סיטואציה מול המשפחה

ilovemyself79

New member
הי,

נשואה 7 שנים באהבה ובאושר עם תקשורת טובה,
ההורים לא קיבלו את הדרך בה התחתנתי אבא שלי הרגיש שבעלי לא כיבד אותו בכך שלא ביקש ממנו את ידי, הגיבו בצורה מאוד קשה
במהלך השנים בעלי הגיע למשפחה בחגים ובשבתות ולפעמים גם הזמין אותם לבתי קפה מסעדות, הרגשתי שעם הזמן לא השארתי להם ברירה אלא להבין שזו הזוגיות שעושה לי טוב.
בעלי מרגיש פחות רצוי בבית הורי לא מתעניינים בו, כשהוא מגיע פתאום כל אחד המחשב ובטלויזיה לא מתעניינים או יוצרים שיח אחרי שהוא כבר מיואש מנסיונות לייצר אינטראקציה, וההורים שלי מרגישים שהוא דוחה אותם..
אני מרגישה שההורים שלי בעיקר אבא שלי עדיין לא מקבלים אותו וזו זכותם
אך מה שמפריע לי שאבא שלי לא מכבד אותי ואת בעלי, כל פעם שאני מגיעה הוא עוקץ בלמה הוא לא מגיע? רבתם? אנחנו מצורעים?
ואז כשאני מגיעה עם בעלי שוב אבא שלי עם המשפטים האלה ולא ממש נותן תחושה שבעלי רצוי..
למען האמת הוא מראה נוכחות רק שזה קשור לבעלי, הוא לא ככ מתעניין בי..ואם כן אז רק כשקורה משהו לא חיובי, נראה שקשה לו לשמוח בשמחה שלי..(ובכלל.. בכל דבר חיובי מחפש את השלילי, אינטימיות ואמון אלו נושאים מורכבים עבורו)
זה הופיע כך לאורך כל השנים.. וכל פעם ניסיתי להתמודד בצורה אחרת, התעלמתי, התעמתתי, קפאתי..
כל פעם במפגש עם אבי אני יוצאת נסערת ולא מצליחה להבין למה זה ככה

הפעם זה ממש מפריע לי כי אנחנו מתקרבים ללידה , ההריון הזה לא בא לנו בקלות..
ועולות לי כל מיני חששות שאבא שלי ינסה להתערב או יראה חוסר כבוד גם כאן.

האם יש דרך מיטבית להתמודד עם ההתנהגות הזו שתסב לי שקט בטח בתקופה כזו רגישה?

רחליקה האחת

Member
מנהל
ilovemyself79, יקרה,

ברכות לרגל ההריון , איחולים ללידה קלה.

אחרי תלאות הגעתם ליעד ואני בהחלט מבינה לליבך.

קשה להיות בין הפטיש לסדן. מצד אחד הניכור שחש בעלך- גם אם אינו מלין על כך,

ומצד שני - הורייך האהובים, ואביך עם תפיסת עולמו ונרגנותו התדירה כשאת נפגשת עימם ...

יש מצב בו קיים צער גידול הורים...עצוב לי שבעלך ואת חווים סוג של עוינות - בעיקר מצד אביך.

ויש מצב בו - איך שמשכיבים את החולה - לא נוח לו. ולעיתים, עלבון צורב הנמשך שנים מעיב על חיי כל הצדדים. כי בפועל שני הצדדים חוו כאב.

כתבת:
" בכלל.. בכל דבר חיובי מחפש את השלילי, אינטימיות ואמון אלו נושאים מורכבים עבורו)"

אינני מכירה את אביך ואודה אם תרחיבי מעט בעניין.

בינתיים אומר לך שהמתח גובר כשהלידה מתקרבת - וזה עלול להיות מורט עצבים, עד כדי עודף רגישות. זה טבעי.

דרך מיטבית אוכל לנסות למצוא עבורך אם תסכימי:

1. לבחור מספר מ 1 עד 250.
2. לפרוס פריסת הכוכב בשאלה: מה פוטנציאל מערכת היחסים ביני לבין אבא שלי ברבעון השנתי הקרוב?

