סיטואציה מהחיים -לקראת החגים

סיטואציה מהחיים -לקראת החגים ../images/Emo113.gif

ערב חג הפסח, כולנו מאחלים אחד לשני "חג שמח", שמחים אך מצד שני קצת חוששים מהמשפחתולגיה הקרבה ובאה בעוד מספר ימים
. הולכים לסופר, למוצר אחד או לאסופה של מוצרים, ובקופות או מחוץ לסופר מחכים מתרימים שמבקשים שנקנה או נתרום מוצר עבור נזקקים. האם אתם תורמים במקרים כאלה
אני בד"כ תורמת במיוחד לקראת חגים וכו', אבל תמיד מקונן בי החשש שאולי זה לאו דווקא מגיע לאן שצריך להגיע. השבוע למשל איכשהו הצליחו לגרום לי לתרום ממש בקופה, ויצאתי די בחשש שאולי מה שתרמתי יחזור למדפים, על חשבוני. שמחה שבסוף תרמתי, כי יש בי תקווה ב-
שזה באמת יגיע למי שזה יעזור לו בחג. מה דעתכם
מה עושים במקרים כאלה של בקשת תרומה בסופר/בבית קפה כשיושבים ומבקשים ממכם תרומה

יש לי דעה נחרצת בעניין

אני באופן אישי מתנגד לעמותות המתרימות עבור נזקקים (ותרומות באופן כללי) אני מאמין שבמדינה מתוקנת שבה משלמים מסים המדינה חייבת לעזור לאזרחיה ולא האזרחים עוזרים לאזרחים. אני חושב, שכל ההתרמות וכל העמותות למיניהן רק מוציאות את האחריות ממשרדי המדינה הרלוונטים בושה גדולה שמשרד הרווחה נתן 4.4 ש"ח לכל נזקק לקראת חג הפסח אני לא מוכן לקבל את הטענה כי "אם אנחנו לא נעזור אף אחד לא יעזור" אני לא מוכן לקבל את העובדה שיש שרי כלום בפיתה בממשלה שעליהם מבזבזים הון ולא דואגים לרווחה במקום אני לא מוכן לקבל את כל היומטובים למיניהם שמתקיימים בזמן שחברי כנסת מבזבזים את כספינו כשאראה שהמדינה עושה הכל כדי לעזור לאזרחיה וזה לא מספיק, אני אתרום מכספי עד אז, אני מכון לתרום מזמני עבור כל מיני דברים (ש"ש למשל) אבל אני מסרב בתוקף לתרום לעמותות שעושות את העבודה עבור הממשלה חג שמח, ומי יתן ולא יהיה נזקקים בחג הבא

יש משהו במה שאתה אומר, אבל אם נסתמך על המדינה

לדעתי יהיו יותר ויותר נזקקים. לצערי בממשלה לא חושבים מספיק על האזרחים
והלוואי באמת שבחג הבא לא יהיו נזקקים ולא נצטרך להעלות שאלות כאלו לדיון
.

אני לא מסתמך על הממשלה

אבל הממשלה מסתמכת עלינו וברגע שלא תהיה לה ברירה, היא תפעל

למעלה