סייבר מנדיי באלעל

Boston Guy

New member
"סייבר מנדיי"! מבצע מטורף! רק 30% יותר מאצל המתחרים...

אם תעשה חיפוש "למשועממים" על טווח התאריכים שאל-על הגדירה (THE DEAD OF WINTER) בחברות האחרות שמציעות טיסות מבוסטון לישראל, תמצא כרגע לא מעט אפשרויות שיהיו זולות ב 25% - 30% מה"מציאה" הזו באל-על.

מצ"ב - צילום מסך של חיפוש לתאריכים אקראיים בתחום הזמנים הזה. אפילו יונייטד זולים יותר...

randomwinds

New member
תמורת כסף אפשר לקבל הכל בחינם

ב WOW - תשלם $100 למיזוודה לכל כיוון. סנדוויצים תביא מהבית. בתאריכים שאני מחפש, הם מתחילים מ500 וצפונה כך שהמחיר האמיתי הוא 700 ומעלה, והפרורים של הסנדוויץ-ביצים של שכני למושב - עלי

בתורקיש - תפאדל. אני מדיר ישבני ממושביהם. חברה מצויינת, טיסה נוחה. הכל נכון. מניסיון.

ליונייטד יש קונקשן בחזרה בNY של 1:30. לי זה קצת לחוץ

אני נוסע לפסח. את טו בשבט\ינואר אבלה בפינוי שלג או בARUBA. נראה. כך שהטבלה שצרפת לא ממש רלוונטית עבורי

יש טיסות במרץ-אפריל דרך אירופה מבערך 650. אלאיטליה למשל. או עם שתי עצירות ביניים באירופה הקלאסית. או 6+ שעות קונקשן. למיתפנקים - $700 ויותר. וטורקיש כמובן, ביום טוב אפילו מחזירים עודף מ600. תפאדל כבר אמרנו

Boston Guy

New member
אכן אתפדל. טסתי איתם כבר כמה פעמים - ללא בעיות

בעיקר אם במזוודות חשקה נפשך - נדמה לי שהתורכים עדיין מאפשרים לנוסעי אקונומי לקחת 2 מזוודות (ול STAR ALLIANCE GOLD - מאפשרים 3 מזוודות...) ללא תשלום.

debby12

New member
מנהל
רק סקרנית לגבי תורקיש

בחירתך הלגיטימית להדיר את רגליך מטיסותיהם - היא על רקע פוליטי או נסיון מר בעבר?

randomwinds

New member
אחלה חברה

חברת תעופה לאומית של מדינה מוסלמית-סמי-טוטליטרית מתויגת אצלי תחת 'אם ממש אין בררה אז נשקול'.ויש ברירה. אווירת הבזר הטורקי בטרמינל של אטאטורק שלרבים היא מהנה ואקזוטית, לי היא לא נוחה כשאני ניזכר באיזה עולם אני חי.

וזה שהם שקלו לי את טרמיל הגב שאיתו עליתי למטוס והכריחו אותי להוציא ממנו חפצים ולדחוף אותת לכיסים של המעיל, כדי שהוא יעמוד ביעד של 8 ק"ג, החרות שיעמוד להם בגרון, ממש לא שיקול בענין הזה. לא נוטר טינה. בכלל שכחתי מזה לגמרי

מכיר את סדרת "המוסד"

(Foundation) של אייזק אסימוב? בספר השני אאל"ט, של הטרילוגיה המקורית, מוזכרת מכונה שאם מכניסים לתוכה טקסט היא מוציאה מה 'באמת' נאמר.
&nbsp
נדמה לי שאם הפיסקה הראשונה שלך היתה מוכנסת לכזה מכשיר האאוטפוט היה "אני מפחד". לא בושה, וסיבה לגיטימית.

ilanvag

New member
אז אני אתן לך ישירות את האאוטפוט - כן, אני מפחד.