רחל |4U|

ilovemyself79

New member
הי רחליקה,
תודה רבה על המענה
אשיב

" בכלל.. בכל דבר חיובי מחפש את השלילי, אינטימיות ואמון אלו נושאים מורכבים עבורו"
זה נושא מאוד מהותי בחייו באופן שזה הכוח שמניע אותו ואני תוהה כיצד להרחיב על כך כאן בצורה ברורה, כי זה הרבה ומורכב.
בגדול אבי עבר לא מעט טראומות ובגידות שמקשות עליו לתת אמון באנשים (יש הרבה דברים לא סגורים בחיים שלו שערערו אותו ) ולכן כל אינטראקציה שמרמזת על קירבה ואינטימיות (הכוונה היא לא אינטימיות מינית)
מפעילות ישר הגנות ושולף ארס. לדוגמא כל פעם שמישהו לא מסכים עם דעתו הוא שובר את הכלים וממש כועס הוא ממהר לשלול אנשים. אם מרגיש שלא מכבדים אותו אז הוא מדבר בצורה רעה לבנאדם. קשה לו להבין/לקבל דיעה שונה משלו. (מעבר לחוסר מעש והשעמום שהוא מצוי בו לדעתי הוא גם בדיכאון יש ממש עננה שחורה מעליו) מה שמעניק לו ביטחון זה כסף.
כל דבר חיובי שהופך לשלילי: הכוונה מעביר המון ביקורת שלילית על כל מי שאפשר גם אם יש דברים ממש חיוביים וגם לפעמים בלי להכיר את האדם.

מה שכן זכור לי לטוב מאבי: יצירתי למרות שהפן הזה כבוי בתקופה זו, יש לו הומור מעניין, מחובר לטבע ובע"ח.

לי חשוב לכבד את ההורים שלי ואת אבי בפרט, יחד עם זאת במידה ואני מרגישה שיש מקום שלא בטוח עבורי או עבור המשפחה החדשה שלי אני קמה והולכת אין לי כוונה לשנות את אבי , יש לי רק אפשרות להחליט מה אני מוכנה לקבל או לא. העניין שהסאגה הזו נמשכת ..מניחה כי לא אוהבת עימותים.

1. מספר: 4
2. השאלה שנשאלה:
מה פוטנציאל מערכת היחסים ביני לבין אבא שלי ברבעון השנתי הקרוב?

תוצאות פריסת הכוכב:
ראש - ירח
לב - מלך החרבות
יד ימין - הכהן הגדול
רגל ימין - הכהנת הגדולה
יד שמאל - נער המטות
רגל שמאל - ארבע הגביעים

תודה רבה מראש🌹

רחליקה האחת

Member
מנהל
תודה על המשוב הכן, שיצא מן הלב ונכנס אל הלב.

מצ"ב קובץ לעיונך,

ליל מנוחה

רחל |4U|

קבצים מצורפים

• ilovemyself79.docx
    KB 18.4 · צפיות: 9

ilovemyself79

New member
ואוו איזה פירוט ודיוק :)
לגבי שאלותייך, אימי הכי שמרנית, דומיננטית, היא נוטה לשיתוף ייתר, היא מעבירה לאבי מידע עלינו ולהיפך, אז נוצר מצב שבו נוח שאימי היא סוג של דוברת, וזה מנציח חוסר מעורבות מצד אבי בעיקר ואנחנו התייאשנו בדרך.
לאף אחד אין עיסוק עיקרי באמנות, זה התחביב שלי , אבי הכיר לי את הבסיס ומשם זו אהבה.
נושאת בת ואמורה להגיע סביב חנוכה בעז"ה.

הייתי שמחה להרחבה בעיניין הזהירות
תודה רבה:)

רחליקה האחת

Member
מנהל
תודה על המשוב.

תהני מהתחביב בכל עת.

הכל צפוי להשתנות בקרוב בין כל בני הבית, כי הכל פתוח לשינוי מבורך, לתחושתי.

עניין הזהירות למיטב הבנתי נוגע לאימפולסיביות, וכדאי ללמוד למתן זאת מעט. אין מה להלחץ...

לידה קלה,

רחל 👼|מוצץ|

למעלה