סייברפאנק

helius

New member
סייברפאנק

ערב טוב, סייברפאנק הוא אחד הז´אנרים שאני הכי אוהב. לפני כמה שנים קראתי כמה וכמה ספרים, אך מאז עקב בגרויות צבא וכו´ לא היה לי זמן. לאחרונה חזרתי לקרוא ובגדול. יש למישהו המלצות על ספרים? תודה.

preacher

New member
מה קראת? בעברית או אנגלית?

המלצה ראשונה אבל בטח כבר קראת - סנואו קראש של ניל סטיבנסון, ספר הסיברפאנק האחרון. כל דבר של ברוס סטרלינג הוא טוב - נסה את schismatrix. לא בדיוק סייברפאנק סטנדרטי - הוא מתרחש בחלל, ומתמקד בביולוגיה וסייברנטיקה ולא מחשבים. והוא ספר מעולה אם כי הוא התיישן, הוא תפס את הרוח של שנות השמונים והעביר אותה לעתיד הרחוק. והפייבוריט האישי שלי - voice of the whirlwind של וולטר ג´ון וויליאמס, שמחבר עולם סייברפאנק עם חייזרים וזן, וכתוב בצורה סוחפת ומוצלחת במיוחד.

helius

New member
קראתי גם בעברית

וגם באנגלית יש לי בעיה שאני לא טוב בשמות של ספרים וסופרים אני בד"כ שוכח אותם. בכל אופן קראתי את נוירומנסר, אם אני זוכר נכון. זה היה הראשון שקראתי ומומלץ לכולם. קראתי עוד כמה שאני לא זוכר :) ואז כפת החתול/ג´ואן וינג ומטרופוליטן/וולטר ג´ון ויליאמס. היו עוד כמה בדרך, אבל זוב, שכחתי שמות :)

the wolfDragon

New member
נוירומנסר ספר טוב באנגלית. בעברית

הוא על הפנים. קראתי כמה ספרים של שאדו ראן שהיו טובים, (לא זוכרת את השמות) ואני ממליצה שוב ושוב ושוב על סנו קראש, ספר משובח במיוחד, למי שאוהב גם לחשוב תוך כדי קריאה.

הטרילוגיה של נוירומנסר, כמובן

וכן כל דבר של ניל סטיבנסון שתצליח למצוא. אני אישית נהניתי מאוד גם מספריה של W.T. QUICK, אבל ממה שהבנתי אני לבד בעסק.

L67

New member
ריצ´רד קאדריי

אני לא חזק בז´אנרים, אבל אני חושב שהוא נחשב סייבפאנק. metrophage שלו תורגם לעברית בשם "נגיף עיר". התרגום סביר, הנוסח האנגלי זמין ברשת. אם אתה רוצה להתרשם מהסגנון ב archives של המגזין המקוון infinite matrix יש ארבעה סיפורים קצרצרים שלו. הם לא בהכרח סייברפאנק, אך תוכל להתרשם מהאיש וכתיבתו.

למעלה