לא טס עם טורקיש בשום מצב, אלא אם ממש אין ברירה (ובדרך כלל יש). לא שווה לי לחסוך קצת כסף, ולטוס בתחושה לא נוחה... ומכיוון שמזמינים כרטיס תמיד כמה חודשים מראש, אי אפשר לדעת מה יהיה בדיוק המצב הפוליטי בזמן הטיסה, ואני לא רוצה להיקלע לסיטואציות לא נעימות באיסטנבול -- כפי שכבר קרה ללא מעט ישראלים.
&nbsp
אגב, במאמר מוסגר, חבר טוב ומשפחתו, אשר גם גרים פה בבוסטון, טסו לישראל דרך טורקיש איירליינס לפני כמה שנים. זוכר שלאחר שהם חזרו, הוא סיפר שהאווירה בשדה הייתה לא נעימה, ולכן הוא שילם כמה וכמה ג'ובות כדי שכל המשפחה תוכל לבלות כמה שעות (בין הטיסות) בלאונג' העסקים באיסטנבול, ולא להסתובב בשדה עצמו.
&nbsp
כשאראה אותו בפעם הבאה, יהיה מעניין לשאול אותו באם הוא יטוס שוב עם טורקיש (או באם הוא טס איתם שוב לאחר אותה פעם), או שהוא יבחר להדיר את רגליו מאותה חברה -- לפחות כאשר אשתו והילדים טסים איתו.

בדיוק, כפי שכתבתי למעלה,

"לא בושה, וסיבה לגיטימית." מי שמפחד לטוס דרך אסתאנבול, מוסקבה, ריקייאוויק, או טימבוקטו, עדיף לו להימנע מלטוס דרך שדות התעופה האלה.

TrigATUSA

New member
טסתי איתם לא מעט פעמים

מאירופה, כי הם היו משמעותית יותר זולים בטיסות של רגע אחרון
יחסית לחברות האירופאיות האחרות, ובייחוד ה LOW COST הם ברמה ממש יפה
&nbsp
לא הייתה לי בעייה בשדה התעופה באיסטנבול, ולסייג אבל מעולם לא טסתי עם דרכון ישראלי
לא ראיתי שום דבר לא נעים בשדה התעופה, אבל יש תופעה של ישראלים שמרגישים מאוד לא נעים לייד ערבים, אז אולי אלו הגנים הסמולנים שלי שבגללם לא חשבתי שיש בעייה
זה לא נראה לי ריאלי תסריט כלשהוא של בעייה למישהו שהוא גם אזרח ישראלי
בתכלס מבין כל האפשרויות בקונקשן מלונדון לתל אביב הם מהאפשרויות המועדפות
&nbsp
לתשומת ליבכם, טורקיס החברה היחידה שטסה לתל אביב 4-5 פעמים ביום. יש ה-מ-ו-ן תנועה על הקו הזה, ואני מניח שהרוב הגדול זה קונקשנים למקומות אחרים

iris mom of two

New member
אני חיפאית לשעבר

ללכת לקנות בחנויות של ערבים, לדבר עם ערבים, להיות באוטובוס בישראל כשאני דוברת עברית היחידה זה לא זר לי.
&nbsp
גם פה, אני מרגישה נוח עם ערבים. היו לי שיחות מאד מעניינות עם ערבים. אבל...
&nbsp
יש הבדל בין לדבר עם ערבים, לשבת עם ערבים, לאכול עם ערבים, ולעצור בשדה תעופה של מדינה שתוך שניה הופכת עוינת לישראל.
&nbsp
יש הבדל בין טוקיה תחת שלטון דמוקרטי וטורקיה תחת שלטון ארדואן. כשדברים ישתנו לא תהיה לי בעיה לטוס טורקיש.

dooba12

New member
היא סקרנית... כמה נחמד

אולי המחיר הנמוך מושך לוזרים רעילים כמוך שגורמים לאוירה לא נעימה? מי ירצה להתקע 10 שעות ליד לוזר רעיל כמוך?

Ani15

New member
אני טסה הרבה לבד

ומשלמת הון כדי להימנע מסיטואציה בה אישה לבד עם דרכון ישראלי נתקעת באיסטנבול באירוע כלשהו (בטחוני, פוליטי או אחר - היו להם כמה שסגרו את השדה בשנים האחרונות). טורקיה היום, כמדינה (לאו דווקא ברמת הפרט), היא לא מקום ידידותי לישראלים (לפחות ליהודים שבהם), וזו גם הסיבה שאני לא בוחרת בזה כיעד לחופשה זולה (ומהממת, לפי עדויות אחרים).
אם היה לי דרכון זר יתכן שהייתי משנה את דעתי, כי הם באמת זולים להפליא והשירות נחשב טוב.

