצ'יפים בתחילת היד כתובה מתחת לשחקנים). באופן כללי, מה עושים במצב כזה שנקלעים לקבוצה של אנשים שחושבים שזו הדרך לשחק ולנצח? שובל אגב, בסופו של דבר לקחתי מקום ראשון. זה היה ניצחון כל כך מתוק, חבל שהם לא נשארו לראות איך אפשר לנצח בצורה שפויה והוגנת.

עושה רושם שאין לך מספיק נסיון ב-SNG...

בשלבים המאוחרים של SNG כשערימות הצ'יפים מתחילות להיות פחות מבערך 13 פעמים (יש שיגידו קצת יותר יש שיגידו קצת פחות) מה-BB ההחלטה היחידה שאתה צריך לקבל היא האם להיכנס אול אין לפני הפלופ או להתקפל... בכל אופן, היריבים שלך משחקים באופן די סטנדרטי ונכון. ולמה אתה מסתיר את שם השחקן שלך?

b.o.b

New member
בשלב האחרון של הטורניר

4 handed AQs זה פשוט נאטס, אתה חייב להשוות שם, בנוסף לכך מי שהיה אחריך(הSB עם הנסיכים) ההשוואה שלו ממש לגיטימית, אתה לא זורק שם יד כזאת, בעיקר אחרי שאתה אומר שכל השחקנים בשולחן מאוד מאוד אגרסיבים, במידה וכל מה שהיה , זה שהKQs דחף , אתה השוואת וגם הSB אז המהלך של היד הכי לגיטימי שיש, אף אחד(לפחות ביד הזאת) לא שיחק מוזר, הכל הגיוני. לגבי האחוזים, כמה אחוז אתה רוצה להיות נגד 2 שחקנים? ביד הזאת, לנסיכים באחד היה 40% ולKQ בערך 20 - 25% . אם היית רק נגד הKQ היית על 70% אבל כאשר יש עוד 2 איתך ביד כאשר יש לך 5 אווטים(כי יש לו מלכה אחת) ואתה צריך לפגוע(כמובן שיש גם אפשרות לסטרייט ופלאש). כל הכבוד על הניצחון עם הניסיון שיגיע תבין שככל שתהיה אגרסיבי יותר בשלבים מאוחרים אתה תהיה רווחי יותר.

shuval

New member
אכן, בסה"כ יש מאחורי כמה עשרות SNG

אבל משחק כזה אגרסיבי עוד לא ראיתי, והוא בטח לא סטנדרטי, לפחות לפי ההיסטוריה הקצרה שלי בפוקר. לשניהם היו 20BB+, והמלחמה הזו התחילה עוד באזור בליינדים 40/80. ברור לי שאם הם היו על 10BB אז זה היה "לגיטימי". אבל היה להם סטאק מספיק עמוק בשביל לשחק ולא לדחוף בלי הפסקה. אז מה צריך לעשות? להצטרף לאורגיית האול-אינים? להתחיל לדחוף בלי הכרה ולבנות על המזל??? אני מבין שצריך להיות אגרסיבי, אבל צריך לשחק גם עם שכל, אני טועה?

b.o.b

New member
שלבים המאוחרים של טורניר\SNG

הכל עניין של ריינגים ושולחן, אם השולחן מאוד טייט אתה צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי ואם השולחן מאוד אגרסיבי, תהיה יותר טייט ותחכה למצב טוב בדיוק כמה שהיה לך ביד שהעלת. אם הבליינדים היו 80 160, אז שניהם סביב ה20 ביגבנלייד וזה בהחלט קצת יותר מדי לדחיפות, אבל אני לא חושב שבבאיין האלו שחקנים מודעים לדברים האלו. לאט לאט אתה תבנה ריינג נכון(אני מקווה) שפשוט מאוד יגיע בטבעיות אחרי ניסיון של מאות טורנירים, ריינג נכון לדחיפה מאיזו עמדה וריינג נכון לקול, ריסטיל וכו'. בהחלט צריך לשחק עם שכל, אבל יש מצבים בשלבים מאוחרים שבערך 15-20% משווי הסטאק שלך יהיה כבר בתוך הקופה פריפלופ ואז דחיפה עם כל 2 קלפים תהיה רווחית - אני לא אומר שזה היה המצב כאן, כי שוב לא בטוח מה היו הבליינדים אנטים שם, אבל זה בדר"כ המצב כשאתה קצת שורט בשלב מאוחר.

shaywh

New member
אל תעבוד רק לפי מה שקרה ביד הבודדת...

לפי זה שיצאו 4 תלתנים או לפי זה שלאחד אחריך באה יד טובה שפגעה בסיכויים שלך. יש לפניך בן אדם שדוחף הרבה, יש לך יד שמובילה במספיק על היד שלו, זהו. אם תשווה רק עם AA KK QQ JJ אז הדחיפות שלו באמת יהיו בשכל. אגב, אם הוא פותח ברייז, אז דחיפה שלך תהיה לגיטימית. מקסימום רייז שאחריו תלך אול אין בכל מקרה. ככה זה. לא צריך לפרגן ליריב פלופ כשאתה קצר.

shaywh

New member
http://www.pokerstove.com/

תוריד את התוכנה הזאת, תשחק איתה קצת. היא תפתח לך את החשיבה על סיטואציות כאלה.

shaywh

New member
נסה גם לקרוא את זה, זה הבסיס של הפוקר

החשיבה הזאת לא הכרחית ברמות הנמוכות ולפעמים היא מפריעה כי קשה להשתמש בה בצורה טובה. אבל זה באמת הבסיס של הפוקר. בערך כל דבר שקורה במשחק אפשר לתאר בצורה של טווחים במקום של ידיים ספציפיות שהתרחשו. http://www.bluffmagazine.com/magazine/'G-Bucks'-Conceptualizing-Money-Matters.-Phil-Galfond-985.htm פיל גלפונד, מי שכתב את זה, הוא גם דוגמה מצויינת לאיך עושים את זה בפועל ומרויחים הרבה כסף.

Harleydude

New member
גולד, פאקינג גולד

איזה מאמר אדיר. מנוסח מעולה ומסביר את אחד הקונספטים החשובים ביותר במשחק. הפעיל לי ת'גלגלים בראש טוב טוב. מה שכן חשוב לדעת מול איזה יריבים (כ75% מהמיקרוז) לא משתמשים בזה כי הם לא חושבים בכלל על הטווחים שלך או שחושבים עליהם מאוד עקום או שחושבים אבל בכ''ז לא מקפלים טופ פייר במחשבה שזה רווחי.

shuval

New member
../images/Emo207.gif אפרופו AQ...

מי יודע מה הסיכויים לדבר כזה?

למעלה