סייג'יק vs קופיילוט, יוון : 1:0 לסייג'יק.

dani666

New member
סייג'יק vs קופיילוט, יוון : 1:0 לסייג'יק.

ניסיון ראשון שלי עם מי מהן. לפני זה - IGO על מכשיר ייעודי.

את קופיילוט התקנתי עוד בארץ והכוונה היתה להשתמש בו. לצערי עם ההגעה ליוון התבררה המגבלה העיקרית שלו - חפוש לפי שם (נגיע אח'כ) וביוון התקנתי את סייג'יק ולמעשה השתמשתי רק בה.

אז מה הפיל את קופיילוט ? הייתי לא רחוק מאולימפיה וניסיתי למצוא את הדרך אליה מהמלון. צריך להיות פשוט - נכון ? לא ! הקלדה של olympia לא מצאה דבר (ליתר דיוק הבאיה רשימה של אתרים המתחילים ב olympiada שזה קרוב, אבל רק בערך ..) בשלב הזה התקנתי את סייג'יק והקשה של olympia (למעשה, הספיקה תחילת השם) הביאה רשימה של אתרים שהראשון בהם הוא archaia olympia (אולימפיה העתיקה) שאליו אכן התכוונתי. מהרגע הזה עברתי להשתמש כמעט בלעדית בסייג'יק. ניסיתי עדין מדי פעם לחזור לקופיילוט ולו בשביל שאוכל הלשוות ביניהם אבל מתברר שבעיית מציאת המקומות אצלו אינה מסתכמת רק בתחכום של החיפוש. סייג'יק הכיר בקלות כפרים נידחים, קופיילוט לא ידע על מה אני מדבר.
בסה'כ סייג'יק לא רק ידעה לזהות מקומות, אלא גם לנווט אליהם, לזהות היטב ולהתריע על מהירות חוקית (ואצל היוונים זה יכול להשתנות כל כמה עשרות מטרים), וכל שאר הדברים שאתה מצפה מתוכנת ניווט טובה.
חסרונות שראיתי אצלה :
- נטייה להקצין בפירוש של "קצר". פעמיים הכניסה אותי לתוך כפרים כשאפשר היה לעקוף מסביב. פעם אחת עוד איכשהוא. בפעם השנייה העבירה אותי דרך משעולי עיזים כדי לעקוף את לב הכפר עד שבשלב מסוים הסתובבתי (בקושי רב) וחזרתי (וגם זה לא בקלות). לזכותה, כאן הבינה שנמאס לי, ולקחה אותי בכביש הראשי העוקף את הכפר מבלי להתעקש לחזור אליו. צריך להוסיף קטגוריה של קצר/מהיר "אבל בלי התחכמויות מיוחדות"
.
- POI. בזקינטוס חיפשתי חברת השכרת רכב (כל שהיא). לא הצלחתי להסתדר עם סייג'יק וכאן קופיילוט באה לעזרי. גישה נוחה ל POI השונים, rent a car ורשימה של החברות השונות בסביבה עם מרחק אליהן. זו בעצם היתה הפעם היחידה שבאמת השתמשתי בקופיילוט.

ולסכום :
לא לשכוח מפה טובה בבית ! תוכנות הניווט אינן תחליף לה וביוון עם השילוט הטוב הקיים הן יתרון אך לא חובה. יעזרו מאוד בתוך ערים/עיירות אך ניתן היה להסתדר גם בלעדיהן. מצד שני - למי אין מכשיר אנדרואיד היום ותוכנות הניווט גם אם אינן חינמיות מחירן (ליתר דיוק - מחיר המפות) נמוך (כמה כבר עולות מפות "כל העולם" של סייג'יק?) אז אין סיבה שלא לטעון לפחות אחת כזו לפני נסיעה.
מפה - הכרחית בשביל "לראות את התמונה הגדולה". למעשה בעזרת המפה במקום שינינו את המסלול של הטיול ביום השני. תוכנות ניווט לא עוזרות בזה. יתרון נוסף של מפה - הסוללה לא נגמרת !.
לגבי תוכנות הניווט - כמינימום חייבות גם לזהות כבישים "יפים" (הירוקים אצל מישלן), לאפשר מסלולי נוף ולא רק מהיר/קצר וכמו שאמרתי - להיות מספיק חכמות לא להכניס אותך לפח.

לכו לטייל !

AYELET1

New member
היי. תודה רבה. למסקנה הסופית שאין לוותר על מפת נייר-

מסכימה בכל לב.

זה אכן מאפשר (בראש ובראשונה), מבט כולל.

יש לי כמה תוכנות בחו״ל, פלוס מכשיר יעודי עם אייגו של בעלי, ואף פעם לא מוותרים על מפת נייר, רצוי מישלן.

מסכימה גם שאין תוכנה אולטימטיבית. לכל אחת מהן ישנן יתרונות וחסרונות.
לגבי נקודות העניין, מניחה שזה תלוי באיזו מדינה מדובר. מצאתי בעזרת הקופיילוט נקודות עניין רבות מאד.
הממשק של הסייג׳יק מעצבן לטעמי, אך זה עניין אינדבידואלי מן הסתם.

שוב תודה !!

dani666

New member
ולזכור - גוגל נכנס לתחום האופליין כולל ניווט קולי. מעניין..

... איך זה יהרוג את השוק.

למעלה