ליאת59

New member
גם אני נמנעת מהם

קודם כל, לא מתחשק לי להכניס כסף לחברה לאומית של מדינה תומכת טרור. את יכולה לקרוא לזה עניין עקרוני.
&nbsp
אבל חוץ מזה, כפי שכבר נאמר מעליי, אני מפחדת. כי כל עוד הכל כשורה והטיסה עוברת חלק ויוצאת בזמן- אז אין לי ספק שזו טיסה מופלאה ואני רק שומעת עליה מחמאות מפה ועד הודעה חדשה. אבל הפחד הוא מהטיסה האחת למיליון שתיהיה בה בעיה ותנחת במדינת אויב, או שאתקע בטורקיה למשך כמה ימים, או שבדיוק תצא עוד איזו מרמרה ותיהיה הפיכה ונשיא טורקיה פתאום יצא בהצהרה אנטי ישראלית והופס, גם 3 שעות בנמל תעופה בטורקיה עם תינוק יכולים בשניה להפוך לחוויה מסוכנת בעליל.
&nbsp

iris mom of two

New member
בדיוק יכולתי לכתוב את מה שאת כתבת

מילה במילה. חוץ מתנוק, כי אין לי כזה. אבל גם אני בעצמי.
&nbsp
אני עוד מהדור שזוכר את החטיפה של מטוס אייר פראנס לאוגנדה ואיך דרכון אמריאקי לא עזר ליהודים...

iris mom of two

New member
טסתי אייר פראנס

הם למדו ושפרו את הבטחון שלהם.
אני למדתי לא לשים את עצמי במקומות שיבדלו אותי כישראלית ויהודיה. אין לי שום בעיה עם מוסלמים, יש לי בעיה עם טורקיה.

ilanvag

New member
תשובה יפה, מסכים ב-100%, וזו גם התשובה לטריג.

גם אני סמולן (וגאה בזה), ואין לי שום בעיה עם מוסלמים, אבל כן יש לי בעיה ספציפית עם טורקיה בגלגולה הנוכחי.
&nbsp
אגב, טסתי עם טורקיש בעבר, לפני עידן ארדואן, והיה בסדר גמור. אבל לא עוד, כל עוד היא נראית כמו שהיא בשנים האחרונות.

debby12

New member
מנהל
אני מבינה לגמרי - לא היתה שיפוטיות בשאלה...

גילוי נאות: טסנו איתם רק פעם אחת כמשפחה, והיה לי אישית מפחיד/לא-נעים כי לפחות חצי מטוס הורכב ממוסלמים אדוקים/מסורתיים עם זקן של בן-לאדן, תלבושת מסורתית וכו'. וזה מכיון שרבים מהטסים למדינות המפרץ הפרסי, ערב הסעודית, עיראק וכו' משתמשים בקונקשן דרך איסטנבול.

הרגיש לי לא בטוח לדבר בעברית עם הילדות שלי ובכלל היה קשה לעצום עין כי כל אחד שהלך שם לשירותים הרגיש לי ולבן זוגי כאילו הוא הולך לקוק פיט "להוריד" את המטוס.... [למרות שבן זוגי טען בהגיון שאין סיבה שהם יורידו את המטוס של עצמם.... אבל מה אניעשה? זה אולי לא היה פחד רציונלי אבל זה הרגיש מפחיד]

ושיא הזוועה הוא שאמצעיתי הסובלת מבעיות אזניים התחילה לבכות בטירוף נדמה לי כשהנמכננו לקראת הנחיתה באיסטנבול (היא היתה בת 5 בערך). ואז, ה"כפיל בן לאדן" הכי משמעותי מכולם שם - אחד שנראה כמו האם-אמא של כל האימאמים בעולם הוציא מהתיק סוכריה כדי להציע לנו לתת לה כדי שתפסיק לבכות וגם אולי שזה יעזור לה עם האזניים. בן אדם נחמד... רק שבן זוגי הפרנואיד חשש שזו סוכריה מורעלת או משהו אחרי שכל הטיסה דיברנו עברית בינינו

טסתי איתם פעם אחת לבד מניו דלהי לאיסנבול - אבל לבד אני לא צריכה לדבר עברית עם אף אחד והיה בסדר (ישנתי כל הטיסה במילא)

למעלה